Detektor kovů Minelab E-trac

Můžete nám pomoci napsat vaše nejlepší nastaveni detektoru kovů Minelab E-Trac, Nebo si stáhnout návod v češtině Popřípadě se podívat na testy detektoru kovů E-Trac.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 14.5.2009 06:45

Zdravím, mám dotaz. Po x hodinách s E-tracem už se začínáme pomalu zžívat, nějaké klady a zápory nezkušeného uživatele po prvnícho hodinách hledání napíšu později. Co mě dělá největší vrásky je železo a falešné signály. Příklad - jel jsem na známou prošláplou lokalitu, kde proběhlo tisíce válkařů a Adventis tam s diskriminací úplně mlčí, bez diskriminace občas nějaký kousek železného šrotu. Dorazil jsem na místo s E-tracem nahodil ho a najednou tisíc signálů všude. v Quickmasku jsem zavřel železo (tak na 28) a stejně tam byly signály, které když jsem vykopoval, tak se jednalo o železošrot. Zároveň stejně tak i na dalším lágru, kde jsem chodil se staženým železem, opět jsem kopal šrot. Byť to byly signály na hranici, tak to přeskakuje (první dvojčíslí) mezi 15 - 20 - 24. Jako starý analogář čuju železo, na druhou stranu s každou malou mrd..., kterou musím zaměřit mě to podstatně snižuje prohledanou plochu. Máte na to nějakou radu, kam až to železo stáhnout, aby nebyly prozvuky do barvy, resp. se to neozývalo jak barva? Jde mi o to, že místo, abych si stáhnul železo a chodil jen všechny barvy, tak se mrcasím na malém místě a kupě železných signálů se snažím dohledat barvu,což mi snižuje výkon i celkově prohledanou plochu. A to upozorňuji, že jsem chodil s Quickmaskem klidně na 25, jinak Ferrous, 4 tón, Recovery Deep on, Fast Off.

Zároveň jsem zjistil, že většina falešných prozvuků či asi totálně miniaturních kravin má první dvojčíslí 01, samozřejmě conductivita proměnná. Chodíte to někdo s diskrimací, že máte začernalý horní řádek?
Jsem válkař, takže svým způsobem mě úlomek námky velikosti 2 na 2 mm nezajímá (jdu-li válku).

Jo a Sensitivity jsem měl staženou tak kolem 25, různě jsem s tím při hledání hýbal.

to Heini: to máš fungl novej detektor? Pokud je OK, tak rozhodně ho musíš nejdřív naposlouchat, pak železo a prozvuky poznáš podle zvuku. Ve Ferrous 4 tónech nehledám, já mám Conduct multitón, protože mě zajímaj menší barvy. Začínej s ještě nížší manuální sensitivitou, těch 25 je na zaneřáděnou lokalitu železem ještě moc. Kolik jsi měl nastavenej Volume Gain? Zkoušel jsi měnit noise cancel kanály? Konektor k cívce jsi měl dobře utaženej?
Takhle vysokej Quickmask nedávej, když nechceš železa, udělej si v pravém dolním rohu pyramidku, např:

http://www.google.cz/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi273.photobucket.com%2Falbums%2Fjj240%2Ftonyhunt1%2FP1000046.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.minelabowners.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D5616&h=648&w=864&tbnid=3TRuwGSUbCu6SM%3A&zoom=1&docid=GIf8ORjJEbrszM&ei=rXDaU_fXCq3N4QTY3YHADA&tbm=isch&ved=0CEUQMygfMB8&iact=rc&uact=3&dur=526&page=2&start=30&ndsp=25

Jinak osobně myslím, že Etrac není extra vhodný na válku, jeho síla je jinde. Kdo Ti ho doporučil???

Já myslím že na "válku" je vhodné tak trochu vše. Občas mám dojem že když detektor nevidí drobné cíle, tak je to asi stroj na "válku" :-D Extra vhodný je mimo přírodního zlata na vše. ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru