Bojíte se noční zvěře ?

Jelikož nechci být viděn a jsem lovec samotář, chodím raději na noční hledání. Kolikrát jsem se potkal se srnou, zajícem, myslivcem a z dálky asi i s čuníkem. Na bližší setkání nemám chuť. Co vy a setkání s noční zvěří - nemyslím tím myslivce :-)

založil Solidus 3.12.2010 09:43
Zpět na přehled diskusních témat

28 online

5. prosince 2010
hopper81
Zugsführer
Reagovat
hopper81

Takoví skřítci jemníci,nebo muž s černým psem(dle pověstí) na chlumu u MB to je mazec. :-O :-O :-O

detektor: Lobo SuperTraq,H.O.T.,vibra+pistol probe , město: Nimburg HHB o.s.
6. prosince 2010
Solidus
Reagovat
Solidus

Jemníčci jsou v pohodě, ukazujou depotovej směr :-) A ani nevím, že máš černého psa. ;-)

9. prosince 2010
hopper81
Zugsführer
Reagovat
hopper81

Máš recht,jemníci jsou kamarádi,ale ten muž s černym psem mě už jednou vystrašil!!! :-O(nebo jsem měl halucinace,už ani nevím) ;-)

detektor: Lobo SuperTraq,H.O.T.,vibra+pistol probe , město: Nimburg HHB o.s.
5. prosince 2010
litrfree
Hauptmann
Reagovat
litrfree

Prasat se bojim, chlape. 2 i 4 nohy.

detektor: Tejon SEF, Lobo ST HOT&bigNEL, VAQ CON&NEL, PP GRT, město: Čáslav, HHB o.s. - předseda!
5. prosince 2010
loner
Reagovat
loner

Když jedu někam dál na 2-3 dny, jsem zvyklý spávat v lese na zemi,seník nebo husté smrčí ale vždy nenajdu. Přijde-li tma, tak lehnu na jen trochu vhodné místo. Tenkrát mě v 1h v noci vzbudily divné zvuky, ve spacáku jsem byl nepohyblivý, sevřený jak mumie.Až jsem vysunul ruku s baterkou, svítil jsem praseti do oka, na 1 metr.Ta prasata si mezi sebou normálně povídala-malí, střední a obrovští,selata, lončáci, bachyně, kňouři, snad 15kusů.Potichoučku kvičeli a chrochtali,za 2 hodiny odešli. Celou dobu jsem ani nedutal.Ráno, když se rozednilo, vylezu ze spacáku a spoušť:okruh metr ode mě a dalších 50 metrů okolo úplná oranice, všecko rozryli, ale mě si ani nevšimli, přitom o mně samo že věděli. Nebojím se zvířat, ale hloupých a agresívních lidí, to pak musím oplácet stejnou mincí... :-)

5. prosince 2010
Rudd
Leutnant
Reagovat
Rudd

Také chodím na noční lov a to velice rád. Se zvířaty všeho druhu už jsem měl tu čest ale nevadí mi a pokud si jich nevšímám tak oni na mě taky prdí, snad jen mladí srnci na mě štěkaj ať jim nelezu do revíru. V noci je to prostě nádhera a kdo to nepoznal nemá o tom co povídat. ;-)

detektor: Garrett + Pro-Pointer a štěstí !, město: Brünn, 44 let
6. prosince 2010
loki
Soldat
Reagovat
loki

Zvířata jsou to poslední,čeho by jsme se měli bát. Noční hledání je parádní věc,hlavně bacha na myslivce..

detektor: minelab eureka gold,CS6MX, město: Holomóc HALO
6. prosince 2010
Solidus
Reagovat
Solidus

Myslivci jsou v pohodě, teda ty co znám. Občas dáme na poli pokec a kávičku z termosky. Jen se můžu občas pos..., když ke mě v noci přijde zezadu a pozdraví. :-O :-D

7. prosince 2010
kyrat
Reagovat
kyrat

Tak to mě stačil za bílýho dne, obrovskej bílej pes zašimral mě čenichem na ledvinách a a mohl jsem mít další infarkt, sluchátka jsou někdy naprd, ještě že se tvářil přátelsky, jinak bych si narychlo musel v lese kopat hrob, v noci bych se lekl víc a bylo by to i s převlekem. 8-)

7. prosince 2010
loki
Soldat
Reagovat
loki

Já jsem ještě ve volné přírodě nepotkal divočáka a to tam jsem fakt často,zato myslivců moc. Takovej klečící hledač v noci na poli,přehrabující se v zemi a na druhé straně myslivec,co si celej rok nic nestřelil... No nevim,nikdy z toho nemám dobrej pocit. :,-(

detektor: minelab eureka gold,CS6MX, město: Holomóc HALO
7. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Zvěře, která žije v našich lesích, se nebojím. Ani není proč. Snad jen když bachyně vodí selata, ta budí respekt a rozhodně není radno se jí připlést do cesty. Jak tu už píšete, nebezpečný může jen člověk. Třeba mylivec, co střílí na všechno, co se hne, zvlášť po tmě. Takže v noci je lepší les, nebo se domluvit s místními nimrody, kam se chystají a jít prostě jinam. Jednak na mně nebudou střílet, třeba jen omylem a já jim zas neplaším zvěř. Tohle mi funguje k oboustrané spokojenosti, ještě mi občas radí, kam bych se měl jít podívat.........

detektor: , město:
21. ledna 2011
kokeš
Feldwebel
Reagovat
kokeš

Prasat je u nás moc a mám z nich dost lufta :,-(

detektor: Tesoro Tejon, město: Havířov
7. prosince 2010
litrfree
Hauptmann
Reagovat
litrfree

To mě naposled radili abych šel někam.... Jenže to mě zatáhli před 14 ti dnama na honu. Copak já za to můžu, že se honěj v lese?

detektor: Tejon SEF, Lobo ST HOT&bigNEL, VAQ CON&NEL, PP GRT, město: Čáslav, HHB o.s. - předseda!
7. prosince 2010
Kojot
Oberleutnant
Reagovat
Kojot

V noci do lesa nechodím,lebo raz som stúpil do prázdna a oko skoro ostalo napichnuté na halúzke. Ale na poli počas splnu a hmly je krásne. To sú jedny z najkrajších chvíl pri hladaní. Chodíš akoby v bubline,nikto ťa nemôže vidieť a ty vidíš na pár okolo. Skúste to,fakt to stojí za to.

7. prosince 2010
kokerss
Zugsführer
Reagovat
kokerss

Zvěře se taky nebojím! Nedávno jsem kopal hluboký signál a ejhle :-O,kolem mě se procházela kmotra,jak mě zmerkla tak začala štěkat jak pes! Super zážitek! :-D Možná že ještě pořád utíká!!! :-D :-D :-D

detektor: XPGMP, město: Morava
7. prosince 2010
loner
Reagovat
loner

Mrška rezavá ! Já jsem celý život venku(když nejsu v práci) :-), ale lišky jsem viděl jen jednou. Po dešti vyběhly ze stohu slámy hned tři, tak promočené, že se zdálo, že nemají žádnou srst, schlíplé ocasy, to byl pohled...

7. prosince 2010
kokerss
Zugsführer
Reagovat
kokerss

Tak tahle byla dost mladá a asi zaláskovaná,protože takovej šok ještě nezažila! Když jsem to povídal Bobanxovi tak se málem válel po zemi smíchem i s Pavluš! :-D :-D :-D Musel jsem mu to předvádět dvakrát!!! :-D :-D :-D

detektor: XPGMP, město: Morava
7. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Taky jsem dost v pohybu. Ale lišek jsem nejvíc viděl z auta při nočních jízdách. Skoro pravidelně potkávám na Džbánu lišáka, takového macka, že občas přemýšlím, s kým se jeho matka spářila....

7. prosince 2010
litrfree
Hauptmann
Reagovat
litrfree

Že by s někym vocaď?

8. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Tak to teda netuším ;-) :-D :-D :-D :-D

7. prosince 2010
Solidus
Reagovat
Solidus

Po lese jsem v noci ještě nechodil jak tu někdo psal. Nerad někam, nebo přes něco padám. :-) Lišku jsem taky viděl jen z auta, ale zase jezevce jsem viděl těsně po západu. Jo a taky na mě jednou v noci na poli nalétávala nějaká sova. :-D

8. prosince 2010
witt
Korporal
Reagovat
witt

co lesní zvěř... V poslední době se nějak nemůžu zbavit pocitu, že na některých lokalitách v noci straší o:-) :-)

detektor: E-Trac, dohledávačka VOX II, město: pražácko
8. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Fakt? A můžeš to nějak upřesnit, myslím strašení, ne lokality.

8. prosince 2010
loner
Reagovat
loner

Ten nepříjemný pocit, že tě furt někdo pozoruje.Proto nemám rád sluchátka, s nima nevím, co se děje kolem mě a hlavně za mnou. :-O

8. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Taky sluchátka nenosím, ani je vlastně nemám. Nevýhoda je, že detík je zase slyšet dost daleko.

8. prosince 2010
krtek71
Korporal
Reagovat
krtek71

to mně taky zajima. 8-)

detektor: Minelab X-TERRA 305, garmin oregon 450, město: Morava 41let
8. prosince 2010
loner
Reagovat
loner

Ano, a proto toužím mít na něm regulátor hlasitosti, nějaký přelepování otvoru repráku je na prd. :-(

8. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Ano, jsou detíky, které regulaci hlasitosti mají. Ten můj mezi ně nepatří. Sice tu někde na webu je návod ke snížení hlasitosti garetta, ale je to zásah do konstrukce a to se mi určitě nechce. Možná by se dala věc řešit připojením nějakého malého repráčku s regulací místo sluchátek. Ale to by asi vypadalo hodně opičácky a taky by se zvýšila hmotnost detektoru a jeho vyvážení. A to by mohlo být dost otravné.

8. prosince 2010
kremator
Gefreiter
Reagovat
kremator

Na tenhle probém exisují dvě jednoduchá řešení (a několik dalších:), i když nejsou pro každého. Buď se dají použít normální obyčejná sluchátka - ale ne na uších, ale třeba na krku nebo před/za ušima. Další možnost je použít sluchátko na jedno ucho (prodávají se k PC a mívají i regulaci hlasitosti). Já mám nějaký Genius - v jednom uchu detektor a druhým jasně slyším, že se blíží hlasy, pes, auto v povzdálí, atd. Nefunguje to ale u všech detektorů, záleží na tom, jak je zapojený výstup a jak jsou řešená sluchátka. Třetí možnost jsou pecky a mít v uchu jen jednu - to je ale spíš nouzovka, to mi moc nevyhovovalo. Luxusní možnost jsou speciální sluchátka.

detektor: Quattro, Tiger Shark, Silver a CS1MX (+pár hraček:, město: Hořovice
8. prosince 2010
Boban
Soldat
Reagovat
Boban

Oni taky né každý sluchátka se hoděj musej mít určitý parametry Elmara to někde psal já používám Koss a když chci slyšet okolí tak je malinko stáhnu z jednoho ucha a v pohodě je všechno slyšet ;-)

detektor: Minelab E-Trac, město: Český ráj,35 let
8. prosince 2010
kremator
Gefreiter
Reagovat
kremator

Pro nenáročné lidi stačí téměř jakákoliv sluchátka - a je to vždy lepší, než bez. V porovnání s interním reproduktorem je to určitě kvalitativní skok vzhůru, nemluvě o lepší citlivosti.

Ideální jsou speciální průzvučná sluchátka s elektronikou, které zesílí slabé signály a omezí moc silné. Pak se ale nebavíme řádově o stokorunách.

detektor: Quattro, Tiger Shark, Silver a CS1MX (+pár hraček:, město: Hořovice
8. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Trošku jsme utekli od noční zvěře a mojí otázky na Witta. Mně to opravdu zajímá, co tím strašením myslel.

8. prosince 2010
Boban
Soldat
Reagovat
Boban

No přece bludičky,hejkal,bludný kořeny atd.........pust si o vánocích pohádku :-D :-D :-D :-P

detektor: Minelab E-Trac, město: Český ráj,35 let
8. prosince 2010
kyrat
Reagovat
kyrat

Chlapi proč hledáte poklad v lese, zatím co hledáte, poklad vám uvaří, vypere, tedy pokud neperete sami a váš poklad neběhá po lese s detíkem. 8-)

9. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Tak tenhle poklad se po lese potlouká občas se mnou ;-)

9. prosince 2010
loner
Reagovat
loner

Ty se máš... ;-)

9. prosince 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

Z daleka nejsem jedinný, kdo má doma takový poklad. :-)

9. prosince 2010
Solidus
Reagovat
Solidus

jj :-) Ale když manželka nechce, tak jdu raději s juniorkama. To se tak posadím v lese na pařez, otevřu lahváčka za somradla a zapálím retko. No a pak se kochám klidem a koukám jak juniorky kroužej v kruzích kolem mě. ;-) :-P

21. ledna 2011
Crusader
psiReagovat
Crusader

Práve som sa vrátil z môjho prvého "lovu"bol som len tak pri dome v lese cca 200m,môj prvý nález bol vrchnák od piva a potom nábojnica do pušky cca 6,5mm.Uvidím po vyčistení.Čo sa týka zveri:Nedávno som bol na jednom hrade v dedine som hned za domom vbehol do lesa po chvíľke v diaľke počujem štekať psa a sa to približovalo.Bola tam diera v plote a ten pes ňou prešiel a pomaly išiel ku mne a to som bol už asi 150m od plotu.Nemal som nič po ruke a pes bol neodbytný ,ale nie dôrazný. Našťastie tam bola hlboká strmá priekopa do nej som vliezol a na druhej strane sa vyšplhal hore,a ten pes ostal stáť na kraji.Ďa+ej už neišiel.Tak som sa rozhodol že si kúpim sprej proti psom,dnes som si ho zabudol zobrať,a hneď 2 psi si ma podali.Zase šťastie.Boli to takí malí,pouličná zmes,narobia viac rámusu,ale nie sú nebezpeční.Ale mám ponaučenie!Bez spreja ani krok

21. ledna 2011
Marvin
AdrenalínReagovat
Marvin

Tak si pročítám vaše zážitky z nočních lovů a jen bych posvětil to, co píše Loner. Noční hledání má svoje tajuplný kouzlo a kdo to nezažil, tak o hodně přišel ;-) ...čuníky potkávám celkem často, ale jednou jsem se málem pos...l. Byla černá noc, že nebylo na metr vidět...najednou signál. Skloním se, začnu kopat a šmátrat rukou po zemi...a najednou takový zvuk, skoro jako když nějaká kočky syčí na psa. Jak jsem se narovnal, tak to přestalo...sehnul jsem se, a znova...pak asi ještě 4x...až jsem toho měl dost, zapnu baterku a co nevidím....přímo pod nohama na mě syčí skoro metrová užovka, stočená do klubíčka, jen s otevřenou tlamou....normálně bych to přešel, ale v tom ukamžiku jsem si málem cvrknul do gatí. Ustoupil jsem asi 3 kroky...vydýchávám to...a vtom za mnou dusot jak kdyby jel Artuš s družinou....jenže to bylo to asi 10 čuníků v plném trysku a minuli mě tak o 3 metry. Takže druhý infarkt během 5 minut....jóóó, někdy je to hold adrenalín :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky