Detektor kovů Tesoro DeLeon

Pro mnoho hledačů může být i výhodou jednodušší zobrazení ID cíle na LCD. To má oproti Cortesovi větší ikony a čísla. Ať už tak budete detektor kovu Tesoro DeLeon, používat v režimu All Metal nebo v diskriminačním režimu, vždy se můžete těšit na jasnou a nekomplikovanou odpověď tohoto přístroje.

Návod pro detektor kovů Tesoro DeLeon: Návod DeLeon

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.8.2010 12:00

CHodíte někdo s tímto detektorem (Tesoro DeLeon)? Pokud ano tak napište prosím jak se s ním šlape pokud ho máte často v ruce začínám vážně o něm uvažovat.Děkuji za každé info. :-P

Ahoj, mě Elmara doporučil DeLeona a zatím jsem velice spokojen. Nejsem žádný profík jen takový pokročilejší "začátečník" a faktem je že s tím detektorem už jsem profík :).
Přešel jsem na něj z digitálu Prizm III, a nebyl to vůbec problém ačkoli jsem se popravdě trošku bál že s tím budu mít problémy. Žádné nenastaly, nastavení jednoduché, váha skvělá, baterie jsem zatím nemělil a chodil jsem už hodně hodin a jsou stále na nějakých 80-90% - prostě mi padnul do ruky. Předtím jsem hledal stále železo i na diskriminaci a teďkon hledám mincičky na místě kde jsem tolikrát prošel s Prizmou.

To Avatar: co by jsi potřeboval vědět?

Moje představa je že někdo napíše co ho používá často jak je s ním spokojen co mu třeba vadí nebo co ho příjemně překvapilo.Podle testu a co jsem zatím našel všude možně mi připadá v této cenové relaci asi nej,ale to muže byt jenom muj dojem.Co vím určitě tak chci displej né moc přeplácanej udajema a současně kvalitní detektor.Při hledání mi nejde aní o válku,ale o ostatní(k munici a zbraním mám přirozenej respekt).Škoda že není detekdor co umí zbraně a munici odseparovat.

To Avatar: jakmile začneš diskriminovat barvu, vždycky hrozí že přijdeš o dobré cíle.

Myslím že DeLeon je v této ceně určitě v nějaké mojí TOP 3 :-) Nová S.E.F 2D sonda mu taky sedí, řekl bych že s Tejonem nejvíc.

Díky zadim za všechny informace. Bál jsem se že s nim snad nikdo nechodí,ale jak se zdá tak chodí akorát moc o tom nikdo asi nepíše.
Add Elmara: Koho máš v té TOP3 krom tohoto detektoru?
Beru to somo jako tvuj osobní názor stejně jako příspěvky od ostatnich.
Děkuji.

Deleona jsem měl, a hledání s ním byla paráda .Jednoduché nastavení ,jasná odezva a vyhodnocení na displeji . Dosah i diskriminace velmi dobrá . Konstrukce bytelná ,ale detik byl přes to lehounký.Před ním jsem měl Ace 250 a BH QD II ,ale to jsou spíše parodie na detik .
Dobře si vyber chlape :-D

Mám DeLeona, řekl bych, že je to povedený stroj. Málokdy kopu zbytečně. A jak jste na tom s dosahem v terénu? Mě to dělá okolo 20 -22 cm na sockorunu, možná časem vymačknu víc.

miki prosím tě pokud srovnáš Tejona s DeLeonem. Je ten rozdíl v dosahu velký? Nechybí ti LCD ? Já teď mám Cibolu, nacházím dost,kopu hluboko, ale dost často nejsem schopný rozpoznat odpad a jindy se zase jako odpad hlásí dobrý nález. Takže kopu skoro vše. Od Leona bych očekával tu LCD berličku, která by mně v případě nejistoty pomohla. Mára mne přesvědčuje aby šel do Tejona a já stále váhám. Hloubka co dává Cibola je pro mne dostačující, jen kdybych s ní dokázal přesněji odhadnout co je pod cívkou.

To Smartys:Když by jsi měl v neděli dopo čas,zkus přijet k Litrovi na chajdu.Budeme testovat a skladba detektorů bude taky zajimavá(cortez,tejon,vaquero,lobo,teknetics T2...) ;-) ;-)

Ahoj o té akci na chajdě vím, bohužel mám tenhle víkend pohotovost, když mi písknou poplach musím valit do práce :-( A nikdo si to se mnou nechce prohodit.

Ahoj

Myslím že v této nebo podobné ceně jsou zajímavé ještě dva detektory s nějakým LCD, Minelab X-Terra 705 a Fisher F70. Pokud by jsi se ptal i na detektory bez LCD přídal bych na prvním místě Tesoro Tejon a určitě také Tesoro EuroSabre II .)

Vypadá to že po proguglovaném internetu ho asi vezmu.
Ještě mi však hlodá červíček zda rovnou nevzít ten hloubkový set, bojim se že tu civku stejně časem budu chtít dokoupit.
Je ten rozdíl mezi těma cívkama skutečně znát?

To Avatar: Přijeď otestovat. Lepší jednou vidět než 10 krát slyšet :-) Rozdíl je natolik výrazný, že se to opravdu vyplatí ;-)

Add Elmara:S tou návštěvou samo počítám,akorát ten čas ke konci roku to je hrozný.

To chápu, ale určitě se to vyplatí ;-)

DeLeona mám 6 dnů a přešel jsem na něj z ACE 250. Přechod nebyl žádný problém. První dojem - železo, železo teda neustále ho kopu ale je pravda že už né hřebíky. Mincí jsem našel pomálu. Co se týče hloubky - nějak jsem ještě moc nevysledoval ale asi kopu hlouběji. Docela by mě zajímalo jestli jde do hloubky stejně jako Cortes, když jsou na stejný platformě?

Ve standartním nastavení je dosah podobný. Přesto jde Cortes i tak o něco hlouběji a je více přizpůsobivý.

dík

Ahoj, mám DeLeona a jsem spokojený. Chtěl bych se zeptat na hloubkovou cívku. Máte někdo zkušenosti jaké předměty a v jaké hloubce se s tím dají najít? Je mi jasné, že záleží na spoustě věcí, ale jen abych měl představu.
Díky.

To Goz:Mám k Leonovi cívku S.E.F 30x25cm. Na hloubku si polepšíš o několik cm -např. u středně velkých mincí. Také bych řekl, že je stabilnější ID číslo. A cívka má větší pokrytí. Zápory- hůře se s ní dohledává, ale zvykl jsem si. A detektor je trochu těžší. Pravda je, že co jsem ji koupil tak už jsem ji nesundal.

To Goz: mohu doporučit S.E.F 12x10 a 15x12. Příští týden začneme testovat také novou 13" S.E.F Ultimate. Výběr je velký a Detech 2D čka opravdu umí. Sondy neztrácejí na citlivosti a navíc přidají na dosahu. Pokrytí je jasná věc. Zhorší se tak pouze separace, to je dané rozměry :-)

Koupil jsem a neprohloupil.. akorát by mohlo ukazovat i hloubku železa :-)

Mám dotaz, zobrazuje se u Leona na displeji přibližná hloubka cíle v palcích, jako je tomu u některých digitálu?

Ano, v levo na LCD číslem. ;-)

Moc díky, jsi fakt hodně pohotový, rychlý a vstřícný. Mám ještě dotaz, jak se hloubka cíle pozná u tejona, tam se to asi musí naposlouchat, co? :-/

Pokud používáš režim VCO je to jednoduché. V něm je krásně slyšet jak se vzdáleností klesá intenzita signálu cíle. Druhá možnost je přitáhnout páčku k sobě do All Metalu a v něm je to ještě výraznější. Povrchové cíle doslova pískají, čím hlouběji cíl je tím je zvuk roztáhlejší a hlubší. Osobně jsem přesvědčený že je to přesnější než všechny ukazatele na LCD :-D

Hloubka cíle je tejonem značena intenzitou signálu. Malej cíl má taky subtilní signál, ale pozná se že je nahoře, protože ten signál malýho cíle je více orámovaný. Další fígl je pozvednutí cívky, to je na jedno dvě máchnutí, čili posunutí cíle mimo dosah, to pomůže taky odhadu hloubky. Malej cíl v hloubce dvacet při zvednutá cívka na dalších dvacet až třicet - nebude už v dosahu. Velkej cíl hluboce uloženej (může kreslit relativně subtilní signál, ale bude nataženější, bo cíl je větší, že) s nejasnou diskriminační charakteristikou se ještě ale při prostém pozvednutí hlásit bude. Takže se to pozná docela přesně a jasně a rychle a snadno. Naposlouchat je vhodné každý detektor pro hledání kovu v půdě. Proč by tam jinak ta díra pro jacka byla... Co teda máš, Leona či Tejona či co tedy?

Mám ACE 250, ale už se delší dobu plácám v tom, jaký další detík po ACE 250. Mám možnost LEONA 3 roky starého za 7000,- a Tejona starého přes rok za 9200,- no a potřeboval bych poradit, který zobnout :-(

Jo oba dva jsou se základníma cívkama.

Kdysi jsem řešil podobnou volbu, a po konzultaci s Elmarou jsem vzal Tejona. Takže oba tvý favoriti jsou druhoručkové -oba maj záruku, předpokládam, a dvouoprocesorák v základu za devítku, to je eště dobrý. Přemejšlím o Tvý volbě, Jeden je čtyřpiňák v Hot kabátě a druhej pětipiňák v mikromax hávu... no, těžký se rozhodnout. Moji volbu znáš, ale tohle bude tvoje volba, to musíš sám.

Ten Leon už je po záruce, ale zas je to takový menší brácha cortése, kterého bych určitě bral mít víc merglí. Tejon je skoro nový, chci ze zvědavosti zkusit analog po digitálu, takže pokud se nic nezmrví, tak vezmu toho tejona a budu se učit "poslouchat". Moc díky za rady, tohle jsou skvělé stránky, jsem na nich napíchnutý prakticky pořád, když jsem na netu. Způsob jakým to tady Elmara a spol. vede je v dnešní době opravdu velmi vzácný a ojedinělý. Moc držím palce, ať se vám všem daří a velmi, velmi děkuji. ;-)

Hodně štěstí, a dej vědět ja to de, nebo se na fóru optat když to nepude. A trpělivost při učení s jinym klackem, je to dost jiný než čtvrtkilo.

Tak nakonec to vypadá, že se mi podaří sehnat mého vysněného Cortése . Je jen se základní cívkou a tak mám jen malý dotaz, zda když k němu dokoupím S.E.F 30x25cm, tak jestli to bude nějaký posun k lepšímu. Předem moc díky za všechny odpovědi. ;-)

Moc díky, to jsem si vědomý ;-)

Mám De Leona. Poté, co jsem koupil cívku SEF 30x25cm, tak je to super mašinka.

Je leší u detíku frekvence 10khz nebo 17?

Zdravím
od nového roku "chodím" s Leonem :-)

Ahoj kolegové, mám dotaz, jakou máte praxi s DeLeonem na cíle typu RELIC. Jde mi o to, že (co si budeme vykládat) vyšší frekvence (17kHz - a výše) přináší o trochu menší citlivost na hloubkové bronzy. Jde mi o spolupráci s archeo a rád bych takové hluboké cíle viděl. 10kHz mi příjde jako velmi dobrá frekvence na takové cíle. Ve srovnání s EuroSabre II.? Marku?

Dovolím si vepsat osobní recenzi v tomto vlákně a zdravím všechny ty, kteří zabloudí do této diskuse, neb uvažují nad koupí Deleona.

Hledám už nějakej ten pátek a měl jsem, jářku, už nějakej ten detektor v ruce. Necelé 2 poslední roky chodím s „Leonkem“ a po předchozích zkušenostech maximální spokojenost.
Je to moje druhé Tesoro, předtím jsem chodil s Eurosabre II a tam jsem byl taktéž výsostně spokojen. Detektory Tesoro mají poměrně kultivovaný chod, jsou tichounké, zbytečně neštěbetají a Tesora v ceně kolem 15.000Kč mají slušný dosah. Před eurosabre II jsem chodil s GMčtyřkou a to bylo peklo. Ímrvéle pobzukávala a držku nezavřela. Já mám rád klídek, štve mě i malé vrzání např. při jízdě autem a to, co jsem s tou potvorou GM4 zažil už bych zažít nechtěl :-) :-)
Před GM4 jsem chodil s Fisherem F5+ a tam jsem měnil k vůli slabšímu dosahu. GM4 měla fajn dosah ale jinak šílenej klumpr. Už nikdy!
Předtím bylo ještě CS Scope ale to je na jinou diškusi.

Tesoro Eurosabre jsem pustil do světa k vůli tomu, že mi chybělo spojení analog/digitál a po předchozích zkušenostech s jinými značkami jsem chtěl zůstat u Tesora.
Cortez má malá písmenka na displeji a proto jsem zvolil DeLeon. Mám ho s větší H.O.T. cívkou 30x25cm a je to fakt baladička.
Jednoduchý (zapneš a jdeš), když není nic pod cívkou tak je tichounký, lehounký, poměrně odolný, dostatečně přesný na malinké cíle, u větších cílů jde poměrně hluboko, nechá se bezvadně naposlouchat.
(no, abych zbytečně nesliboval, mám jako muzikant absolutní sluch, tak možná proto :-) :-))

K nastavení:
S diskriminací je třeba to vážně nepřehánět. Čím víc potenciometrem nahoru, tím víc klesá dosah. Sice se jedná o centimetry ale proč o ně přicházet. Takže diskriminuji co nejmíň a to jen mezi min a iron (na půl). Úplně ty malinký zrezlý hřebíčky to odfiltruje a dosah je stále O.K. Citlivost těsně před desítku a treshold na konec červenýho polo osolit. Je velký rozdíl, jakou osadíte cívku. Zkoušel jsem tedy jen základní koncentriku a H.O.T. cívku a byl tam tak velký rozdíl, že chodím jen větší cívku. malá leží v krabici. Věřím, že např. s Detech Ultimátkou se nechá ještě nějakej centimetr ze stroje vyždímat.

Závěrem:
S klidným svědomím rozhodně doporučuji Deleona všem, kteří koukají po analog-digitálním detektoru. Budete spokojeni.
Hledu zdar Roman

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru