Detektory kovů Nokta

Vlákno pro uživatelé detektorů kovů Nokta.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.11.2015 14:30

Ahojte, mám takú skúsenosť no..
Kúpil som dohladávačku Nokta Pointer 2015.
Hneď prvý deň ako som ju kúpil, išiel som ju vyskúšať večer, po 10 minútach na nej odišla LED dioda a prestala svietiť.
Išiel som do predajne kde mi ju pán predajca ochotne vymenil za druhú.
V tej istý deň som sa vrátil na pole a situácia sa presne zopakovala a po 10 minútach zase LED dioda v prdeli.
Ochotný predajca mi ju zase ochotne vymenil už za tretí kus.
Tento tretí kus používam cca 2 týždne, LED dioda svieti, ale v piatok a už aj včera som si všimol že dohladávačka nejak blbne. Zapnem ju. Držím ju špičkou smerom hore, svieti a je ticho. V ruke nedržím absolútne nič, otočím dohladávačku o 180 stupňov a začne vibrovať aj signalizovať ale v prítomnosti kovu sa nenachádza.
Tak som vybral bateriu a zase ju naštartoval, chvílku išla normálne cca 10 minút a potom zase presne ten istý scenár.
Špička smerom hore, je ticho, otočím o 180 stupňov a začne aj vibrovať aj signalizovať.

Po tom ako som kúpil už tretiu tú istú dohladávačku a prvé dve sa pokazili okamžite, si pripadám ako totálny pako a je mi aj trápne volať predajcovi, je možné že takto blbne sem-tam dohladávačka a pritom je v poriadku? alebo by to stálo za opakovanú a tretiu reklamáciu?

PS: momentálne som ju skúšal vypnúť zapnúť cca 10 krát a aktuálne funguje.

PS2 : ak je dohladávačka povedzme pol metra od mobilného telefónu, môže práve ten telefon takto zblbnúť dohladávačku?

Zdravím vás,
ja som ten predajca :-)
Všeobecne sa doporučuje mať vypnutý mobilný telefón pri hľadaní, ale skúste na začiatok vypnúť dátové prenosy a ak to nepomôže, uberte na citlivosti dohľadávačky. Ak ani to nepomôže, kontaktujte ma telefonicky a preberieme ďalší postup. :-)

Kamo není se čemu divit já už končím definitivně víc vyjebaný detektor jsem ruce neměl Jestli si chceš pohledat bez problémů tak maximálně od Nokty ten dětský za 3000 Kč a budeš si myslím maximálně spokojený jede ještě ve vyšších kHzých než simplex + a nepotřebuješ ani dohledáváčku koupil jsem ho neteří A teď s ním chodím sám protože se simplex plus jsem jebnul Ostrom jak mi přestal fungovat zvuk více naletět už jsem nemohl :,-(

Ďakujem za odpoveď, dnes večer ju asi pôjdem vyskúšať a prípadne sa ozvem.
Som s tou dohladávačkou velmi spokojný ( kým funguje ) tak dúfam že bude všetko ok a rušil ju max. môj telefon vo vačku. :)

Viac testov citlivosti, viac skúšok a dohladávačka normálne funguje.
Tie blbosti ktoré robila čo som opisoval vyššie bolo na 99 % spôsobené nastavením maximálnej citlivosti a prítomnosťou mobilu vo vačku. :-) :-)

Super, jsme rádi, že se to nakonec vyřešilo :) Hezký den. TAcud

Nadhodil bych téma Nokta Golden King ?? Rád bych slyšel nějaké názory, nebo má dokonce někdo zkušenosti a je vlastníkem??

Zdar, nechce nekdo fungl novou sondu Mars Discovery 13"(33cm)???? Pro Nokta Fors CoRe. Dohoda jista

Zdarec je zde někdo kdo vlastní Makro Racer 2? Uvažuji o koupi a chtěl bych vědět jak jste snim spokojení.Zda je to dobrá či špatná volba? Dikec :-)

Ahoj,

Nokta-Makro Simplex +..co myslíte? jak dlouho asi vydrží baterie? Není to trochu škoda, že je dobíjecí? + to má pořád zapnuté Allmetal? Režimy se mění jen podle toho kde hledám? Žádná diskriminace?

Děkuji za odpověď :-) :-)

Cus lidi nema nahodou nekdo nabijeci blok nebo box na Nokta velox one.Dekuji

Ahoj všem, máte už někdo přehled o ID číslech na Nokta Simplex+..myslím pod jakým ID se hlásí různé kovy.. přeji vám v Novém roce hodně úspěchů.

Ahoj, tahle to nejde uplně říct, obecně ID číslo závidí na velikosti cíle a el. vodivosti materiálu z kterého je cíl vyroben , čím je větší nebo vodivější tím vyšší je ID

Ale někde na YT bylo video, kde ukazovali ID odezvy jednotlivých kovů. V praxi se to (alespoň u mne) ale o něco liší.

Ok.. díky za odpověď

Dobry den! Prosím, pomozte mi vybrat mezi Makro Racer 2 a Nokta Impact nebo Simplex +?
Děkuji

Vybíral jsem stejně, na doporučení technika od Lovce jsem vzal Simplex, výkon podle něj plusmínus stejný, Simplex je vodotěsný, což se může hodit a hlavně je neuvěřitelně skladný. Chodím většinou pěšky, tak ho šoupnu do malinko většího batohu.

Kolikátku batoh na Simplexa, mám Nokta Fors Core a jsem rád že se vlezu do Gema 50, ale je pravda že tam mám i lopatku. Jinak někdo postřehy Simplex vs. Fors Core? Měnit či neměnit

Ahoj všichni. Prosím o rady a postřehy, případně odkazy na nějaké testy ohledne Nokta Multi Kruzer. Chtěl bych si ho pořídit. Děkuji za pomoc a odpovědi.

Děkuji.

Ahoj všichni, musím uznat že Nokta Makro PulseDive Scuba detektor je fakt slepíš, vyzkoušel jsem v létě u nás a teď v zimě v Egyptě. Zlatý řetízek je hodně obtížný cíl ale jak velký dokáže tahle věc přehlédnout mě překvapilo, měl jsem sebou i starý Scuba Tector a ten alespoň trochu reagoval. Myslím že pod vodou se spíš hledají drobnosti a ty PulseDive nedává. Skoro bych řekl že ta malá cívka je prostě velká a nemá to tu správnou citlivost na droboť.

Ahoj všichni,

nejsem si jistý, zda píšu do správného vlákna, jsme tu nový, kdyžtak mne opravte a nasměrujte jinam...
Momentálně si plním „sen“, koupil second-hand Nokta Makro Kruzer a od nového roku se s ním seznamuji a učím se s ním. Sice mám celou řadu nezodpovězených dotazů, ale začnu jen s 5ti, které mě trápí nejvíce:

1) Zaměřování cíle – velký problém mi často dělá zaměření cíle a vůbec nevím co dělám špatně. Např. zaměřím cíl, po kopnutí signál zmizí a zjistím, že se objevil nový signál cca o 15-20cm jinde. Na druhý pokus už předmět vykopu, ale také se mi stalo, že se celý scénář opakoval a musel jsem kopnout ještě jednou – jedná se většinou o signály s ID 36-50. (pozn. asi 2x se stalo, že signál po druhém kopnutí zmizel a už jsem nebyl schopen předmět najít a nebo se objevil opět nový signál cca o 15-20cm vedle.)

2) Diskriminace velkých kovových předmětů – Větší kusy železa, která jsou relativně hluboko v zemi, se mi hlásí s vysokým ID cca 78-96. Jedná se např. O větší železné části zemědělské techniky cca 10x10cm a víc. Je možné je nějak diskriminovat nebo jak je rozeznat před kopnutím?

3) Pípnutí při dotyku se zemí – Je běžné, když omylem zavadíte bokem cívky o zem, např. o drn trávy nebo o hroudu na zoraném poli, tak detektor pípá? Jde hlavně o to, zda není něco s detektorem a zda je to běžný jev.

4) Cíl bez ID – není to pravidlem, ale cca 1 jasný signál z 15ti mám bez ID, ale když ho kopnu, tak signál zmizí a ať dělám cokoliv, tak už ho nemohu najít. Jindy je pod detektorem jen menší kovový předmět, jednou tam byl knoflík a několikrát extrémně lehký tmavý kámen s hrubou „bublinkovou“ strukturou. Jak s těmito signály zacházet, popřípadě jak vyladit detektor aby zobrazoval přesnější informaci?

5) Režimy – zatím mé nejoblíbenější režimy jsou 3-tone a nebo Beach – tiché a bez falešných signálů. Když zkouším 4-tone (to samé bylo i s Deep), tak detektor prakticky neustále pípá nízké tóny bez zobrazení ID a každých pár kroků zobrazuje slabé signály s nízkými ID 04-14, když se je pokusím kopnout (abych zjistil, co daný režim nachází a co mohu očekávat) tak nevykopu nic. Má někdo zkušenost s Makro Kruzer a mohl by mi poradit jak např. s 4-tone režimem pracovat.

Jakákoliv rada je vítána a posune mě zase o kousek dál.
Díky a přeji hezký den.
P.

Zdravím, stejný detektor mám již 4 roky a jsem docela spokojen.Ano jisté prozvuky,signály a falešné signály určitě vydává ale všechno je v závislosti na daném místě a okolnostech v prvé řadě vypnutý mobil 🤷🏻‍♂️Já chodím jedině režim deep číslo gain,, citlivost '' upravuji právě podle místa a mám stále zapnutý tracking monitorování půdy,abych pořád nemusel pumpovat třeba při přechdu z louky do lesa .Nikdy jsem neměl problém s určením místa nálezu z 99% vždy trefa na první kop a vždy když v zemi něco je tak krásně ukáže číslo id a už podle zvuku vím jestli je to něco pěkného nebo ne.Ať to pípá 😉

Neco na ten zpusob jsem ti to popsal,v prvnim komentari....Proste bordel,nebo rezavy zelezo,ktere se v zemi tvari jak barva....

Udelal jsem takovy maly test dohledávaček Nokta Makro PulseDive vs XP MI6.

https://youtu.be/IHm_04KTDKA

Udelal jsem takovy maly test dohledávaček Nokta Makro PulseDive vs XP MI6.

https://youtu.be/IHm_04KTDKA

Zdravím, jaký doporučujete batoh pro Simplex+ stačí 65l? Popř. Nosíte lopatku z venku na batohu nebo v batohu? Díky :)

Upozornění majitelům Nokta Makro PulseDive, jestli chcete aby vydržela cívka déle jak dva roky tak vždy po hledání cívku nebo dohledávačku z těla detektoru vyndat. Ten plast je neuvěřitelný šmejd a po dvou letech povolí. Systém utěsnění prostě šponuje ten plast a on časem praskne. Je to výrobní chyba způsobená špatně zvoleným plastem. Mě se to stalo a jak jsem zjistil na webu je to běžná věc https://youtu.be/lycim3uatkI

Prodám Nokta-Makro Premium Shovel - nerezový skládací rýč.Kupován na LP 1.2.2023
perfektní stav,faktura krabice.Foto email/WhatsApp,cena 1800.-
romano007@seznam.cz
tel.608219600
www.lovecpokladu.cz/eshop/produkt/nokta-makro-premium-shovel-nerezovy-skladaci-ryc

Zdravim,prosim pěkně nevíte někdo jestli lze vyměnit kabel u sondy? mám Simplex Lite s tou malou cívkou. Dík

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru