?

Zdravím všechny. Prosím pomůžete určit. Vpředu na hvězdě napsáno "ESPERANTO" a uprostřed malá rudá hvězda. Vzadu napsáno drobně "Marlo Aida Bohemia". Velikost cca 2 cm .Hledal jsem a vyskočilo mi nějaké plemeno psa nic víc. Třeba to je jen něco z poutě nebo tak. Díky všem. Ještě jedno info. Je to propojené plíškem 5 na 5mm a vypadá to jak manžetový knoflík,zapoměl jsem dát foto,omlouvám se

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Spolkové a civilní odznaky (2 názory) wiky: Spolkové a civilní odznaky, Barretero: Spolkové a civilní odznaky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

?
?
?
?
?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Whites Coinmaster
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
616x,
komentářů:
3,
nálezce:
Hamik Hamik
vyfotografováno:
13. dubna 2014,
vloženo:
13. dubna 2014

Komentáře

Zelená Hvězda je znakem esperanta, vždyť je to tam i napsané, Marlo je moře, mořský, Bohemia čechy, český, ale co je Aida jsem nedohledal. Že by upomínka na "České moře", ony byly pořádány za první republiky v Doksech esperantistické letní soustředění. Možná suvenýr z Mácháče ;-)

Díky za info. Jen mě mate ta rudá hvězda uprostřed(není moc vidět na fotce). O Mácháče jsem kousek asi 40 km. Jo v blízkosti cca 500 m je bývalí penzion ,za prv.republiky ozdravovna až do konce 2 sv. války.
Jinak ješte jednou dík ,aspon za něco :-)

Zdravím. Je docela možné ,že je tam spíše napsáno "Marto Haida Bohemia" je to hůř čitelné. To už by odpovídalo spolku nebo tak v Novém Boru .Můj názor ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru