Pokud jsi je našel, tak určitě není dobré, se na veřejném fóru takto datazovat. 
Prosím o racdu,jak nejšetrněji a čím vyčistit zlaté mince,popřípadě jak nejrychleji to jde při větším množství.
Díky všem za rady..Jenda

Pokud jsi je našel, tak určitě není dobré, se na veřejném fóru takto datazovat. 

Jo, jak píše jezero...
Rada zní: V muzeu je odborně ošetří, neměj starost... 

To by se mi taky líbilo mít hrnec zlaťáků a čistit je:)))

No já jsem se jen ptal...kdybych je náhodou někdy našel....a je samozřejmé,že bych je odevzdal...jen bych je tam nechtěl nést špinavé..
..no a myslím že každý mohl poznat,že toto se asi nestává v reálu...

Jendóóó------neblbni.

Kdo si hraje...nezlobí.....

Jendo pojď a raději se naučíme dobře čistit měďáky
. To nám zatím ještě moc nejde

No jasně,hned jak na nějakej mněďák káonu tak se do toho pustím..můj poslední sežral cilit beng.. 

Bwengh brzo dostaneš. 

Už aby to bylo....

Pošli mi je , já je vyčistím.

Jendo nic nelešti a pokud se jedná o nějaký nález detektorem kovů, nezapomeň že by jsi ho měl jít odevzdat. Oni si mince už vyleští a přepucují sami! 
zdar je tu někdo

To Elmara.......no jo čistil bych až bych brečel...jen kdyby bylo co.......ale bylo by to krásné...né!???!! 
Zlato čistit nemusíš,stačí opláchnout pod vodou a můžeš se kochat,vím o čem mluvím 

mno..tak hned jak na ně narazím,tak to zkusím...myslím že mě od nálezu dělí už jen kousek....proluxovat asi tak 1000Km2 
Ani na ně nesahej a odevzdej je tak, jak jsi je našel. 
tak sa mi potvrdzuje môj názor o archeologoch.Oni sú vlastne svojim spôsobom komunisti.Zoštátňuju.Síce pod humanistickými ideálmi,ale zoštátňuju.My starší si pamätáme tie humanistické ideály ktorými nás komunisti krmili,prečo je štátne vlastnicto lepšie ako súkromné,atď.To isté robia aj archeologovia.Taujmavé že pre nich nájdený alobal cenu nemá,ale zlatá minca áno.Snáď sa moji vnuci dožiju toho keď raz v múzeu bude kúsok alobalu z 1.pol.20st.Ak by mala byť archeologia o tom že:toto je zlatý predmet,to musíš odovzdať,toto je železný klinec,to si nechaj.....čo dodať.Nesúhlasím,protestujem.Včera som bol pozrieť jednu rímsku vilu (Vila Rustica)Mal som detector v ruksaku a nehľadal som tam.300m odtiaľ v lese som ho vytiahol a keby som niečo našiel je to moje.Našiel som len projektily do pušky.Mal by som ich ísť odovzdať????Na poli som našiel olovený projektil ráže 14 mm cca 150r.starý!mám ho ísť odovzdať???Budú mať záujem???Alebo mi povedia:príď až nájdeš niečo zlaté! 

Jendo ty jsi ftipálek :). Ale pokud toho máš kýble a nevíš jak dál tak se zastav. Pomůžeme čistit 
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.