Podivná věc, kterou si neumím vysvětlit.

Zdravím, asi před týdnem jsem vyrazil na mou druhou noční hledačku. Minule jsem byl na poli, tak jsem si řekl, že tentokrát vyzkouším les. Bydlím na vesnici, takže les mám kousek za barákem. Vyrazil jsem k večeru, venku už byla trochu tma. První hodina hledání byla fajn, nálezy sice nic moc ale bylo tam krásně. Ovšem čím déle jsem tam byl, tím byla větší tma a já jsem byl hlouběji v lese. Pak jsem uslyšel nějaké podivné šustění. Prvně jsem tomu nevěnoval nějak moc velkou pozornost, ale ten zvuk byl čím dál více hlasitější. Zastavil jsem se, kolem byla tma.. viditelnost jen tak na 2 metry. Zapnul jsem svou čelovku a porozhlédl jsem se po okolí. Nikde nic, podivný zvuk naráz zmizel. Když jsem chtěl znovu hledat, tak jsem uslyšel prasknutí větvičky a dupání někde za mnou. Okamžitě jsem se ohlédl, srdce mi bušilo a já jsem měl opravdu nahnáno. Bohužel nic jsem nezahlédl. Řekl jsem si, že už to pro dnešek stačilo. A rychle jsem se vydal pryč z lesa. Celou dobu jsem měl pocit že mě něco sleduje. Neohlížel jsem se za sebe a rychle jsem vyběhl na louku které leží hned u lesa. Ještě jsem tak dobrých deset metrů běžel po louce. Pak jsem se zastavil a ohlédl k lesu, možná jsem už byl tak vyděšený a má představivost fungovala na sto procent, ale přísahám bohu, že jsem tam uviděl něco stát. Velikostí by to odpovídalo na člověka. Když jsem to zhlédl, tak jsem okamžitě na místě strnul, srdce mi začalo bušit ještě více. Divná postava pak zmizela v lese.

Stalo se vám někdy něco podobného, nějaký podivný zážitek z večerního hledání? Dejte mi prosím vědět ;-)

v kategorii Nezařazené, založil Spagetta 20.9.2015 14:16

Nocni hledani ma neco do sebe,ale pro me tak na poli,do lesa bych asi nesel :-/
Nekdo te chtel vystrasit :-)

Ty kokso :-D ja jsem teda jeste na zadny nocni hledacce nebyl, ale chtrl bych to zkusit... ale sam bych nesel na tuty :-D jak jsem uz nekde psal. Stacilo by abych neco slysel, prasknout vetvocku, nejakej zvuk ci neco, tak se zastavim a pul hodiny pozoruju co to bylo :,-( sam v lese bych se posral :-/ ale s kolegou se uz chystame na nocni hledacku, tak uvidime :-) to co pises je skoro scena z horroru :-O treba v cechach zije nejakej Yetty :-D nebo zo spis bude jak pise kolega, ze te chtel nekdo asi vystrasit :-/ ocividne mu to zafungovalo...

Taky bych to viděl na myslivce, kterej tě chtěl postrašit a byl zvědavej co se mu to děje v revíru ;-) Jinak na noční hledačku taky nechodím. Je to sice adrenalin, ale nebezpečné, ať už kvůli ostrostřelcům, tak třeba kvůli raněné zvěři, která tě může pěkně natrhnout pendel ;-) V noci se má chrnět nebo dělat děti :-) Noční hledačky jsou pro adrenalinové nadšence .-)

To je v pohodě, to byl lesní skřítek nasraný, že jsi mu šlápl na nožku. Se mi to taky stalo, ale nechal jsem mu tam svou noční svačinku a v poho až na to, že hrozně mlaskal. 8-)

Ptám se nočních hledačů, nepoužíváte žádné světlo? Žádné noční vidění nebo nejlépe ale nejdraze termovizi? Jak tam můžete něco v tom lese potmě vidět? Na poli za úplňku by to šlo ale v lese to tak ze slepeckou holí :D

s tímhle bych strach neměl :) https://www.youtube.com/watch?v=6cUp1IUFA10

Všude používám čelovku. Jednak jsem šeroslepej a hlavně když svítíš, tak máš o dost menší pravděpodobnost, že se zamotáš pod kola traktoru, nebo tě picnou lesapáni. Z divadla mám modrý filtr ( modře zbarvená průhledná PVC slída) na kterou jsem si udělal gumový appgrade který nasadím na baterku. Dost se mi to osvědčilo. Do mlhy zase používám filtr žlutý...atd. :-)

bade - Ne, na té fotce to nejsem já. Ale máš asi dobrý nápad, budu brávat psa, tedy jestli se tam ještě odvážím.
Lentron - měl jsem s sebou jenom kapesní svítilnu, která svítí asi jen tak na 3 metry a čelovku, tu jsem zapínal jenom občas ;-) :-D

Sám v noci v lese? Od filmu Záhada Blair Witch nikdy xD

až mě přejel mráz po zádech z toho čtení

Kdysi jsem měl podobný stavy.. Teda nikoho jsem přímo neviděl ale ten silný pocit že tam něco je byl neúprosný a byť jsem ho zkoušel vnitřně lámat, stejně jsem musel odejít. Jednou to ještě nebyla ani uplná tma když to přišlo, něco jsem zaslechl a nemoh jsem se toho pocitu zbavit..pak jsem kopl v jednom místě pár knoflíků a kulku.. ale dělalo mi problém už to, že jsem se měl sehnout a dohledat to. Neměl jsem dobrý pocit když jsem nebyl narovnaný a neviděl kolem. Po chvilce jsem to zabalil, ale necítil jsem se v klidu ani když jsem potom stál nedaleko přímo u auta. Podruhé jsem si chtěl udělat "zkratku" k autu, když jsem čekal kdesi na kopci na západ slunce.. ovšem k autu pak daleko a na stínove straně za chvilku tma. :/ šel jsem odhadem nejkratší cestou.. zhruba nikdy jsem tam nebyl.. ale stromy se zmenšovali až jsem musel skoro na čtyři abych prolezl.. takže dál ne a tak jsem se několikrát musel vracet.. Když už jsem se dostal k takovému potůčku nebo co tam bylo, otevřené prostranství přešel mi uplně mráz po zádech. Nic jsem neviděl, ale ten "šestý smysl" hlásil alarm .. Chvilku jsem si zkusil hrát na hrdinu ale pak sem se "ukonejšil" tím, že tam stejně nic není a je čas končit a celkem rychle jsem odešel. :-D Chodím v noci dál, ale když se teď začnu cítit takhle blbě, odcházím dál. Jsou to asi nějaký negativní zony nebo nevim, ale vím že se mi tam sakra nelíbí, a můžu si argumentovat racionalitou jak chci. ;-) Stejně mě to donutí odejít a je zbytečný se nervovat . Tak přeju jen dobrý zážitky všem ;-) :-)

Na tohle jsou dobrý formanský příběhy a poudačky... Dobře se to čte, nehezky se to prožívá... :-)

jj je to divný, kolikrát jsem si i půl hledačky vybavoval nějaký "strašidelný" věci (jednou jsem si blbec předtím četl o zániku datlovovy výpravy a přemýšlel jsem o tom půl noci :D viz třeba http://xman.idnes.cz/djatlovova-vyprava-041-/xman-styl.aspx?c=A130425_172724_xman-styl_fro ) ale vůbec mě to pak nějak extra neděsilo. A z toho jeden flek v podvečer a je to. Každopádně les je na tohle super místo, myslím že je to hlavně tím, že je tam špatný přehled a máme pudově zakotvené nebezpečí z napadení. Proč je to ale někde jaksi mnohem silnější.. asi lepší nevědět ;)

Takové zóny opravdu existují a to, že je dokážeš vnímat, můžeš považovat za štěstí... Podobné zony najdeš na mnoha zámcích a hradech, protože dřív na to lidé byli citlivější a stavěli tam svoje sídla. Někdy jsou negativní a někdy pozitivní... Často tě třeba někde ovlivní a ty to připisuješ něčemu jinému. Dříve jsem tomu taky nevěřil a snažil se najít racionální řešení, ale po potvrzení z víc míst už se ničemu nedivím :D Jedna luxusně negativní zóna je v jeskyni Hynšta v Českém ráji...

Ono taková Markomanka na Zvíkově je taky nářez. Je tam místo, kde vždycky zatuhnu. Výborná negativní zóna je u Jankova u Votic. Padla tam spousta našich i Švédů. Z těch polí to doslova vyzařuje.

Díky za avíza na zajímavá místa.. o Markomance (nejen) slyším poprvé .. hned jsem mrkl a tady je o ní celekm hezky psáno :-) http://www.fenomen.cz/kelt_otaz100.htm

O markomance kdysi natočil dokument Vráťa Měchura. Někde to mám, musím hledat. Bylo to sqěle udělaný

Jsou taková místa.Dvakrát jsem zkusil jedno,jestli mi nehrabe ... paradoxně u Hraběšic ,okr. Šumperk a valil sem od tama jak namydlenej.🤷 Byl to zvuk kolem takových díry,nevím dřív jezírko cca 30 metrů průměr.
Nemůžu to popsat..bylo to jakoby slyšet,ale vlastně žádný zvuk se neozývá.Jen jsem byl v strašný tísni, až fizický.Bylo to něco jako ultrazvuk,prostě vlna jinýho vnímáni.
Poprvý a už to nechci.

To co popisuješ znám. Zažívám to jak při hledání s detektorem, tak dříve u rybařiny. Jsou noci, kdy člověk chodí po lese a je úplně v klidu. A pak přijde okamžik a začneš to cítit. Nutkavý pocit, že tě tam to místo nechce, že je něco špatně, naběhne ti husí kůže a postaví se ti chlupy na zádech, které nemáš. Myslím si, že za to může energie toho místa v tom konkrétním čase, kdy tam člověk je. A většinou to má souvislost s časovou smyčkou- anomálií: stále se energeticky opakující psychicky vypjatá událost, která se na tom místě stala. Taková místa se nazývají- místa klatá. A právě proto se začala v krajině budovat drobná sakrální architektura. Jako křížky, boží muka, smírčí kameny. Ty tvoří energetickou kladnou protiváhu a nazývají se místa svatá. Celá záležitost je dost složitá na jednoduché a stručné vysvětlení...
Přidám odkaz na dokument s tímto související:
https://www.youtube.com/watch?v=KeH2Pstk-pc

ale vždycky si řikám, když ho nevidím já, tak on mě taky ne... pokuď to teda nemá noční vidění :-D a hlavně by bylů taky posranej v lese sám :-D jestli to teda nebude nějaká banda

Torky, přesně tyhle pocity znám důvěrně. Chodím na místa o kterých jsem přesvědčen, že mají svého strážce. Nejsilnější zážitek jsem zažil loni na poli kousek od baráku. Šel jsem se podívat na pole jen tak bez klacku mrknout se po střepech. Nad tím polem je žárové halštatské pohřebiště a jezedáci občas přiberou orbou něco trávy. No a při tom vejšlapu jsem tam našel spečenec skla. Z toho pole jsem dával nějaký bronzíky do muzea a to sklo k tomu páslo. Spřízněný archeolog se domnívá, že to jsou korále spečené žehem. Ale teď k věci. Navečer jsem vzal klacek a na to pole vyrazil. Zaparkoval jsem u silnice a šel po poli tak 50 metrů k místu nálezu skla. Pozvolna se zvedal vítr a čím blíž k místu tím silněji foukalo. Na místo jsem ani nedošel. Černé nebe, silný liják a vichr hnal po poli ulámané větve z dubů na nedaleké hrázi. Otočil jsem se a k autu jsem dorazil úplně durch promoklý. Silnice byla suchá a všude okolo bylo sucho. Jel jsem domů ten skoro kilometr po suché silnici pod jasným nebem. Lilo pouze na Stříbrném kopci. Doma si mysleli, že jsem spadl do rybníka. Lilo tak na sto metrech čtverečních. Ten den už jsem svoje našel a víc mi nebylo souzeno. Cítil jsem po těle mravenčení a zvláštní tlak na prsou a byl jsem si skoro jist, že zasáhl strážce.
To pohřebiště prozkoumala paní doktorka Saudská a od té doby kopec jen sekáme. No a to co se občas ukáže po orbě na okolních polích končí v muzeu.

Pěkné waffen, skeptik by řekl lokální bouřka ;-) Ovšem ten kdo to prožije na vlastní kůži... Možná jen fantazírujem , ale zkušenosti a pocity jsou to fakt zajímavé ;-) Mimochodem se blíží super úplněk a krvavý úplněk, tak můžem vyrazit. Vychází to z neděle na pondělí a naposled to bylo v roce 1982 a další bude až v roce 2033 .. ;) Nedaleko jsem v mapě našel šibeniční vrch podle značky, tak se tam možná zajdu podívat .. ;-) http://www.extra.cz/uz-jen-14-dni-a-krvavy-mesic-je-tady-vite-co-to-pro-nas-znamena

Už jsem to dohledal. CD je do pc a jmenuje se Záhady kolem nás. Vyšlo v Klubu Pyramida a napsali ho Zlata a Vráťa Měchorovi. Mrknu na Uložto a kdyžtak ho tam lupnu

ok super ;)

http://uloz.to/xqf3Bapc/zahady-kolem-nas-dil-01-ppt
http://uloz.to/xuw7xLFt/zahady-kolem-nas-dil-02-ppt
http://uloz.to/xR7YXhZa/zahady-kolem-nas-dil-03-ppt
Tady to je tři soubory pdf. mrkni na to . Heslo tam neni

Díky Ti, celé jsem to projel a určitě tam jsou zajímavé věci. Některé chodby by jistě zasloužili průzkum, kdoví kolik takových míst je. Bohužel na nic nejsou peníze.. jak už to tady tak bývá. (teda momentálně až na utečence)

Palec za odvahu, v noci nehledám ani na poli natož v lese. Nechci totiž dostat brenekem, kulí nebo brokama do kožichu. Oni totiž páni myslivci rádi sedí na kazatelnách třeba celou noc, no a v noci vidí jen něco tmavého pohybujícího se a nikoho z nich nenapadne že je to člověk. Co by totiž za tmi člověk dělal v lese nebo na poli. Pak on si v domnění že střílí na divočáka vystřelí a hledač to má v kožichu :)

je to tak čtrnáct dní ,co mi švagr pověděl svůj novej ,,super zážitek" z noční čekačky na posedu s místním nimrodem .
Do deseti do večera nic nepřišlo , tak stáhli litr pálenky a chtěli jít dom. Když spadli z posedu dolů, tak si všimli pohybu u místa ,kde rozsypali kukuřicu . Tož nimrod neváhal nabil a vypálil . Asi pětkrát to zopakoval a zvíře se ani nehnulo. Tak se šli podívat blíž a on to byl jen keř ve svitu měsíce a v pohybu větrem 8-)
Tak proto taky hledám jen do západu slunce .I když ani to není záruka bezpečí ;-) Už znám zvuk bzučící včelky naštěstí blbě mířené a to bylo sluníčko ještě hodně vysoko 8-) ;-)

Ta informace, ze si prihli litr palenice a pak jeste strileli, to neni hezky zjisteni...

To mi povídej :,-( švagrovi sem chtěl dát za to po držce ,ale on za to nemůže ,protože na rozdíl ode mě má místo mozku z piva kostku o:-) ;-)
Ale pro mne to byla opravdu užitečná informace a potvrdila moje obavy nemyslících myslivců ;-)

Jo právě o tom to je, a proto v noci nechodím.

obavy z nemyslících sakra o:-) :-D

Mě se udělalo takhle tísnivo na Troskách.A občas narazím na místa co z nich,krzevá to mravenčení a nevysvětlitelných sebezáchovných pocitů , prostě musím pryč.U Neslovic je lese údolí co mi svírá dech.Nikde jsem se nedočetla o něčem špatném co by se tam událo.Taky to nemusí nikdo vědět že?Ono bylo hodně ztracených lidí a mordů na které se nikdy nepřišlo.Třeba nám chtějí říct,jsem tady.Psychouš by možná řekl,panická ataka,ale nevěřila bych mu.Záležitostem mezi nebem a zemí věřím.

Znám to taky. Chodím hledat častěji v noci, hlavně na podzim a v zimě. Když je v zimě lehce pod nulou, a trefíte úplněk s vymetenou oblohou, není třeba ani čelovka. Co se týče těch pocitů, nemyslím si, že bych se něčeho jen tak lekl, ale už se mi taky několikrát stalo, že se někde necítím úplně dobře. Stalo se mi to třeba na poli, kde jsem našel spoustu olověných kulí, velkých olověných fragmentů a pár stříbrných minciček spečených žárem. Krásná noc, sice zataženo, ale když jsem došel do těch míst, začal foukat hoodně silný vítr, opřel se do smrků na kraji pole, ty začaly hučet a já měl opravdu nepříjemný pocit, že tam nejsem sám. Moc na to nevěřím, ale jestli se tam třeba odehrál nějaký střet třeba ze sedmileté války (ty nálezy by tomu odpovídaly) a ta energie tam zůstala nebo já nevím. Nebo na jiném poli to samé, vždycky to začne větrem a na rovinu se přiznám, že pak radši jdu blíž k silnici nebo rovnou domů. To je to něco mezi nebem a zemí. Leknout se dá ale i z obyčejných pozemských věcí. Pak takovej srnec, když vedle vás najednou zaštěká, taky není nic moc. Několikrát už mě nasvěcovalo auto ze silnice dálkovýma, a z posedu na mě blikal myslivec. Myslivci jsou Ti, kterých se jediných bojím. Chodím radši po tmě a čelovku zapnu až při dohledávce, ale pokud vím, že jsou někde posedy nebo třeba kraje lesa(v noci chodím pouze pole), tak vždycky několikrát zablikám čelovkou k posedu, abych na sebe upozornil. Když to zabliká něco z posedu, jdu pryč. Zrovna nedávno mi kolega MIKI1 vyprávěl, že už mohlo být kvůli myslivcovi po něm, takže od té doby chodí v noci s čelovkou furt zapnutou...

kvůl ,,myslivcovi" mohlo být po mě i přez den ,když sem si jen tak vylezl z lesa .
Ale jinak ty pocity z určitých míst taky znám . Ale i naopak při nocování na jednom hradišti velice , ale opravdu velice pozitivní pocit ;-)

...no jestli tam nocovala taky nějaká pěkná archeoložka, tak to těm pozitivním pocitům rozumím :-D

Loni v říjnu se mě povedlo odfotit ducha německého vojáka na motorce,dobrá lokalita 8-)

A kdy nám tu fotku konečně ukážeš? :-D ;-)

Myslím na tebe kolego 8-)

Tak dík,r´d na to mrknu ;-)

rád na to mrknu :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru