Smrtihlav

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Tankové (22 názorů), Odznaky (3 názory), Kokardy a čepicové odznaky (2 názory), Sdp-Sudetendeutsche Partei (1 názor), Vojenské artefakty - Novověk (1 názor), Faleristika (1 názor), WWII (1 názor), Patriotika (1 názor), Pěchota (1 názor), Spolkové a civilní odznaky (1 názor) Luk: Tankové, JosefP: Pěchota, : Tankové, : Tankové, Cilda: Tankové, : Tankové, : Tankové, : Tankové, Bamii: Odznaky, Ladik: Tankové, HUTTAN: Tankové, : Patriotika, casper: Sdp-Sudetendeutsche Partei, sock: Spolkové a civilní odznaky, outback: Odznaky, blackJ: Odznaky, janek86: Faleristika, : Tankové, matte: WWII, glazurit: Kokardy a čepicové odznaky, Frank.Burns: Tankové, kreuz: Tankové, 65llada: Vojenské artefakty - Novověk, Drapal: Tankové, nadlacan: Tankové, MODREY: Tankové, yetan: Tankové, : Tankové, : Kokardy a čepicové odznaky, Surmajka: Tankové, Spagetta: Tankové, : Tankové, Mistr: Tankové, Schonauer: Tankové

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Smrtihlav
Smrtihlav
Smrtihlav

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:6 cm
Použitý detektor:Tesoro silver Umax
9 hlasů
9 hlasů
zobrazeno:
3999x,
komentářů:
10,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
27. září 2014,
vloženo:
27. září 2014

Komentáře

Na mobilu když dáš zpět, tak ti to odešle podruhé..

Pěkný smrtihlav ;-)

Čepicové mají úchyty vodorovně, tento má šikmo, tak to bude z klopy

je to tankistická lebečka .... ;-)

... a já to smazal.

jak už to napsal Kalix,klasická tankistická lebečka,co je lebka není hned SS.Ale je moc pěkná ;-)

ona tak klasická zase není :-D V roce 1740 se objevil smrtihlav s lebkou v popředí a kostmi vzadu na pohřebním průvodu pruského krále Fridricha I. Následující rok byly zformovány na jeho památku jako královská osobní stráž pluky husarů Lieb-Hussaren Regiments 1 a 2. Nosili černou uniformu a Totenkopf na čepicích. Brunšvik následoval tuto novou tradici přidělením tohoto symbolu svému Hussar Regiment 17 a třetímu praporu Infanterie Regiment 92. Brunšvický Totenkopf se lišil, lebka byla nad kostmi. Během 1. světové války nosili smrtihlava členové elitních armádních jednotek včetně útočných jednotek, plamenometných a tankových praporů. Po válce mělo smrtihlav na svých přilbách a vozidlech několik Freikorpsů. Tak se z něj stal symbol tradicionalismu, antiliberalismu a antibolševismu.

Stosstrupp Adolf Hitler převzala smrtihlav za svůj symbol v roce 1923. SS adaptovaly ze Stosstrupp pruský Totenkopf do roku 1934. V tomto roce převzaly pruský Totenkopf tankové jednotky. Poté SS vyvinuly vlastní verzi a tu používaly až do roku 1945. Pruský smrtihlav používal též armádní 5. jezdecký pluk a brunšvický 17. pěší pluk.

Pěknej tankán ;-)

Tankán pěknej
:-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru