měděné mince

Zdravím všechny hledače, nevěděl by někdo jak vyčistit měděné mince

založil fantas 2.12.2010 20:42
Zpět na přehled diskusních témat

25 online

5. prosince 2010
gonzo23
Korporal
Reagovat
gonzo23

Opatrně. :-)
Je tu toho o čištění popsáno dost, stačí pohledat. Na bezcených mincích můžeš vyzkoušet můj způsob. Mosazný kartáč (měkký). Aby se mince nepodřela, tak na ni dám Vegu (něco jako solvina), pár kape vody aby z ní byla kaše a kartáčovat. Netlačit. Čištění je rychlé, ale není to pro sběratele.

detektor: Eurosabre ll, město: Kroměříž
11. prosince 2010
DECIMUS
Soldat
Reagovat
DECIMUS

Ahoj, způsob Gonza neodsuzuji, ale taky nedoporučuji.Mně se skvěle osvědčil špenát, kdy z mince zmizí zelená oxidace a krásná tmavěhnědá patina zůstane zachována-řekl bych fajne "neinvazivní" metoda.
Tento způsob čištění najdeš zde v archivu.

detektor: GM 4, město: Kroměříž
11. prosince 2010
fia007
Gefreiter
Reagovat
fia007

zdravím,vyzkoušel jsem jak olivový olej tak i špenát.špenát jednoznačně vyhrál.Jak píše DECIMUS patina zustavá nepoškozená.Nevýhodou je, že to déle trvá. 8-) 8-) 8-)

detektor: C.S3MXi, město: Morkovice ,Morava
31. prosince 2010
gonzo23
Korporal
Reagovat
gonzo23

Pokud někdo obětuje pár bezcenných nečištěných měďáků, udělám a nafotím srovnání. Vyčištěné (popř. zničené :-D ) mince vám pošlu nazpět :-) Svoje mám čisté a zajímal by mně rozdíl. Půlku mince kartáčkem a pak do špenátu. Která bude lepší:-)

detektor: Eurosabre ll, město: Kroměříž
14. ledna 2011
Homo-naturalis
Zugsführer
Reagovat
Homo-naturalis

Kombinoval jsem špenát (2dny) a potom lehce a opatrně měkký mosazný kartáč s tekutým mýdlem. A docela dobrý výsledek. Ale s tím kartáčem opravdu LEHCE A OPATRNĚ !!!

detektor: CS6MXi, Garrett PP, Kerimova tlučnice, město: Pode brody, 52 jar
7. března 2011
Waffen
Soldat
Reagovat
Waffen

Já bych ten špenát sežral dřív, než by začal ne měď působit :-)

detektor: Whites ID tuning,XP Adventis, Armand Prospektor, město: Tam, kde skončila válka

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky