Pamětníci

Pamětníci jsou pro nás velmi důležití,ale zatímco někteří kolegové potkají náhodou v lese staříka který jim řekne ochotně spoustu zajímavých věcí a ještě k nim vleze do auta a lokalitu jim ukáže na místě,já od pamětníků slyším jen větu -já nejsem zdejší,nebo - ty vojáci byli všude a mávnou rukou okolo horizontu.Máte štěstí na kouzelné staříky,nebo potkáváte děduly co si ani nechtějí vzpomenout ? :-D

založil Tokaj 19.5.2010 21:29
Zpět na přehled diskusních témat

24 online

20. května 2010
drachir1
pamětníciReagovat
drachir1

To já se setkal s těmi nej.... s těmi, co to zažili na vlastní kůži.Poslouchl jsem vyprávění posledních 3 žijících velitelů tanků čs. tankové brigády, kteří se účastnili bojů na ostravsku. Přeji každému, neskutečný zážitek.

20. května 2010
Boban
Soldat
Reagovat
Boban

Mě se stalo,že jsem jel za jedním pánem,kterýho znám a ptal jsem se na místa kde se říká tak a tak všechno mě řek a pak následovala otázka od něj.A proč to chceš vědět já mu říkám ,že mám detektor a chodím hledat začal se smát a říká můj vnuk ho má taky a tím mě dostal :-D

detektor: Minelab E-Trac, město: Český ráj,35 let
25. května 2010
Vlk
Gefreiter
Reagovat
Vlk

No on není pamětník jako pamětník......... Kouzelného dědečka, co by mi poradil a ukázal bonanzu jsem ještě nepotkal.
Ale zase jsem slyšel vyprávění dvou lidí, co přežili koncentrák. A zprostředkovaně vyprávění jedné paní (nevím jestli ruska, nebo ukrajinka), která prošla váelečnou vřavou, zažila zajetí a koncentrák, přežila pochod smrti. Z tohodle mi běhal mráz po zádech.........

detektor: , město:
2. června 2010
Kojot
Oberleutnant
Reagovat
Kojot

Minulý týždeň som stretol v lese pána,ktorý mi popísal kde zastrelili 6 nemeckých vojakov. Hovorila mu to suseda,ktorá bola pri tom. Nabehol som tam a zatial len časovače z mínometiek...Ďalší mi hovoril o neobjavenom hradisku hlboko v horách. Vyzeral,že vie o čom hovorí. Ale najlepšie je aj tak hladať podla mapy.

detektor: , město:

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky