Hřebík (středověk)

Hřebík, který byl nalezen pár metrů od meče. Více, než určitě pochází ze středověku. Ná délku má hřebík 75 mm a hlavička má průměr 25 až 30 mm. Každopádně to nebylo všechno, mrkněte i na ostatní nálezy v bezprostřední blízky "tesáku"!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Hřeby a stavební kování (3 názory) : Hřeby a stavební kování, Tygrklok: Hřeby a stavební kování, sock: Hřeby a stavební kování

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Hřebík (středověk)
Hřebík (středověk)

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Blisstool LTC64X V3
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1951x,
komentářů:
6,
nálezce:
Vepeka Vepeka Facebook
vyfotografováno:
9. září 2015,
vloženo:
9. září 2015

Komentáře

Může,ale i nemusí mít souvislost s nalezeným 'tesákem', tvarově odpovídá středověkým hřebům,obecně však tyto kované hřeby nejsou nějak extra chronologicky citlivé..

Díky moc za určení! Jeden hřebík a stačilo, nemusí se to tady hemžit hřebíky, jen jsem chtěl vědět oč se jedná a to už teď vím, takže ještě jednou děkuju! Takže by mohl, ale i nemusel mít spojitost s "tesákem". Musím upozornit na to, že těch nálezů v okolních metrech byla spousta! :-D :-)

Nieco sa tam isto zomlelo kurna ten pocit na mieste

Hřebíky datovat je problém.Když občas dělám v kovárně hřeby tak jsou úplně stejné jako ty nalezené..Technologie se nezměnila. ;-)

Taky si myslím, musím to tam pořádně prozkoumat Strategu ;-) Tomu rozumím, ale myslím, že je velmi nepravděpodobné, že by se novověký hřebík tohoto typu nacházel právě pár metrů od jiných středověkých nálezů, takže o tom sice můžeme polemizovat, ale já jsem přesvědčený, že má s těmi ostatními nálezy určitou spojitost 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru