Novela Zákona o památkové péči

Podle chystané novely zákona to vypadá že se na nás chystá podobný zákaz hledání jako je to na Slovensku. Jakákoliv movitá věs starší 70 let je archeologický nález. Archeologické nálezy se mohou vyhledávat jen v rámci archeologického výzkumu a to pouze osoby pověřené. jinak se jedná o nelegální čili trestnou činnost.
Pokud o tom někdo víte víc, budu rád za každé info.

Zdroj Ministerstvo kultury
http://www.mkcr.cz/cz/kulturni-dedictvi/pamatkovy-fond/legislativa/vecny-zamer-noveho-pamatkoveho-zakona-126465/

v kategorii Nezařazené, založil bradleyS 20.9.2014 16:45

Tak to asi tak jednoduše nepůjde. To jako zruší všem kteří prodávají detektory firmu ? A ti, kteří si detík koupili, těm vrátí prachy i DPH ? Kravina non plus ultra. o:-)

Hledám hlavně mince. Sakra ať mi nikdo netvrdí že když někde za městem nebo u vesnice s doloženou minulostí třeba z 10 století najdu 3groš ze 17. století tak že se jedná o archeologicky významný objev. Vždyť je to hloupost, takových mincí je mraky, nic to nedokazuje. Ano bronzové artefakty, železné meče šipky nebo stará stoupa na drcení rudy která posune dobu osídlení o pár set let, nebo takový létající talíř, to je objev. Ostatní je jen zlovůle a závist.

Nic rusit nebudou. Prodej muze bezet dal. Ale nebudes ho moci pouzivat, jak budes chtit.
Nic se vracet nebude. Neni duvod. Neni nelegalni mit detektor. Jen s nim nesmis vyhledavat archeologicke nalezy. Muzes s nim trebas delat zavody jako byl mistr hledac.

Tak to mi ten detektor bude celkem k ničemu.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru