KELTSKÝ AMULET

rozmer 36x32mm vaha 13g....kovu zdar!!!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Amulety (6 názorů) cuprum: Amulety, jajan: Amulety, : Amulety, kuldat: Amulety, marczus: Amulety, Drapal: Amulety

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET
KELTSKÝ AMULET

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
46 hlasů
46 hlasů
zobrazeno:
5102x,
komentářů:
20,
nálezce:
cuprum cuprum
vyfotografováno:
25. září 2014,
vloženo:
25. září 2014

Komentáře

Zajdi s tim do muzea, tam budou mít taky radost a určitě ti k tomu řeknou víc . Jinak gratulace. ;-)

jo tak to by šlo ;-)

krásný kousek :-) gratuluju, ale proč hned životní kop? ty už máš před pohřbem??? nikdy nevíš co ještě kopneš ;-) životní kop můžeš určit až se budeš ohlížet do minulosti ;-) musíš přemýšlet pozitivně a ono to pak bude padat ;-) hodně štěstí ;-)

Trxik, bolo to myslene.. len zatial.. :-) ;-),,,

OBROVSKÁ GRATULACE :-O NÁDHERNÝ KOP :-O

...toto nevyzerá na nosené...bude to asi nedorobený kus - tie "otrepy" o tom svedčia... :-/....inak veľmi pekné...

Mělo by se jednat o taranisovo kolo(kelt)... pokud se nemilím ;-) také jsem měl tu čest si podobné kolo kopnout.zaslal jsem ho do muzea a teď čekám netrpělivě na "výsledky"
:-)

super ;-)

super ;-)

toto bych chtěl někdy kopnout :-)

fric: toto není taranisovo kolo :-) je to všude uváděno všeobecně jako keltský amulet, pravý význam a využití asi už nikdo nezjistí, jak píše kelt122 jedná se zřejmě o neopracovaný odlitek, ale možná o to je to více zajímavé, moc hezký nález, gratuluji :-)

no stim zivotnim kopem ybch byl opatrnejsi.ja uz letos vyndal 2 a odvarenej jsem z toho moc nebyl.skoncili v muzeu.u nas celkem beznejsi bronz.at se dar ;-)

Super kop, gratuluji. :-O :-) :-D

dakujem veeelmi pekne Vsetkym :-) :-) ;-)

fric: toto není taranisovo kolo a tu čest jsi neměl. Kopl si kolečko z vláčku, to asi bude ten důvod, proč se ti z muzea neozývají...

:-D :-D :-D

Jinak nález moc pěkný, polotovar kolečka s nálitky vidím poprvé... :-)

Krásný odlitek. Tohel by asi rád získal každý odborník. jak píše Dan tohle je vyjimečné.

hogofogo:nález který jsem našel,byl odevzdán do olomouckého muzea a tam mi pověděli,že by se zřejmě mělo jednat o keltské kolečko,ale že by bylo dobré abych se ozval přímo do archeologického ústavu v Praze.Tak sem se jim ozval a také mi řekli, že se má jednat o latén,ale na sto procent to nemůžou říct,protože jí nemají v ruce a bylo by dobré,abych jim ho přines. Tak jsem jim ho poslal v úterý 23.9.2014 a teď jenom čekám až se mi ozvou jestli je to ono nebo ne. Samozřejmě jsem nechtěl říct v mojím příspěvku že se jedná na sto procent o latén,jestli to tak znělo tak se ti omlouvám :-)

fric: jj, udělal jsi to samo správně - to samozřejmě není tvoje chyba - v tomto případě by se odborníci měli zamyslet sami nad sebou....

Kroužek s nálitky, o jehož funkci nepanuje mezi odborníky shoda. Většinou se obejvují vo době laténské u Keltů, ale vyskytnou se ojediněle i v době římské a době stěhování národů.
Tenhle nález je ale opravdu mimořádný. Správný je postřeh kelta122. Jde totiž o nedohotovený polotovar. Na vnitřní i vnější straně je vidět ploška vzniklá zateklou bronzovinou. Nález by mohl přispěk k diskuzi o původu těchto předmětů. A to je přesně to, co z něj činí mimořádný předmět.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru