Tesák ?! prosím o pomoc

Dobrý den,
prosím o pomoc s určením druhu i přibližného stáří. Jaký je prosím nejlepší postup při ošetření a zakonzervování, má cca 73 cm. Děkuji Z.Princ

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Tesáky (10 názorů), Dýky (1 názor), Meče, nože, sekery (1 názor)
simir911: Meče, nože, sekery, : Tesáky, Nebria: Tesáky, : Tesáky, : Tesáky, ScorpionVM: Tesáky, Hogofogo: Tesáky, Luk: Tesáky, blackJ: Dýky, : Tesáky, : Tesáky, Corax: Tesáky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Tesák ?! prosím o pomoc
Tesák ?! prosím o pomoc
Tesák ?! prosím o pomoc

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
1245x,
komentářů:
5,
nálezce:
simir911 simir911
vyfotografováno:
20. dubna 2014,
vloženo:
21. dubna 2014

Komentáře

Nejlepší dát archáčum , jinak pokud je na něm ještě dost materiálu, tak očistit elektrolýzou od rezu ,vysušit mírně nahřát a napustit voskem jinak zajímavý nález.

15.století a jak píše tactical , tak dobrá je elektrolýza , pak očista mechanická , pak do destilky pokud možno s dvojchromanem draselným poté znovu mechanická očista . Pak povařit v parafínu - laboratorním ne ve vosku!!! ;-)

A poradíte mi jak vyrobit jednoduše něco na tu elektrolýzu? Jde to i ze staré nabíječky na mobil?

Jasně taky jí mám udělanou ze staré nabíječky na mobil dva krokodýlky kus nerezového plechu a trochu jedlé sody do vody hlavně ne sůl a máš hotovo a klidně ho po řádném vysušení napust obyč bezbarvým voskem. ;-)

Dovolím si doplnit, že dichroman draselný je vysoce toxická látka a měly by s ní zacházet pouze náležitě poučené osoby!!!! Ve své nebezpečnosti se vyrovná třeba kyanidům. Fyzická osoba by ji neměla vůbec mít ve svém držení. Jinak je třeba ji mít pod zámkem a vést si přesnou evidenci spotřeby.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru