Minelab E-Trac nebo XP deus V2.0

Který je lepší.Děkuji za názory.

v kategorii Detektory - netříděné, založil bred-art 29.6.2011 22:27

Tak to může fundovaně zodpovědět jen majitel obou strojů, a těch při jejich cenách asi moc nebude. Jelikož mám sám Etrac, tak by mě to také zajímalo. ;-)

Mluvil jsem s detektorářem co ho má roky. Říkal, že ho nikdo nepřesvědčil, že má lepší mašinku a to má známé, kteří mají opravdu drahé stroje. Ono je to asi fuk jestli Etrac nebo XP Deus. Podle mně mít kompletní XP Deus v plné palbě je blbost. Mít řídící jednotku s řídící jednotkou na sluchátkách je zbytečná komplikace. Stačí jenom řídící jednotka a do nich pořádná sluchátka, třeba Kossy. Mě co vadilo je, že to nerozlišilo tónově alobal od stříbra. Tak jsem to hned vybalil na prodejce a ten mi ukázal, že se to dá nastavit jako expert na třech tonech. Tam se posouvají tóny, od které hranice mají přecházet.
Co je fakt dobrý, že si může člověk udělat vlastní program, který mu vyhovuje. O výhodě bez kabelu nemá cenu psát. Ale tenhle detektor je hudební nástroj a ne klumpr. Každý si ho může vyladit podle své potřeby a to je obrovská výhoda. Jinak Soldate co sem viděl za nálezy s Garrett Ace 250, tak mě taky sklaplo. Já bych řekl, že je to jako s prodejem nemovistostí, kde cenu určují 3 věci - 1.lokalita 2.lokalita a konečně za 3.lokalita. Kde nic není ani smrt nebere natož detektorář. :-) Doba se mění a lokality jsou prohledané, takže jsem se rozhodl pro Deuse. Jediný rozdíl tam ale asi bude, protože Etrac je vysokofrekvenční a Deus má jenom 18KHZ. Jestli je to výhoda nevím, protože Etrackem budete hledat i broky. Jinak Etrac není lepší než Deus a Deus není lepší než Etrac. Stejně nevíc rozhoduje lokalita a jestli jste běžec nebo hloubkař. Běžci prohledají 10 hektarů za den a mají nálezy taky, ikdyž jen z malé hloubky. Hloubkař kope všechno co se jen trochu zdá a taky vyhrabe věcičky.
:-) :-)

Taky jsem koukal po deusu,ale myslím si,že kabel je kabel tak jsem vzal E-traca ;-)http://www.stream.cz/uservideo/243438-separacni-test-detektoru-minelab-e-trac ať tohle natočí někdo s deusem já to zkoušel a jdeto s E-Tracem :-D :-P

Jo a kámoš padal ze stráně a chytil se za kabel o strom a dopadlo to pro cívku špatně. Taky jsem si vyrval jednou kabel a to potom hraje jak varhany. Kabel asi 1000Kč a práce 800Kč, hůř to dopadnout nemůže. :-P

A co třeba tohle to 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=K1PADfibL1Q&feature=related

No docela by mě taky zajímal nějaký test obou detektorů..Obě mašinky vypadaj dost dobře, ale když by se měl člověk rozhodnout pro jeden model tak nevim..

To endler: já myslel že jsi u toho na Mistru byl? Testoval tam Žabák se Shortym. Nemůžu si pomoc, ale E-Trac byl lepší a přesvědčivější.

No joooooo,mainlabáci :-P :-P :-P

XP Deus vítězí váhou a tím,že jsou v ceně bezdrát sluchátka.V separaci byl trochu horší než ETrak, ale to mě neva. Já jsem spokojený,páč mám konečně to co jsem si vysnil. ;-) :-) :-) :-)

Já si tedy pamatuji žebyl horší i v dosahu. Váha je jasná, pro mě nepoužitelná. Asi bych to párátko někde překousnul nebo zapoměl :-P :-D

P.S.: Kdo nechodi řadu GPX není chlap

Tak u toho jsem zrovna nebyl, což me docela mrzí. Žabák prý prošel polygon bez ztráty kytičky. Jak jsi dopadl ty Shorty? Ta váha je u deuse dobrá a to že je bez kabelů je také zajímavé..

Víš Endy asi takhle. Poslední dva cíle na polygonu jsem nedal,a ani korunu ve 45 a přezku v 50. Ale na druhou stranu bych takové hloubky stejně nekopal. Pokud mě zmizí železo lopatky v zemi,jsem na hranici kopatelnosti. I kdyby tam byl poklad Mayů. :-D :-D :-D
Ale ty se rozhodni jak uznáš a poznáš. Pic. ;-)

ok dík ;-)

Já myslel že ti tam i nějaká barva šla do železa ne? :-D Ale ono v podstatě lepší výsledek udělalo i Lobo, k velké radosti Voxe a mojí osůbky? :-D

To endler: Abych to ale uvedl na pravou míru. Deus, i když ho neprodáváme je zajímavý, a určitě ne špatný detektor. Trochu jako šperk. Přesto tam ale kluci s XP Gold Maxx udělali lepší výsledek. Trochu to kontrastovalo s poměrně špatným XP GMaxx.

Byla to ale jenom jeden polygon a docela extremní. Pokud ale hledáš něco co pujde hlouběji a bude to mít přesnější vyhodnocení, určitě to není Deus. Hloubku má velice slušnou, ale znovu, pokud si tedy pamatuji, tak cíle hluboko nedávali žádné ID číslo a Shorty si nebyl jistý zda by kopal nebo ne. 8-)

Přeto to pro něho vzhledem k bolestem zad a ramene byla volba z nejlepších možných a myslím že udělal dobře!

Ano s ID hlubokých barev máš pravdu,ale tónově pokud jsem na to šáhnul,tak hlásil barvu.Kdyby někdo z výrobců dokázal uplácat detík ještě lehčí,tak do něj jdu. I z Deuse mě bolí rameno a jak začne bolet,tak začínám ztrácet i cit v dlani. Proto znovu opakuji! Nikoho nenavádím ke koupi,jen jsem popsal jeho přednosti,ale z mého neobjektivního pohledu. Každý hledač je individualita a stejně individuálně se i rozhodne. Já si rád dělám radost sám sobě a tímhle detíkem jsem si udělal velkou radost. Teď jsem si zrovna znovu udělal radost koupí zrdcadlovky a je mi fajn.
I´m happy. :-D :-D :-D :-D

Já vím, vždyť jsem s tebou o tom kecal celé hodiny. Je jedno s čím kdo hledá, dobrých detektorů je na trhu několik a pokud je někdo přesvědčený že lze najít ten nejlepší je trochu snílek ale budiž mu to přáno.

Hlavně zahrabávejte všichni díry, nelezte nikam kde se to nesmí a pokud najdete nějakou archeologii najděte si čas a zajděte do místního muzea. Jinak začneme brzy prodávat ke každému levnému detektoru čelovku a k těm TOP noční vidění 8-)

Mě se na deusu nelíbí,že je to všechno bezdrátový a nabíjíš cívku,jednotku a sluchátka :-/.
U E-Traca šoupneš do loketky blok s osmi tužkovkama a dalších osum mám do náhrady v batohu 8-).
Jsem zvědav až se začnou měnit baterky vtý cívce jak to pak bude těsnit to ukáže čas ;-) :-D

Ze sekce HB má deuse Bob a Jenda M.Váží o polovičku méně než E-track,ale dosahově to není nic moc.Co by jste taky chtěly,když má cívku velikosti povidlovýho koláčku ;-)Spíš jde o tu váhu a info o tom,co je pod cívkou... :-P

A ještě jedna drobnůstka, já nejraději chodím bez sluchátek, zvláště v parných dnech. Pokud bych ale měl porovnat tyhle dva detektory v hledání na reproduktor... není co řešit.

Ked tak citam tuto diskusiu, zacinam si vazit a ctit, ze som majitelom e-tracu. Pred par tyzdnami som rozmyslal, ze by som skocil na DEUSA, ale ostanem u minelabu

Zeus je o váze a skladnosti........dosah má lepší než Xtera705 a le o trochu menší,než třeba trakač nebo lupač.....a to mi stačí..... :-P :-D :-P

Zkoušel někdo testík kousek barvy a vedle rezavý hřebík něco jak je na YouTube od Norfolka Wolfa E-Trac vs. Deus? Nikoho o ničem nepřesvědčuji, ale já jsem zatím s Deusem nadmíru spokojený ;-)

Ale jo, zkoušelo se to, mj. v Rusku. Na "Troubě" máš několik video testů, kde spolu zápolí Deus, Signum 7272 a Tesoro Tejon, nebo Sorex 7281 a Deus. V obecné rovině tam Deus figuroval jako "vyzyvatel, favorit", takže cenově poloviční detektory byly "divnou konkurencí". Ale, jak Tejon, tak ten ruský Signum byly "rovnocenní konkurenti". Ten Signum měl dosah na minci ve vzduchu 65 cm, což je jistě zajímavý detail, na druhou stranu má "podivný displej", mno, "graficky sto let za opicemi", malý nepřehledný, podobný jako polský Rutus. Takže Deus vítězí hlavně tou nízkou hmotností a sluchátky, ostatní posuzované disciplíny však byly "fifty fifty". :-P

To se právě testovalo, ale v půde cca 15cm hloubka. Nic naplat, ale anglický Vlk zastupující XP dospěl k uplně jinému závěru než co nám vyšlo, když jsme tam večer blbnuly.

A abych to trochu rozštípnul. Absolutně nejlepší separační vlastnosti prokázala nová CS4MX od C.Scope! Myslím že to překvapilo všechny.

On je prostě velký rozdíl v testech na vzduchu a v půdě. :-)

Při běžném (čuch sem čuch tam) hledání, toho může najít majitel Deusu víc než trakařista bo s trakařem to skrzevá únavu začnete po cca pěti hodinách flákat, kdežto s Deusem budete juchuchů celý den. Pro dohledávku na konkrétním místě nemá Deus žádné opodstatnění (zvlášť ne kvůli ceně).
Na brandlínském polygonu byla hodně velká mineralizace půdy, a proto se těžko dosahovalo nějakých hloubek - čili i detektory, které neoplývají dosahem, měli podobné výsledky jako detektory o třídu dražší.CS4MX je pecka (za ty prachy) na separaci a hloubkou myslím vyrovnal Deuse.
Na tý separaci propadlo víc detíků - až jsem se divil.
Vono při půdních podmínkách, kde se nechá pípnout sockačka ve 45cm (když tam je ;-)by si to některý detektory mohli rozdat v separaci ve hloubkách, kde ostatní v allmetalu neuvidí ani to železo - takže třeba příště no.
Tož tak.
Vono stejně, když chcete hledat zlato a stříbro, je lepší investovat do důlních koncesí :-) :-) :-)

A kde se dá nějaká ta koncese koupit? :-D Být vlastníkem zlatého dolu, je můj celoživotní sen :-D

:-) :-) :-) :-) :-)
http://en.rio-top.com/kuangQuan/List.aspx
:-O :-O :-O :-O :-O

Tak jsem si dnes četl návod na e-trac a k tomu abych ho pochopil a naučil se s ním hledat, bych asi potřeboval tak na měsíc nějakého radila :-) :-P :-P

Ono by to asi chtělo chodit nějaký čas s E-Trackem a pak s Deusem. Bylo by zajímavé porovnat reálné výsledky(nálezy) a celkový komfort při hledání než jen testování na polygonu.Nikdy jsem XPčko neměl, ale tenhle stroj mi festovně sednul hned při prvním hledání ;-)

Přešel jsem z Tejóna na Deuse a nemůžu si stěžovat. Deus má nepatrně menší dosah oproti Tejónu,ale po celodenním chození s Tejónem byla znát únava ruky. U Deuse je to v pohodě. Nejsem už nejmladší a tak jsem hledal kompromis mezi váhou a dosahem. Pár detíků jsem měl v ruce a Deus každopádně vítězí svoji váhou a informacemi co je pod cívkou.

Na začátku roku jsem se rozhodoval jaký koupím detektor.Finance tentokrát nehráli roli a tak jsem se rozhodoval mezi E-Tracem a Deusem. Předností Deuse je hmotnost, skladnost a bezdrátová sluchátka. Mínusem je nabíjet tři akumulátory,nemožnost použití jiných baterií,téměř dvojnásobná cena dalších cívek a drahé akumulátory (nevydrží věčně a kapacita bude klesat). Jsem technický typ a mám za to, že použité bezdrátové spojení cívky s hlavní jednotkou nic nepřináší jen detektor i příslušenství prodražuje a komplikuje. Proklamovanou možnost používat detektor bez hlavní jednotky také považuji za nesmysl. Degradovalo by to digitál na analogový přístroj. Sám jsem se rozhodl pro E-Trac. Myslím si však,že oba přístroje jsou skvělé a co do výkonu si nemají co vyčítat.

Jo a před výměnou baterek se musíš slušně připojstit kdyby se ti náhodou smekla ruka :-D :-D :-D

Myslím,že podruhé už tu baterii nikdo nevymění :-D

http://www.youtube.com/watch?v=mk5bPUp8r_s

Další mínus pro Deus když ponoříte cívku do vody tak přestane komunikovat s jednotkou prej už se natom pracuje bude nějaké příslušenství čímž se zase zvíš cena už tak drahého detektoru :-/

To Ti musím vyvrátit. V neděli jsem to zkoušel.Prorazil jsem slabý led a hledal po kraji rybníka.Signály se ozývaly tak, jak na poli či louce.

u Deuse je krapet problém s plasty, hodně lidí má tento detektor poslepovanej na různých místech, často i sluchátka, ale to je hlavní problém asi všech XP

Chlapi.
Co Vy to tady pořád řešíte o Deusu????? Ti co ho mají si vůbec nestěžují, ale ti co ho, nebo na něj nemají řeší pořád nějaké hovadiny.Pokud jste našli milion proti,tak co řešíte??? Nekupujte neřešte a je to.
PS-Už mě to fakt vytočilo a musel jsem zareagovat. :,-(

Shorty klid :-) Blíží se Velké Rozhřešení. Makám na tom. Sice pomalu, ale dřív nebo později.....

Ahoj kvakjir prosím tě,co to Velké Rozhřešení?

Nevím kteří řeší problém s plasty,s detektorem chodím každej den,v letě v zimě a jediný s čím jsem měl problém je šroub na cívce. :-D
PS.vyznavačům hloubek: až budete kopat 100 dír denně do hloubky 30 cm a víc,tak vás brzo ty hloubky přejdou(míním náhodný hledání) 8-)
Deus je klenot. :-P

Shorty-tohle je vlákno Deus/E-trac tak se tady píšou +/- každýho modelu proto to tu je nebo nééééééé :-D

Jestli chceš tak ti založím nějaký odpočinkový vlákno třeba o kytičkách kam budeš nahlížet aby ses rozdejchal a uklidnil :-D :-P

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru