Média a hledači..........
Přátelé lovci a hledači pokladů, většina z nás narazila na články o zlodějích, lumpech a skorovrazích, co se procházejí s podivně pípajícími detektory po lesích a polích a v jejich igelitkách, autech a kapsách nenávratně mizí bohatství celého národa. Nedávno se u nás rozpoutala histerie okresního formátu, asi už utichla. Ale možná...... Včera jsem náhodou narazil na netu na informační stránky okresu (dělá je soukromá osoba, takovej multikulti........, to snad stačí) a má tam odkaz přímo na naší místní diskuzi tady na lovcích. Moc se mi to nelíbí, zavání to štvaním a další histerií proti nám. Co vy na to?
![]()

V sekci secret je několik archeologů, sám jsem je tam pozval a poprosil, aby na lovce chodily. Dnešní trend je naprosto opačný než zde popisuješ, archeologové, tedy alespoň ta myslím že dnes už osvícenější většina má o spolupráci zájem. Problém je, že za nálezy, které v mnoha případech podle zákona patří státu nemohou a nebo nechtějí platit. To samozřejmě ze své podstaty hodně hledačům vadí a vadit bude dokud se to nezmění.
Takže bych určitě nemluvil o žádných archeoinkvizitorech to je myslím úplně mimo. A i když tak nečekají v každém muzeu s otevřenými dveřmi až přijde nějaký detektorář a něco přinese, přijít se dá. Rozhodnutí je na každém. Je tady dnes již řada detektorářů, kteří s archeology běžně spolupracují. V mnoha případech o tom ale nechtějí moc mluvit, aby se nestali nějakou obětí detektorinkvizitorů
:-D

Taky chápu, že nečekají v muzeu s otevřenými dveřmi - ale s tim už souhlasit můžu jen ze 40% 

Když hledám tak prostě sportovně, pro hledání samotný
Samozřejmě nějaká ta zajímavost a cennost potěší, ale kolikrát sem se vrátil spokojenej i s několika bezcenejma řadovejma mincema.. Prostě hledat kvůli odevzdávání nálezů do muzeí je blbost. To ti řekne každej archeolog, že je tomu nálezu mnohem líp v zemi...
Když už něco najdu, odevzdám, proč bych za to měl chtít peníze? Dělám to jako koníčka, najdu to relativně náhodou... Stačila by mi zmínka v registru, že je to ode mě
To by potěšilo, ale taky to nepovažuju za nutnost.
Necháme toho nebudeme čeřit vodu .

Mně spíš jde o případy kdy se různí pisálkové do nás trefují v touze po senzaci.
Marku, já vím, že do secretu chodí archeologové a myslím, že to je moc užitečné, ale osobně bych podobným pisálkům lovcům falešných senzací v přístupu na fórum bránil - chaty jsou tu přece taky 2..........

To že si majitel novinářského průkazu může bez jakéhokoli postihu napsat jakoukoli lež, je pro mě už dlouho záhadou. Nechápu jakou funkci to má plnit, určitě to nemá nic společného s ochranou demokracie a právem na informace.

A vůbec nejhorší jsou pisálkové z okresních plátků, to jsou stroje na lži. Pár jich znám odsud, nemají často ani výučák, ale svým patentem na pravdu si léčí mindráky a vyvolávají histerii.
Ten, který mně přiměl k založení tématu, má na svých stránkách několik zmínek o hledačích s detektory a v podstatě je všechny označuje za zloděje. Aby toho nebylo málo, má na stránkách ještě odkaz rovnou na lovce, na fórum Rakovnicko. Vzhledem k tomu, že tady nedávno druhý okresní plátek vyvolal celkem slušnou histerii proti nám, se mi to opravdu vůbec nelíbí.

Ale myslím, že pohled veřejnosti to moc nezmění, o tomhle ti pisálkové do svých plátků nenapíšou. Třeba se ale mýlím a byl bych moc rád.

Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

»