Mapa

Existuje nějaká mapa nebo nějaký dokument kde by se dalo zjistit kde dřív třeba za války chodívaly němci nebo kde bývala nějaká prodejní trasa x let před náma,já jsem se ptal po nějaké kronice tady u nás ale nic takového není,dík za rady

v kategorii Mapy a navigace, založil Georgg 20.2.2011 18:09

jako zaklad asi
http://kontaminace.cenia.cz/
zbytek se da taky dohledat, neco je i na seznamackych mapach 1836-52

a pak jedine mistni historici v tvem okoli.

Nevíte lidi, proč mi to nejede? Připojím se na jejich stránky ale žádná mapa se mi nezobrazí.. Poradí někdo prosím?

archiv a kroniky. Pak jen číst, číst a číst ;-)

Dost informací všeobecně lze najít ve vlastivědných sbornících pro jednotlivé regiony,byly vydávány již před 2O.lety,možná i dříve.Tam najdeš články vztahující se ke všem historickým údobím,studie,mapky ap.

Jééé a kde je seženu?? na netu?? :-O

To Jenda.M - na netu těžko,nevím.Skus antikvariáty,respektive knihovny,nejlépe ve tvém okresním městě.

existuje verzia niečoho podobného ako toto http://kontaminace.cenia.cz/ aj pre územie Slovenska?
na akých stránkach by sa to dalo nájsť? ďakujem

já používám klasicky historickou mapu na seznamu ;-)

Já taky,ale zatím nic.. :-/

Nevím jestli to tady někdo popisoval ale ty hist. mapy ze seznamu jsem si nacpal do mobilu. A když má telefon gps tak to i na těch starejch mapách naviguje. Je to java aplikace.

Mě by to zajímalo mohl bys to víc rozepsat nebo na nasměrovat na podrobnejší info ?

Pro futu: tady máš odkaz http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/trekbuddy-mapy-zdarma-do-kazdeho-mobilu/jak-pouzivat-mapgrabber/sc-3-a-1314268-ch-1049489 mám telefon SE Hazel a funguje to spolehlivě. Když se ti to zalíbí napíšu ti moje nastavení hist. a foto map.Já s tím chvilku laboroval o:-)

Bezva diky za radu. Kombinace mapgrabber, trekbuddy a telefon s androidem slape suprove. ;-)

Ještě můžeš pro trekbuddy dělat mapy pomocí prog. Mobile Atlas Creator ten umí dělat celý atlasy, takže ti bude fungovat i zoom. Jinak jsem rád že jsem ti pomohl, aspoň tady jen tak nečučím. :-)

Alan:Máš prosim nějaký odkaz na ty stránky?Díkec

je to na seznamu v mapách...
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcPA@x=135289964@y=135163596@z=5

děkuju

nemáš zač a zase něco napiš... ;-)

Zdarec tak že zase píšu,moje manželka pochází z Nap. a po dnešní procházce bohužel bez detíku jsme na poli našli spoustu odlomků keramických i nějaké jakoby tvarované kamenné,prej tam bývala nějaká obchodní cesta a hospoda a nějaká osada asi před 150 lety,je to celkem zajímavé určitě se tam zajedu podívat i s detíkem ale času je málo,škoda,příští sobotu se chystám tady k nám prozkoumat lesy už se moc těším,snad bude schopné počasí a co Vy byly jste někde zapípat o víkendu? :-)

ajedel se chystám na kupeckou cestu i já ;-)políčka jsou tam po okolí zatím nic moc ale všeho do času,čest 8-)

Jojo..v lese,ale půda je jako šutr.. :-/

CHTEL BYCH TU STAROU MAPU DOSTAT DO GPS GARMIN. 8-)

Moc ti nepomůžu, ale jde to. Jsou na to nějaký programy ale prej ti jiná mapa přepíše tu kterou tam máš. Garmin určitě umí navigovat podle souřadnic, tak na starý mapě vem souřadnice z cest křižovatek a pod. nandej je do navigace, nějak pojmenuj a nech se navigovat. Ty starý mapy nejsou nijak přesný, ale na místě tu starou cestu najdeš(jestli jí někdo nerozoral)

To samozřejmě jde - chce to: 1) kvalitní skener, 2) OziExplorer/Mapwell/Moagu nebo jiný SW pro převod rstrových map do bitmap formátu a hlavně pak 3) spooooustu času na správné okótování... Mořil jsem se něčím podobným tak před cca 14 lety (převod papírové mapy Pekingu a okolí do jednoho z prvních eTrexů pro jednu z mých cest do Číny) - nikdy více... Pokud se pamatuji, existují v ČR firmy, které něco podobného dělají na zakázku - dodáš papírovou mapu a oni Ti jí dodají zpět na paměťové kartě ve formátu pro Garmin ;-)

JO TO UŽ SEM ZKOUŠEL SOUŘADNICE JE TO FAIN VĚC. 8-)

Zdravim, jak jste psali ze pouzivate mapy v telefonu, chapu to dobre ze si napriklad stahnete stary mapy pres ten trekBuddy a MapGrabber a pak si pohodlne dojdete napriklad k nejake stare lesni ceste atd?Zrovna si chci porizovat novy telefon ale vetsinou za nej nechci moc vyhazovat tak by me zajimalo jestli by podle vas stacil napriklad Samsung S5620 Monte a nebo jit do nejake nokie kde maji mapy zdarma bez nutnosti stahovani pres net a nic vic nemuset resit?
Diky za rady a nazory...

Staré mapy vytvoříš programem MapGrabber a potom to pošleš do telefonu, kterej podporuje JAVU a má GPS čip. Já to používám na starém soňákovi a funguje to. Na telefonu se zobrazí ta mapa co si vytvoříš třeba i fotomapa a na ní bod kde právě jsi a šipečka kam jdeš. Snad jsem ti pomohl

Zdravím znalci, co se dá udělat s telefonem Nokia C5-03 ? Vůbec se v tom nevyznám. Díky.

Tady: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Old_maps_of_Bohemia - vybrat tu správnou, porovnat ji s aktuální, "najít 10 rozdílů" a vyrážím :-D

http://mapy.mzk.cz/mollova-sbirka/ - stejný postup jako u Wikipedie ;-)

http://www.genealogie.cz/aktivity/digitalizace/ - chvilka klikání a najdete, co potřebujete :-P

Jeden velmi zajímavá, members-driven stránka - www.whatwasthere.com (i s aplikací na iPhone) - bohužel, vhodná spíš pro někoho z UK/USA, ale kdyste se tam chystali :-P Kupodivu, našel jsem tam i 2 fotky z Čech ;-)

ahoj vím že to tu je už psané ale prosím te mám mobil Nokia Lumia 610 a chcel by sem si tam dat mapu skalice sem ze slovenska z mesta Skalica a nevím jak nato dekuju moc za rady :)

to Krtek 71: Do Garmina mapy dostat jdou a ty co tam máš to nepřepíše.

Pre Slovákov by mohla byť zaujímavá táto mapa: http://translate.google.com/translate?hl=sk&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.sk&sl=auto&tl=sk&twu=1&u=http://archivportal.arcanum.hu/maps/html/katfelm2b_google.html

cibino2 moc pekna mapa super vdaka cauko
;-)

Neporadíte prosím jak vyrobit z obrázku típnutého na cenia.cz mapu pro TrekBuddy? Nikde nemůžu najít nic kloudného čím by se dala nad bitmapou jednoduše vytvořit mapa tak abych zadal GPS souřadnice horního levého rohu obrázku a pravého dolního rohu a ono to vyrobilo jednoduchou mapu:-) nebo chci moc?

Ahoj všichni ... pokud někdo má telefon s Androidem, doporučuji mu si na Marketu (dnes již Obchod Play) stáhnout aplikaci Mapy.cz od seznamu ... se zapnutým GPS modulem a nejlépe s Internetem v mobilu vám to ukáže hodně přesnou polohu a poté už stačí jen přepnou mapu na historickou a je přesně vidět bod kde stojíte na historické mapě ;-)

http://www.geology.sk/?pg=geois.msg_sbd 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru