Jak vybrat detektor?

Jak vybrat detektor kovů?

Text z naší poradny: Jak vybrat detektor kovů

Článek o výběru detektoru kovů: 100 +1 rada pro ty co hledají vhodný detektor

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 25.4.2009 18:10

zdravím kolegy hledače. Po roce chození s detíkem na kterém jsem si jen zkoušel zda mě to bude bavit, zjistil, že nejen že mne to baví, ale taky, že mi dost cílů uniká. Nyní jsem tento koníček testoval na Tekneticks Eurotek. Ale teď bych už raději něco lepšího. Po dlouhém uvažování to vyhrál analog. A nyní se jen rozmýšlím zda Tesoro Eurosabre II s H.O.T. cívkou..nebo Golden Mask GM4 PRO. Máte nějaké zkušenosti případně rady, který by mohl být lepší? Rozhodující je také váha. OBa jsou zhruba ve stejné cenové relaci, takže cena u těchto dvou není rozhodující. Díky za rady..:-)

Já bych vzal s ohledem na hloubku asi GM4PRO. Od Tesoro by to chtělo Tejona ;-)

v čem je Tejon lepší než Eurosabre? nechám si poradit..GM4 má pár výhod, které se mi taky líbí...ale podle videí na netu mi to moc nesedlo...zvlášť treshold má podivnej, kdy se mi zdá, že má neustále lehké pískavé prozvuky a pak by se mi to mohlo plést s barevným cílem

V zivote jsem s tresholdem u GM4 tak, abych ho slysel, nechodil. JInak receno, nehonim citlivost za kazdou cenu a detik mi nijak nepiska, nerusi, dela to co ma - tedy me svym vykonem skutecne oblazuje :-)

a jaká je hmotnost? na netu píšou, že s cívkou 12x10 je váha 1,5 kg....to se mi zdá dost. Nyní můj teknetics má 1 kg a Eurosabre II má taky 1 kg....a ono těch půl kila jsou pak v terénu po celém dny znát

To pieter1 nešpekuluj s váhou a vyzkoušej Tejona, pokud si ochočíš jednotón tak máš vyhráno. Potvrdilo se mi to nedávno , kolega s GM4 signalizoval jednoznačně železo,já to s Tejonem ověřil a signál barva,kopl jsem to ,byl to v 10 cm jednostranný fenik 1602 :-)

:-) To samozrejme jde o to, jaky mel nastaveni, kde diskriminaci atd... Neverim, ze pri nastaveni, jaky pouzivam ja, bych nepip na tuhle minci v 10 cm barvu :) Spise neznalost ovladani a nastaveni detektoru, bych za tim hledal, nez neschonost detektoru takhle "velky" cil najit v 10 cm..

GM4PRO je to zkušený bard, žádné ucho, sami jsme se divili, také se mu to stávalo u trochu hlubších bronzů , proto pokud někdo prohlásí že prošel flíček s maskou, já si to klidně ještě prolezu.

No, az uvidim, tak uverim :-) Taky mam neco nachozeno a vim, co rikam.

Ano, to můžu potvrdit, GM4 ráda háže barvu do železa, už se to tu a nejen tu probíralo. Mi dělala to samé a nejen mě, proto šla k jinému "spokojenému" majiteli a já si pořídil detektor, který nelže. Pokud někdo váhá mezi GM4 a tejonem, tak za mě jednoznačně tejon, i když se z počátku může ten jednoton jevit nestravitelně.

Tak to teda vcera a dnes slysim (vidim) prvne, ze by GM4 hazela barvu do zeleza... Jak dlouho jsi ho mel? Ja jsem GM otestoval do nejmensich podrobnosti a nikdy se mi nestalo, ze by mi barvu hazela do zeleza. Resp. nechapu, co je tim mysleno. Jako ze minci to hlasi namisto peknyho signalu v barve, tak do zeleza? Nejde spis o nastaveni diskriminace? A co takhle spatne odladena puda (v terenu) i kdyz ze zkusenosti vim, ze i bez odladeni to treba minci bere jako barvu vzdy... Nejak to nechapu.

to jo, já chodím hlavně na malé ag a do železa mi neprskaj, disk 1 a 3/4

S GM mám nachozeno dost a třeba Pilot ještě více. Hledáme pouze tyhle frfně. To co tvůj kamarád slyšel nebylo jednoznačné železo. Ten signál dobře známe, železo je něco jiného :-D

Váha opticky vypadá lépe, věř mi že Tejon ale jde do ruky daleko lépe než ta tvoje kilovka. Je to vyváženém a celkovým rozložením váhy. To je jak u Tejnu tak u GM4PRO lepší. ;-)

Poměrně dobrá rada může být - dojeď si to vobtěžkat a voposlouchat kam to máš k nám nejblíž.Lze si o tom promluvit durch und durch.

díky..už jsem se domluvil s nejbližším obchodem na otestování.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru