Zaujimavy nalez k určeni

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Ferdinand I. (1526–1564) – Malý (černý) peníz-haléř (jednostranný) (č. 2855) Ferdinand I. (1526–1564) Malý (černý) peníz-haléř (jednostranný)

Názory uživatelů

Území ražby: České území (2 názory), Čechy do roku 1637 (1 názor)
Panovník: Ferdinand I. (1526–1564) (2 názory)
Rok ražby:
Nominál: Malý (černý) peníz-haléř (jednostranný) (2 názory)
Materiál: Stříbro (Ag) (2 názory)
Č. mince: Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Zaujimavy nalez k určeni
Zaujimavy nalez k určeni

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
879x,
komentářů:
14,
nálezce:
Krcmi Krcmi
vyfotografováno:
6. září 2014,
vloženo:
6. září 2014

Komentáře

Černý peníz...

Neviete nahodou z akeho je cca roku a aku ma hodnotu ?

No přece nevičíslitelnou

Hodnota je velká. Doporučuju dát na aukro alespoň za 5001 Kč. Pak už to nebude jen přestupek tak budeme mít reálnou šanci že už tady nebudeme dělat hyenám oceňovače.

Ne nechci, ale to víte zvědavost mi nedá :D

Neplánuju ji rozhodně prodat, ale chtěl jsem z čistě informativniho hlediska. Vy to nehledáte když něco najdete ? To je přece zvědavost, člověk chce vědět jestli našel něco vzácného, a vzácnost většinou určuje cena...

To jo, panovníka a druh mince máš určené zadara (bývá dobrým zvykem poděkovat) a rok a cenu si snad budeš schopný dohledat sám. Strýček google jistě pomůže.

kopnutý kolečka se NIKDY neprodávají !!
ale kolečko je to zajímavý = za mě GRATULKA

Strýčka googla jsem zkoušel ale těch druhů je tolik, že se v tom fakt nevyznam a skutečně netuším, ale máš pravdu, děkovat se musí, a já děkuji za tyto informace, hodně mi pomohly, bez toho bzch fakt vubec netusil, co jsem to nasel. Jeste jsem nic neprodal a rozhodne to neplanuju, diky borci

Možná ti křivdím, ale máš tady tři přízpěvky a u dvou z nich se ptáš na peníze.
Abych ti odpověděl na tvou otázku: Mě například zajímá "hodnota" kulturní (nepeněžní), zda například nález nemůže napomoct chápání lokálních dějin. Někdy je hodnota pro mě osobně obrovská i když na trhu má cenu 10kč. Když prinesu do muzejního depozitáře něco co naposled přede mnou držel v ruce člověk tisíc let předtím než se údajně narodil Kristus, má to pro mě takovou hodnotu že mě vůbec nezajímá co by za to dal obtloustlý německý Hellmut na Ebay.
Z čistě pragmatického hlediska tě můžu tě ubezpečit že za minci bys možná utržil pár piv ale za záznam v trestním rejstříku nestojí.

absolutní souhlas s ENGURRU.

PříZpěvky :-D Ať žije moje gramatika :-D
Jsem rád že neprodáváš, nekecáš-li a přeju úspěšný lov. Najít takovéhoto prcka není snadné.

Jo je pravda, že se ptám asi furt na cenu, a já se dušuju že to je fakt pouze z informačního hlediska. Nicméně máš pravdu že je to asi trochu lame se na to ptát, já se rád pochlubím kolegum přáttelům a tz bohužel kulturní hodnotu neocení, většinou se ptají na cenu. Tudíž tak asi, a zkusím si to vzít víc k srdci a příště se takhhle blbě neptát, vím že todle forum mohou urččitý lidé vzužít pro svoje finanční obohacení a musím uznat, že to vypadá, že patřím mezi ně. U mě je to ale tak, že v problematice nejsem tak zběhlý, i když se snažím se co nejvíce naučit a proto se ptám. tak sry chlapy za blbou ottázku

Engurru: ode mne podepsané 2x.
Krcmi: cena je vždy taková, jakou je kupec za ní ochotný dát a prodejce prodat.Tož asi tak.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru