Podivné příhody při hledání

Zdravím všechny, asi tak před rokem jsem psal zde na fóru, mou nemilou zkušenost z večerního hledání, kde jsem byl z lesa vyhnán nějakou podivnou postavou. Od té doby se tomu místu vyhýbám jako čert kříži. Ovšem má zvědavost nezná mezí a já se začal o tu oblast zajímat. Ptal jsem se starších lidí v místní hospodě, jestli nemají podivné zážitky z toho lesa. Většina starších občanů se až podivně shodla na jedné věci, že z toho lesa nemají dobrý pocit. To ovšem není nic extra, tohle může říct každý. Až nedávno jsem se dal do řeči s místní kronikarkou, která mi byla ochotna zapujcit kroniku. Za což ji jsem neskutečně vděčný. Dočetl jsem se, že nedaleko za tím lesem, ležel hrádek Gaisberg, ve kterém sídlil jistý Boreš z Ryzmburka, který byl hlavní zakladatel obce, ve které bydlím. Ovšem před třicetiletou válkou jakoby hrádek zmizel z povrchu zemského. Prostě žádná zmínka. Včera jsem se vypravil na to místo i s detektorem. Jistý adrenalin jsem pociťoval, neboť na tomto místě jsem se před rokem setkal s něčím, co mě pronásledovalo z lesa. Až jsem se přiblížil k menšímu kopci, který se nachází uprostřed lesa, detik se prostě zbláznil. Zero začalo hlasitě pipat a nebylo možné ho vypnout. Myslel jsem si, že se baterie vybila, ale kontrolka baterie ukazovala, že je vše v pořádku. když najednou detektor hlasitě zabzucel a vypnul se. Tahle událost ve mne probudila toho vnitřního člověka, který se zajímá o duchařinu a já okamžitě vytáhl mobil z batohu a chtěl jsem začít nahrávat zvuk, kdyby náhodou něco, že. Ale ne, mobil se vypnul také a nereagoval. Pak už jsem neváhal ani minutu a z lesa okamžitě zmizel. Každopádně v mém pátrání hodlám pokračovat a budu nadále sem psát, co se mi tam přihodí :-)

v kategorii Nezařazené, založil Spagetta 25.8.2016 23:18

Půjdeš tam ještě někdy? Třeba s jiným vybavením? Zajímavé je i to, co píšou na Wikině, viz. citace níže. O hrádku se mi nedaří najít nic. Našel jste někdo něco?

"V roce 1260 se udála bitva u Kressenbrunnu, kde Boreš velel zálohám a v níž Češi porazili uherské vojsko. Boreš v bitvě získal vzácnou relikvii, a to prst Jana Křtitele."


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru