Pomoc pri identifikacii

Zdravim Vas nevedel som kam to zaradit tak to napisem sem. Nasiel som s najvacsou pravdepodobnostou stary hasicsky odznak netusim ale z ktoreho roku je. Nasiel som ho hlboko v horach v potoku. Kazdu radu pri pomoci k identifikacii privitam. Pripajam link s obrazkom. Za odpovede Vam vopred DAKUJEM.

http://img30.imageshack.us/i/28062009196.jpg/

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Erikci 28.6.2009 20:50

Těžko říct ale já bych to viděl na první republiku ..

ahoj máš pravdu je to starý hasičský odznak ale není český,německý,polský ani slovenský protože ty jsem už viděl přikládám foto německého hasičského odznaku ale bohužel jsem ho nenašel.

http://img9.imageshack.us/img9/4631/asfgm.jpg

Zdravím kolegu.
Je to tak opravdu jsi našel starý hasičský odznak na přilbu.
Písmena na odznaku mohou mít vícero významu, ale ma doměnka je že to první písmeno H znamená hasiči a druhé T počáteční písmeno obce nebo města.V každém případě gratulace k nálezu.
Hasičské přilby a přilbové odznaky sbírám tak pokud by byl zájem rád vyměním nebo se dohodnu na prodeji oznaku.
Trochta@seznam.cz

zdravicko prave sem se vratil z lovu a kopl sem krasnej stribrnak ;-) bohuzel ho nemuzu nafotit nemam cim :,-( a hlavne ho nemuzu vubec identifikovat uz hledam na netu dobrou pul hodku a nic...tak bych ho zhruba popsal a treba nekdo s vas bude vedet oc se jedna :-Da co sem to vlastne nasel..takze..20mm 2.2gramy, popis z jedne strany v mencim kolecku 2hlavy orel vprostret toho orla jeste menci kruh v nem bud 3 nebo1/3 nad sebou..okolo orla ve velkym kruhu pismena..nad hlavama orla kralovska koruna,od ni do prava..caroli.v.imp.avg.p.f.decr. otocim a opet v malem kruhu tentokrat 1 hlavy orel v prostret nejaky jednoduchy erb. ve velkym kruhu od hlavy orla do prava..mon.nov.civit.isnei.1555.a takovej zvlastni znak do x velikosti pismene..tod vse :-/ fakt si nevim rady ani nedoufam ze to podle meho popisu nekdo pozna ale za pokus nic nedam :-) treba nekdo pozna oco de snad dekuju za pripadne odpovedi

http://www.vcoins.com/en/stores/aegean_numismatics/1/product/isny_germany__1555_3_kreuzer/315496/Default.aspx

Tak nejak? :)

oujee :-Dtrefa dik chlape to je presne ona ;-)takze jeste jednou diky at se dari

Neni zac, i tobe at se dale dari. Zkus nafotit a pridat sem, nebudu urcite sam, kdo by se rad nechal oblazit tvym peknym AG :-) A gratuluju, tohle je pekna mince, taky bych ji rad nekdy kopnul :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru