Detektor kovů Minelab CTX 3030

Vlákno pro všechny uživatele detektoru kovů Minelab CTX 3030.

Návod pro detektor kovů Minelab CTX 3030: Návod CTX 3030

Testy detektoru kovů CTX 3030: Testy CTX 3030

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 24.10.2012 15:59

Dnes jsme tady testovali celé dopoledne malou sondu na CTX 3030. Je to ta 6” (15 cm). Nějaké reference jsem měl , ale cívku jsme jsem pořádně nikdy netestoval. Nacpali jsme opravdu hodně železa a v něm testovali drobné barvy. V nastavení CO, multitone, long.... neskutečné!!! Absolutně nejlepší separace kterou jsem kdy viděl.

Jenom tak ze srandy jsem pak procházeli polygon. Mince 1 kčs, 2 RU bezpečně 25 cm. Mince v 30 cm už nebrala. Dosah na drobná AG byl ale v podstatě stejný jako u standartní 11. Co mě ale naprosto šokovalo byla půlka RU přezky kterou tam máme v 50 cm. Ta sonda ji má! Jakmile bude obilí pryč, musím ji ještě protáhnout pořádným strništěm. V doubkách si ani necinkla, stejně jako větší 11tka. Pokud to bude ok, tak už ji na pár místech asi nesundám. :-)

Mě by zajímalo porovnání 6ky vs 10x5" od Coilteku. Resp. přidal bych tam i stock 11ku :-)

Testoval ji tam kamarád, který ji už nějakou dobu chodí. I když je sonda větší tak dosah na mince byl takřka stejný. U 2h RU rozdíl žádný. U 1 kčs byl rozdíl v zakopaných cílech 5 cm. Může být ale menší, máem to po 5 cm zakopané :-)

Rozdíl max 5 cm, ale v čí prospěch? :-) Coilteku? Jsem tajně doufal, že by ta Coiltekovská cívka mohla spojovat výhody 6ky a 11ky do jedné cívky, ale to bych asi chtěl moc :-/ Jsem se o víkendu potkal s Mexitazem na čerstvě posekaném poli (relativně čistém). Já s těžkotonážní 17kou a postrojem, Mex poskakoval s 6kou :-). Posekáno bylo tak na 5 cm, jsem si říkal, že se 17kou to můžu brát plošně nad strništěm. I když je otázka o kolik hloubky přicházím tím, že jsem se 17kou 5 cm nad zemí vs 6ka u země, ale zase se musíš vyhýbat vegetaci a pokrytí je nesrovnatelný. Separace je samozřejmě věc jiná, ale v čistém poli se to dalo i s 17kou. Nálezy nějaký byly, takže marný to není i když radši bych taky poskakoval s lehčí cívkou. No podle toho co píšeš, tak to vypadá spíš ve prospěch 6ky.

Z mého pohledu jednoznačně šestka. Já se doslova těším až to pujdu otestovat na nějaké brutální strniště :-) :-) :-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru