Letecká archeologie a Google Earth

Letecká archeologie je druh archeologické prospekce. Řadí se mezi nedestruktivní archeologické metody. Pomocí leteckého pozorování a fotografického snímkování jsou na základě půdních, vegetačních, stínových a jiných příznaků vyhledávány, identifikovány a evidovány archeologické objekty. Letecká archeologie se rovněž zabývá vyhodnocením leteckých snímků, které nebyly pořízeny pro archeologické účely. Archeologická letecká fotografie vychází z metod vojenského leteckého průzkumu. V méně častých případech využívá i dálkového průzkumu Země pomocí družic.

založil misme 5.1.2011 14:35
Zpět na přehled diskusních témat

16 online

5. ledna 2011
misme
Soldat
Sedím domaReagovat
misme

Tak venku je pěkně čerstvo a já sedím doma u PC a koukám na sat.snímky.Dnes jsem něco málo našel a tak jsem to poslal do muzea.Dám vědět jak to dopadlo ;-) ;-)

detektor: Tesoro Lobo, město: Ferreus Mons
9. ledna 2011
ppp_1
Gefreiter
Reagovat
ppp_1

Taky sem zkoušel hledat v naší oblasti.. a našel sem h.o.v.n.o :-)

detektor: , město:
9. ledna 2011
sirdaniel
Reagovat
sirdaniel

google earth je dobrej, ale já používám raději seznam mapy, tam sou dvě různý fotomapy takže když na jedné není nic vidět tak na druhé, kde je porost v jiným stádiu, to může být naopak :D

10. ledna 2011
Kojot
Oberleutnant
Reagovat
Kojot

Aj v GoogleEarth sa dá nastaviť zobrazenie viacerých fotografií (pokial existujú),je to v Zobrazit-Historické snímky, na vrchu je lišta kde sa to dá posúvať. :-)

detektor: , město:

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky