Mapa

Existuje nějaká mapa nebo nějaký dokument kde by se dalo zjistit kde dřív třeba za války chodívaly němci nebo kde bývala nějaká prodejní trasa x let před náma,já jsem se ptal po nějaké kronice tady u nás ale nic takového není,dík za rady

založil Georgg 20.2.2011 18:09
Zpět na přehled diskusních témat

18 online

20. února 2011
blacks
Soldat
Reagovat
blacks

jako zaklad asi
http://kontaminace.cenia.cz/
zbytek se da taky dohledat, neco je i na seznamackych mapach 1836-52

a pak jedine mistni historici v tvem okoli.

detektor: X-terra 705, město: Tabor
20. února 2011
pasnau
Reagovat
pasnau

archiv a kroniky. Pak jen číst, číst a číst ;-)

21. února 2011
Wolfff
Reagovat
Wolfff

Dost informací všeobecně lze najít ve vlastivědných sbornících pro jednotlivé regiony,byly vydávány již před 2O.lety,možná i dříve.Tam najdeš články vztahující se ke všem historickým údobím,studie,mapky ap.

21. února 2011
Jenda.M
Gefreiter
Reagovat
Jenda.M

Jééé a kde je seženu?? na netu?? :-O

detektor: Zeus - Pp Garet - Draperka HHB, město: Jihlava HHB o.s
21. února 2011
Wolfff
Reagovat
Wolfff

To Jenda.M - na netu těžko,nevím.Skus antikvariáty,respektive knihovny,nejlépe ve tvém okresním městě.

21. února 2011
slavino
Reagovat
slavino

existuje verzia niečoho podobného ako toto http://kontaminace.cenia.cz/ aj pre územie Slovenska?
na akých stránkach by sa to dalo nájsť? ďakujem

21. února 2011
Alan
Soldat
Reagovat
Alan

já používám klasicky historickou mapu na seznamu ;-)

detektor: Tesoro Silver µMax, město: Žacléř
21. února 2011
Jenda.M
Gefreiter
Reagovat
Jenda.M

Já taky,ale zatím nic.. :-/

2. března 2011
karels22
Soldat
Reagovat
karels22

Nevím jestli to tady někdo popisoval ale ty hist. mapy ze seznamu jsem si nacpal do mobilu. A když má telefon gps tak to i na těch starejch mapách naviguje. Je to java aplikace.

detektor: Tesoro Vaquero, město: Kladno
2. března 2011
futu
Reagovat
futu

Mě by to zajímalo mohl bys to víc rozepsat nebo na nasměrovat na podrobnejší info ?

2. března 2011
karels22
Soldat
Reagovat
karels22

Pro futu: tady máš odkaz http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/trekbuddy-mapy-zdarma-do-kazdeho-mobilu/jak-pouzivat-mapgrabber/sc-3-a-1314268-ch-1049489 mám telefon SE Hazel a funguje to spolehlivě. Když se ti to zalíbí napíšu ti moje nastavení hist. a foto map.Já s tím chvilku laboroval o:-)

3. března 2011
futu
Reagovat
futu

Bezva diky za radu. Kombinace mapgrabber, trekbuddy a telefon s androidem slape suprove. ;-)

4. března 2011
karels22
Soldat
Reagovat
karels22

Ještě můžeš pro trekbuddy dělat mapy pomocí prog. Mobile Atlas Creator ten umí dělat celý atlasy, takže ti bude fungovat i zoom. Jinak jsem rád že jsem ti pomohl, aspoň tady jen tak nečučím. :-)

24. února 2011
Georgg
Gefreiter
Reagovat
Georgg

Alan:Máš prosim nějaký odkaz na ty stránky?Díkec

detektor: Tesoro Silver UMax, město:
24. února 2011
Jenda.M
Gefreiter
Reagovat
Jenda.M

je to na seznamu v mapách...
http://www.mapy.cz/#mm=TtTcPA@x=135289964@y=135163596@z=5

25. února 2011
Georgg
Gefreiter
Reagovat
Georgg

děkuju

25. února 2011
Jenda.M
Gefreiter
Reagovat
Jenda.M

nemáš zač a zase něco napiš... ;-)

27. února 2011
Georgg
Gefreiter
Reagovat
Georgg

Zdarec tak že zase píšu,moje manželka pochází z Nap. a po dnešní procházce bohužel bez detíku jsme na poli našli spoustu odlomků keramických i nějaké jakoby tvarované kamenné,prej tam bývala nějaká obchodní cesta a hospoda a nějaká osada asi před 150 lety,je to celkem zajímavé určitě se tam zajedu podívat i s detíkem ale času je málo,škoda,příští sobotu se chystám tady k nám prozkoumat lesy už se moc těším,snad bude schopné počasí a co Vy byly jste někde zapípat o víkendu? :-)

2. března 2011
Mirda
Gefreiter
Reagovat
Mirda

ajedel se chystám na kupeckou cestu i já ;-)políčka jsou tam po okolí zatím nic moc ale všeho do času,čest 8-)

detektor: Deus, Pro-Pointer, město: Zlínský kraj
27. února 2011
Jenda.M
Gefreiter
Reagovat
Jenda.M

Jojo..v lese,ale půda je jako šutr.. :-/

2. března 2011
krtek71
Korporal
Reagovat
krtek71

CHTEL BYCH TU STAROU MAPU DOSTAT DO GPS GARMIN. 8-)

detektor: Minelab X-TERRA 305, garmin oregon 450, město: Morava 41let
2. března 2011
karels22
Soldat
Reagovat
karels22

Moc ti nepomůžu, ale jde to. Jsou na to nějaký programy ale prej ti jiná mapa přepíše tu kterou tam máš. Garmin určitě umí navigovat podle souřadnic, tak na starý mapě vem souřadnice z cest křižovatek a pod. nandej je do navigace, nějak pojmenuj a nech se navigovat. Ty starý mapy nejsou nijak přesný, ale na místě tu starou cestu najdeš(jestli jí někdo nerozoral)

23. listopadu 2011 16:34
Eyesight
Reagovat
Eyesight

To samozřejmě jde - chce to: 1) kvalitní skener, 2) OziExplorer/Mapwell/Moagu nebo jiný SW pro převod rstrových map do bitmap formátu a hlavně pak 3) spooooustu času na správné okótování... Mořil jsem se něčím podobným tak před cca 14 lety (převod papírové mapy Pekingu a okolí do jednoho z prvních eTrexů pro jednu z mých cest do Číny) - nikdy více... Pokud se pamatuji, existují v ČR firmy, které něco podobného dělají na zakázku - dodáš papírovou mapu a oni Ti jí dodají zpět na paměťové kartě ve formátu pro Garmin ;-)

2. března 2011
krtek71
Korporal
Reagovat
krtek71

JO TO UŽ SEM ZKOUŠEL SOUŘADNICE JE TO FAIN VĚC. 8-)

detektor: Minelab X-TERRA 305, garmin oregon 450, město: Morava 41let
1. června 2011 4:00
Kouba
Reagovat
Kouba

Zdravim, jak jste psali ze pouzivate mapy v telefonu, chapu to dobre ze si napriklad stahnete stary mapy pres ten trekBuddy a MapGrabber a pak si pohodlne dojdete napriklad k nejake stare lesni ceste atd?Zrovna si chci porizovat novy telefon ale vetsinou za nej nechci moc vyhazovat tak by me zajimalo jestli by podle vas stacil napriklad Samsung S5620 Monte a nebo jit do nejake nokie kde maji mapy zdarma bez nutnosti stahovani pres net a nic vic nemuset resit?
Diky za rady a nazory...

12. června 2011 23:19
karels22
Soldat
Reagovat
karels22

Staré mapy vytvoříš programem MapGrabber a potom to pošleš do telefonu, kterej podporuje JAVU a má GPS čip. Já to používám na starém soňákovi a funguje to. Na telefonu se zobrazí ta mapa co si vytvoříš třeba i fotomapa a na ní bod kde právě jsi a šipečka kam jdeš. Snad jsem ti pomohl

4. července 2011 23:14
petr4
Gefreiter
Reagovat
petr4

Zdravím znalci, co se dá udělat s telefonem Nokia C5-03 ? Vůbec se v tom nevyznám. Díky.

detektor: Fischer F75 ltd, město: Vysočina, 50 let
23. listopadu 2011 14:37
Eyesight
WikipediaReagovat
Eyesight

Tady: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Old_maps_of_Bohemia - vybrat tu správnou, porovnat ji s aktuální, "najít 10 rozdílů" a vyrážím :-D

23. listopadu 2011 16:19
Eyesight
Mollova sbírkaReagovat
Eyesight

http://mapy.mzk.cz/mollova-sbirka/ - stejný postup jako u Wikipedie ;-)

23. listopadu 2011 17:48
Eyesight
Česká genealogi…Reagovat
Eyesight

http://www.genealogie.cz/aktivity/digitalizace/ - chvilka klikání a najdete, co potřebujete :-P

2. prosince 2011 14:58
Eyesight
WhatWasThere?Reagovat
Eyesight

Jeden velmi zajímavá, members-driven stránka - www.whatwasthere.com (i s aplikací na iPhone) - bohužel, vhodná spíš pro někoho z UK/USA, ale kdyste se tam chystali :-P Kupodivu, našel jsem tam i 2 fotky z Čech ;-)

4. ledna 0:49
outback
Soldat
Reagovat
outback

to Krtek 71: Do Garmina mapy dostat jdou a ty co tam máš to nepřepíše.

detektor: Garrett ACE 250, město: Olomouc
16. března 20:44
cibino2
Reagovat
cibino2

Pre Slovákov by mohla byť zaujímavá táto mapa: http://translate.google.com/translate?hl=sk&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.sk&sl=auto&tl=sk&twu=1&u=http://archivportal.arcanum.hu/maps/html/katfelm2b_google.html

16. března 21:41
scorpion
Reagovat
scorpion

cibino2 moc pekna mapa super vdaka cauko
;-)

28. března 15:20
layosh1
Soldat
TrekBuddy a CeniaReagovat
layosh1

Neporadíte prosím jak vyrobit z obrázku típnutého na cenia.cz mapu pro TrekBuddy? Nikde nemůžu najít nic kloudného čím by se dala nad bitmapou jednoduše vytvořit mapa tak abych zadal GPS souřadnice horního levého rohu obrázku a pravého dolního rohu a ono to vyrobilo jednoduchou mapu:-) nebo chci moc?

detektor: Garret ACE 250, město: Znojmo
28. března 19:03
mustang
Soldat
Reagovat
mustang

Ahoj všichni ... pokud někdo má telefon s Androidem, doporučuji mu si na Marketu (dnes již Obchod Play) stáhnout aplikaci Mapy.cz od seznamu ... se zapnutým GPS modulem a nejlépe s Internetem v mobilu vám to ukáže hodně přesnou polohu a poté už stačí jen přepnou mapu na historickou a je přesně vidět bod kde stojíte na historické mapě ;-)

detektor: Golden Mask 3, Garrett ACE 150, město: Praha-východ, 15 let

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky