Detektor kovů Minelab CTX 3030

Vlákno pro všechny uživatele detektoru kovů Minelab CTX 3030.

Návod pro detektor kovů Minelab CTX 3030: Návod CTX 3030

Testy detektoru kovů CTX 3030: Testy CTX 3030

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 24.10.2012 15:59

Kluci kdyby jste věděli o nějaké akci na učení (nevím jak často to bývá)rád se přidám jen kdybych to trošku věděl s předstihem.díky za in fo.
Jinak dnes jsem byl po druhé hledat-les staré cesty jediný vysoký signál 3 víčka od zavařovaček už vím jaký tón má alobal ve 4tonu a jinak železo se ozývá non stop,ten průstřel na displeji lítá jak Maďar v kukuřici-kolikrát detík ani nepípne a přitom ukazuje hodnoty včetně hloubky, se zerem sem kopal i větší železa schválně (sekery,klíny,podkovy)ale s CTX su v pasti po 4 řebiku sem šel dom. o:-)Programy Elmara mám stažené skoušel jsem je měnit a zkoušet co a jak se chová a přepínat p1.p2 disk.Ale asi bez polygonu to nedám.Musím napřed zjistit jak se co zobrazuje a hlásí a pak teprve můžu nastavovat aby mi to hlásil jinak se sním asi nedomluvím.Díky za info.

Musíš se rozhodnout, co chceš hledat a podle toho zvolit program a diskriminaci. Dám příklad začátečnického nastavení na mince v čistém lese nebo poli - dej 50ku konduktivitu (je těžší na naučení, ale řekne ti o cíli nejvíc), low trash, recovery deep on, senzitivitu Auto + 3, diskriminaci spodní půlku do pryč (nebo aspoň ten elmarův kopeček vpravo dole). Tak by měl být detík potichu a reagovat bude z velké částí jen na neželezné kovy, minimum prozvuků. Když něco najdeš, zapni track&trace pinpoint a koukej na displej. Pokud se ti po dvou-třech přechodech cívky nad cílem kdekoliv v horní půlce vykreslí na displeji malé kolečko nebo elipsa, která nezasahuje výrazně do železa, tak to vykopej :-) Polygon si můžeš udělat sám, stačí mince nebo něco jiného dle tvého výběru hodit na zem, pokud si nadšenec, tak to můžeš i zakopat :-)

Velikost předmětu poznáš podle toho jak rychle nebo pomalu utichá zvuk v reakci na pohyb cívky nad cílem + podle pinpointu (nastavit na sizing).


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru