Zvonek jízdního kola

Zvonek jízdního kola, nápis je na fotografii hůř čitelný, stojí tam:

Kola a šicí stroje
A.Kubricht
Čáslav

Snažil jsem se o tomto živnostníkovi najít na internetu pár podrobností. Našel jsem několik podrobností o Antoníku Kubrichtovi z Čáslavi, ale není to žádné příjemné čtení. Nicméně nemám 100% potvrzeno, že jde o jednoho a toho samého člověka. Nicméně vzhledem k velikosti Čáslavi je pravděpodobné, že jde o stejného člověka.

Kubricht Antonín (* 7.9.1893 Čáslav; + 22.3.1946 Kutná Hora).
Agent SD, spolupracoval Václavem Píšou (taktéž z Čáslavi), na základě jeho informací byl vytvořen seznam spolehlivých a tedy podezřelých Čechů, což vedlo ke smrti nejméně jednoho člověka z tohoto seznamu.
8.5.1945 byl zatčen, uvězněn, odsouzen (retribuční trestné činy 3/1; 5/2a) a následně v Kutné Hoře dne 22.3.1946 popraven. Mimochodem Václav Píša dopadl úplně stejně...

Může někdo potvrdit, že jde o stejného šlověka? Co Čáslaváci? Za každé info díky...

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky (21 názorů), Obchod, řemeslo a kancelář (1 názor), Novověký dům - výbava (1 názor)
mriswith: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, : Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, nadlacan: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, outback: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Luk: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Tele: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, : Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Schonauer: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, jajan: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, mesr: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, : Novověký dům - výbava, Enki: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Mistr: Obchod, řemeslo a kancelář, Dawe1975: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, sock: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Bamii: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Ladik: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, : Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Tovarnik: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, joloso: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Hanz5: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, mraash: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, RedDevil66: Dopravní prostředky-jízdní kola-zvonky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Zvonek jízdního kola
Zvonek jízdního kola

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:E-Trac
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
1307x,
komentářů:
4,
nálezce:
mriswith mriswith
vyfotografováno:
18. listopadu 2014,
vloženo:
18. listopadu 2014

Komentáře

Pěkný.

Super, chválím. Zeptám se, v Čáslavi mám kamaráda, taky chodí s detíkem a nadto je členem vojenského spolu vysloužilců, sice WWI, ale tohle vědět mohl.

Ahoj, já našel při společné hledačce s Litříkem za Čáslaví to samé. Dle matriky co jsem dohledal je to opravdu jak jsi napsal !! ;-)

dnes jsem ten zvonek kopl také

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru