Artefakt

Prepáčte , že to sem dávam také hrdzavé, ale ešte som sa neodvážila experimentovať s elektrolýzou... Prosím o určenie. Vďaka :-) ...z každého uhlu pohľadu to vyzerá rovnako.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Hřeb polních bran (5 názorů), Kopí (3 názory), Novověk (2 názory), Zákolníky (1 názor), Kopí (1 názor), Militaria (1 názor), Středověk (1 názor), Šipky – kuše (1 názor), Militaria (1 názor), Středověký dům - výbava (1 názor), Doba římská (1 názor) Mistr: Kopí, : Kopí, Hogofogo: Hřeb polních bran, : Hřeb polních bran, Bamii: Kopí, Sudetenland: Šipky – kuše, : Novověk, matte: Středověk, : Novověk, Ladik: Kopí, Frank.Burns: Militaria, : Doba římská, TonyCandat: Středověký dům - výbava, : Hřeb polních bran, : Hřeb polních bran, sock: Militaria, Halifax-H1: Zákolníky, Surmajka: Hřeb polních bran

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Artefakt
Artefakt
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
1749x,
komentářů:
17,
nálezce:
Aerin Aerin
vyfotografováno:
4. července 2014,
vloženo:
4. července 2014

Komentáře

Pokud to má tulej, potom střela do římské balisty.

...Nemá to zo spodu nijaký otovor a tulej, pravdu povediac neviem, ale skôr nie :-/ . Našla som to spolu s pevným kruhovitým predmetom, (čo vyzeral na prvý pohľad ako plechovka od väčšej paštéty, bez dna) pričom priemer bol tak 5x väčší, ako priemer predmetu na fotke.

A ešte som chcela napísať,(keďže ste to viacerí určili ako kopiu), že na kopiu sa mi to vidí moc malé. Od hrotu po tú najširšiu časť to má iba 10cm...

Pokud mě zrak neplete, je hrot kovaný do trojúhelníku. Klidně to může být i hřeb do zdi. Mám podobných ve staré zdi zaraženo několik.

Milý Signifer, nože sa lepšie prizri, než začneš druhý raz nervózne prskať! Nieje to cvaknuté 2x z tej istej strany, sú to dva rôzne pohľady, dve rôzne strany. Z každej strany to totiž vyzerá rovnako, keďže je to štvorhnanné .Takže kľudne môžem napísať, že tam mám odfotenú prednú aj zadnú stranu :-P . A pokiaľ ide o tú "konzervu" vkladajú sa sem artefakty po jednom a zjavne k tomuto nepatrila, tak preto som to sem nedala...



Pokud to nemá tulej, tak to může být cokoli - hřeb pámbů ví z čeho nebo do čeho a nevím co ještě, neurčitelné.... ;-)

Signifer, nebolo mojím úmyslom nikoho zavádzať s tým, že sa tam zdá byť nejaká tulej. Budem úprimná, dnes som to slovo počula prvý krát v živote a musela som si vygoogliť, čo to vlastne je. o:-).

Ostatným diskutujúcim ďakujem za názory a ak som ešte niekoho s týmito fotkami nasr.la tak sa ospravedlňujem. Odteraz budem vkladať minimálne 5 kusov ;-) :-D

Signifer má pravdu, chce to nafotit zezadu, mě to taky zmátlo, myslel jsem, že to je duté....

Mě to připomíná zednickou skobu, akorát ji chyí ten plocháč...

Kelt, ďakujem, poslala som správu ;-)

Ale druhý raz to sem už nedám, či pod nánosom hrdzy bude otvor, alebo nie. Ešte to náhodou odfotím zo zlého uhla a zas bude oheň na streche :-D o:-) :-P

Taky to může být něco takového http://www.monsta.cz/hreby-do-bran/# jen nějakého staršího provedení, kde to nebylo sroubované ale od kováře zhora zatemované ;) Měli jsme kdysi takové brány doma... Hrot byl prostrčen přes tlustou pásovinu a rozklepán jako podobně jako nýtek. Časem se to mohlo vyvyklat a vypadnout... ;-)

Já jsem našel to samé a mám to taky v tomti stavu a zdá se mi že tam není tulej :-D a našel jsem to na bitevním poli, ale bůh ví ci se tam kdy dělo :-)

Já jsem našel to samé a mám to taky v tomti stavu a zdá se mi že tam není tulej :-D a našel jsem to na bitevním poli, ale bůh ví ci se tam kdy dělo :-)

vypadá to jako hrot šípu
nebo to je jenom kus železa

nalož to na týden do octa.

Něco podobného mám taky,vypadá to jako hrot z brány-na vláčení pole. Ty nové mají závit,ale viděl jsem je i ze dževa-hroty ale kovové.
AERIN,nic si z kritiky nedělej, nikdo není dokonalý.
:-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru