Ahoj zde jsem našel co jsem potřeboval... třeba to taky někomu pomůže .. Ahoj Jirka
Ahoj,mám dotaz čím a jak konzervovat očištěné předměty,
Jak uložit očištěné předměty,dají se například ukládat do těch malých igelitových sáčků na zip?Všem dík Jirka

Ahoj zde jsem našel co jsem potřeboval... třeba to taky někomu pomůže .. Ahoj Jirka

jan-bukvic-cisteni-a-konzervace-minci-cz.pdf

Tak to moc nevyšlo... Když tak odkaz snad tohle http://www.uloz.to/876212/jan-bukvic-cisteni-a-konzervace-minci-cz-pdf
Jinak o čištění tady i jinde toho bylo napsáno hodně. Většinou je v těch článcích i trochu zmínky o konzervaci... Osobně zatim konzervuju jen kritický předměty. Pár podkoviček - protože železo jde celkem rychle do háje... A věci s bílym morem. Používám včelí vosk... Celkem dobře se s nim pracuje, ale rád se nechám inspirovat dalšími vychytávkami... Mince zatím nekonzervuji.
Ohledně těch igeliťáků by mě to taky zajímalo. Na jednu stranu snad dobrý, že k tomu nejde moc vzduchu, a tudíž to nemůže víc korodovat (můj laický pohled). Na druhou stranu všichni víme o tom, že by se nemělo ukládat do PVC kvůli chlóru.. Jen nevim z čeho ty sáčky vlastně jsou a co obsahují...

PVC sáčky se už nevyrábí hodně dlouho. Vetšinou je to PP, tedy polypropylén.

Ten včelí vosk nebude to pravé ořechové. Včelí vosk tzv dýchá - propouští vzduch. Jako bývalý včelař s tím mám nějaké zkušenosti.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.