Ahoj jento pole bych zkousl tot muj názor!!! 
bydlím v chráněné krajinné oblasti a nevím jestli můžu šmejdit i tady po polích a lesích.. 

Ahoj jento pole bych zkousl tot muj názor!!! 

tady v okolí se totiž odehrávaly divoké bitvy z 2.sv. a byla by škoda to tu neprošmejdit 

kopu taky v CHKO (Bílé Karpaty), ale je třeba se tam chovat slušně a nenechávat po sobě díry jak za bagrem jak to dělají někteří hledači

Já bych obecně řekl, že hledač do CHKO nepatří. Když nebudeš línej a pohledáš v zákonech, určitě najdeš, jak se máš v CHKO chovat. S největší pstí tam nic o detektorování nebude.. Ale určitě tam bude zmínka o tom, že nesmíš poškozovat půdní povrch - což je většinou zmínka kvůli cyklistům, motoristům... Ale klidně si dokážu představit policajta nebo soudce, který to vztáhne i na detektoráře. Když už bys ukecal tohle, tak mnohem horší je to s chráněnými živočichy a rostlinami. Když už se naučíš rozeznávat rostlinky, abys nevykopal tu chráněnou, tak stejně neovlivníš to, že v tý hlíně, co vykopeš bude zrovna zakuklenej chráněnej brouček, kterej tam nocoval a tys ho motyčkou rozmrdal na sračky
CHKO maj myslim taky nějaký děleni a podle třídy budou i jiný zákony. Ještě horší je to v národních přírodních rezervacích, kde nesmíš ani vstupovat mimo vyznačený cesty...
Takže tak... Myslim si, že by tam z principu věci hledač kopat neměl. Pokud ano, tak by to měl mít všechno aspoň dobře pojištěný, aby nebyl prase.. Čili nejen, aby po sobě hodně dobře uklízel, aby ho moc lidí rači nevidělo, ale taky raději dávat bacha na chráněný rostliny - nebýt barbar bez mozku...

mám takový dojem že to o rozrývání půdniho povrchu platí i u normálních lesů, aspon u jednoho lesa u nás to je napsáno na ceduly

tak v přír.rezervacích je to myslím každému jasné. Jinak chákáó nechákáó..je potřeba se všude chovat jako člověk a po sobě zahrabávat jako kdybych tam ani nebyl a čím míň lidí mě uvidí, tím určo líp. Takže další víkend to jistí, snad nebude chcat 

Vodotěsné pouzdro na elektroniku.Když chčije uvidí tě ještě míň lidí 

stačí přes to přetáhnout nějaký sáček a je to ne 
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.