Je to výbušnina?

Nové fotky - dneska jsem se tam jel podívat, nechtěl jsem na to původně ani šahat, ale kamarád to vytáhl a tak jsem to nafotil alespoň mobilem a coby měřítko jsem použil dohledávačku. Čím víc o tom přemýšlím a hledám na netu, nejeví se mi to jako mina. Ale nejsem odborník, proto uvítám názor někoho zkušenějšího. Děkuji.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Munice (1 názor) sock: Munice

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
Je to výbušnina?
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
1945x,
komentářů:
13,
nálezce:
GM4PRO GM4PRO Facebook
vyfotografováno:
8. dubna 2014,
vloženo:
8. dubna 2014

Komentáře

Tak to se asi moc nevyznal. Samozrejme nejsem blbec, nehodlam se pokouset o svetovy rekord ve skoku dalekem a vysokem zaroven.

No nevím nevím,bych zavolal VB a máš po dilenatu :-D,pak už to je jen dilema pyrotechnikovo jak zpívá Landa :-D

Jasně, to je ošefovaný, jedou k ám ve čtvrtek, tak je tam zavedu. Ale do té doby bych rád věděl, oč jde.

No nic, asi stejne nikdo neporadi. Nahlaseny to je, ve ctvrtek si to vyzvednou a snad budu vedet vic. Pak sem hodim info.

Tak cekam na pyrouse, prijedou uz dnes, do 15 hodin budu vedet. Jinak je to cele orezle, zelezne, dost tezke - cca 3-4 kg

no tak sem hlavně pak hoď info ;-)

Já teda nevím, ale na těch Klarkonových odkazech to vypadalo dost podobně, velikostně možná ne, ale ta středová vyvýšená část rozhodně ano. Dej vědět jak to dopadlo a hlavně už s tím radši nemanipuluj ;-)

Vyřešeno: Po příjezdu nás pyrotechnik odsunul dál, a za asistence příslušníka to prověřovali. Nejprve si mysleli, že jde o pěchotní nášlapnou minu, dokonce i rozměrově by to sedělo, ale hmotnost nálezu byla jiná, mnohem vyšší. Po očištění se nakonec ukázalo, že šlo o zvláštní kus železa, ale naštěstí neškodného. Udělal jsem pár dokumentačních fotek, potom jsme si ještě pokecali, hoši mi ukázali katalog nejčastěji u nás nalézaných hnusáren. Sice se vše ukázalo jako planý poplach, ale vzhledem k tomu, že jsem minulý týden o pár metrů vedle našel panzerfaust i se zapalovačem (pyrotechnik stejný), tak byla opatrnost na místě. Jo a policie i pyrotechnici uplně v pohodě. Policie jen přijede, zapíše si jméno a nemusíte tam dál na pyrotechnika čekat. Já jsem ale věděl, v kolik přijedou, tak jsem tam dorazil znovu a pokecal s nimi. Zkušenost dobrá, doporučuji. Jo a nakonec - volejte i když si nebudete jisti. Je to lepší, než se někde po kouskách rozvěsit po okolních stromech...

no ja nechcu rejpat ale kdyz tady vidim nektere lidi co se foti treba s granatem v ruce tak ti se asi nemaji radi :-( jinak tohle neni zrovna tvuj případ. ty to mas vyreseno ok.

Přesně tak Gorbi, teď jsem to viděl. Děs...

Takové bláboly,že o tom vědí a přijedou ve čtvrtek si nech pro babičku.Když něco takového najdeš,tak máš povinnost to nahlásit bezodkladně a pyrouš musí přijet a né to tam nechat ležet byt' do čtvrtka.
Ikdyž to pyrouš neurčil přímo jako nebezpečné,tak by mu to nechal na odvoz,at' si to trhne.Nechat to tam ležet by znamenalo možného dalšího nálezce a dát to do sběru a pak slyšet bum,by asi taky nebylo příjemné,natož to tahat domů.

;-)

Marmik: Vedel jsem, ze se sem chystaj ve ctvrtek, proto jsem to chtel nechat puvodne na tento den. Nebyl jsem si jisty a mel trochu obavy, ze je budu otravovat zbytecne. Misto nalezu bylo zabezpeceno. Ale kdyz jsem to volal tomu kamosovi policajtovi, rikal, ze to vyresime hned, ze sem musej, i kdyby to nebyla mina. Ze to je v pohode a neni treba vyckavat, az pojedou kolem. Proto se to vyresilo dnes. Pro priste si teda slova jako "blaboly" a "babicku" prosim nech treba pro dedecka ;-)

Chybama se clovek uci a ja uz ted treba vim, ze je budu volat priste znova, i kdyz si nebudu zcela jistej. Je proste lepsi to resit hned, pyrotechnici vam hlavu za vyjezd neutrhnou, nic neplatite a je to jejich prace. Nebojte se je tedy "otravovat" je to normalka a furt je lepsi zbytecnej vyjezd, nez mrtvoly po lese. Za ten klid v dusi to stoji. Napriklad ten panzerfaust i se zapalovacem, co jsem nasel minuly tyden, uz nekdo vykopal prede mnou a zase nechal na miste. Bylo to u silnice. Kdyby tam sel houbar treba s detmi, mohlo bejt vymalovano... Ja bych na to svedomi nemel, mam deti a predstava, ze diky tomu, ze bych to nenahlasil se nekde nejaky dite zmrzaci, je hrozna.

Jak jsem to četl,tak jsem napsal odezvu.Nic víc.Pokud si opravdu člověk není jistý,tak je potřeba volat vždy a hned při nálezu.Přijede někdo z obvodu kdo to okoukne a případně zavolá pyrouše.Nikdo se nemusí strachovat,že bude mít nějaký malér.A pokud přeci jen takové věci řešit nechceš,tak na taková místa nechod',ale osobně mám zkušenost,že i na takovém místě se dá najít i mnohem starší artefakty. :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru