Sluchátka - ano či ne?

Zdravím,
uvažuji, že si koupím sluchátka. Chci se s vámi tedy nejdřív poradit...

Jaké máte zkušenosti s hledáním se sluchátky? Opravdu lze díky nim "zachytit sluchem" více signálů i ušlechtilých kovů nebo jde jen o to, že nechcete, abyste byli slyšet?

Konkrétně mám vyhlídnutá sluchátka Bounty Hunter.

Předem díky za každou informaci ;-)

v kategorii Nezařazené, založil Medicus 18.11.2015 20:29

....co jsem mel zatim detektory, tak s poradnejma sluchatkama je to vzdycky lepsi (at je to gm4 nebo e-trac), ve sluchatkach je vzdycky slyse vic informaci o cily ....a to treba hudebni sluch nemám vůbec :-D ...

Jednoznačne som za sluchátka..aj keď v lese keď ste sami je to málinko riziko kôli divej zveri.Predsa len sa človek dokáže tak zahĺbiť do hladania že nevníma okolie a je pri tom ticho.To je potom blízko k stretnutiu z mackom,či divočákom.. ;-)

Mám tyhle
www.lovecpokladu.cz/sluchatka/sluchatka-original-gray-ghost-523
A musím říct, že i když sem měl koss tak sem neslyšel to co s těmahle. A další obrovské plus sluchátek je, že nefouká do uší, protože bez sluchátek se mi stávalo, že sem přeslechl signál u silnice nebo když foukalo.
V křoví je to teda za trest s tím kabelem, protože mě pořád nějaká větev tlačí zpátky :-D

Original Gray Ghost mám taky a jsou fakt boží ;-)

Jednoznacne doporucuji sluchatka. Nejprve jsem mel sluchatka podobna tem, ktere si chces koupit, ale pri hledani v noci mi vadilo, ze neslysim okoli. Potom jsem si koupil jedosluchatko Rattler a velka spokojenost. Ale musi se na ne nejprve zvyknout, zpocatku se to zdalo byt divne, teprve po nekolika hledani jsem si zvyknul. Ted bych uz nemenil.
Doporucuji koupit kvalitni sluchatka, jinak budes kupovat za cas nove.

Jednoznačně sluchátka, když jsem začínal s detektorem, tak jsem je samozřejmě nepoužíval, považoval jsem to za zbytečné, pak jsem si je od kolegy hledače, který je měl doma a taky nepoužíval (dostal je k detektoru) půjčil a bylo rozhodnuto a vlastně i kolega je potom začal používat. Teď vždy při každém hledání je máme oba. Kdybych je zapomněl doma, tak bych byl bez nich hodně nesvůj. A od té doby, co jsem vyměnil detektor, mám Tesoro Tejon, tak tento detektor snad ani bez kvalitních sluchátek nelze pořádně využít. Sluchátka mají několik výhod, ta nejdůležitější je nerušený poslech sebemenším signálů, další je to, že člověk na sebe moc neupozorňuje pípáním, například okolo chatové kolonie či v lese. Se to nezdá, ale to pípání je fakt ukrutně slyšet hodně daleko a za třetí - kryté uši před nepřízní počasí taky fajn. Nevýhody? Kabel, který někdy v hustším porostu může dělat potíže, ale pro mě nic nepřekonatelného. Často kolegové hledači tvrdí, že neslyší okolí, ale trošku bych si dovolil nesouhlasit, samozřejmě, že uzavřené sluchátka trochu okolní hluk tlumí, u silnice je to super, ale já osobně stále okolí slyším, sice tlumeně, ale slyším. Vzhledem k tomu, že nemám na detektoru display a vše, co zaznamená detektor, proudí do mého mozku mým sluchem, proto mé oči pořád šmejdí okolo sebe, případně kam šlapu apod. . Já například tedy v lese stále analyzuji veškerý pohyb kolem sebe, abych náhodou nevlezl někomu do cesty, třeba bachyni se selaty, což by fakt nebylo zrovna dvakrát rozumné! Ostatní zvěř, raději vyklidí prostor dříve, než jí člověk zaregistruje a věřte, i když neděláte hluk, ona o vás ví daleko dřív než vy o ní. Tak že shrnutí: za mě kvalitní sluchátka ke kvalitnímu detektoru rozhodně ano. Toť pouze můj vlastní názor.

100% souhlas, kvalitní sluchátka !

Včera jsem po dlouhé době chodil se sluchátky a docela mě štvalo, že si je musím neustále nasazovat a sundávat z hlavy a navíc jsem si je položil do bahna:(

A proc si je porad sundavas a nandavas, tak si je nech na hlave i při dohledavani ne :)

Já jsem postupně sluchátka opustil takřka úplně. Nezdá se mi, že bych míjel nějaké signály a je velmi pohodlné běhat bez drátů. Používám jen za větru, nebo ve hlučném prostředí (třeba břeh řeky), případně na nočních hledačkách. :-)

Taky tak,možná bych je i používal ale to by muselo být jen něco takového jako je naslouchátko(špuntík do ucha).Cokoliv co má drát nebo i nemá a je přes hlavu a kryje uši,mě po pár minutách štve.Zvuk ze sluchátek mi stejně nic neříká,víc toho poznám ze zvuku repráčku.

Takovej nezávaznej orgasmus bez emocí byste chtěli, co, planážníci? Nebo nejhůř empé trojky místo lampy? Ale notak :-) :-)

Jsem pro sluchátka, mám Déuse, sluchátka nejsou uzavřená. Slyším téměř vše co se děje v mém okolí. Kolega má trakaře a na uších Koss. Když mu něco chci říct, musím do něj šťouchnout, aby sluchátka sundal a odpověděl. Jako když komunikujete s nedoslýchavým :-) Pěkné vánoce všem a pěkné signály pod mluvící berlou ! Jo

No jo, souhlas, zlatý Kosáci, ta moje taky furt něco chce, tak si musí dojít, jinak dělám že neslyším, to bych moh zustat doma a a užívat si života a dělat že neslyšim na kanapi, to taky musí dojít a žďuchnout, tak ji to divný nepřipadá, holt kvalitní sluchátka a slušnej detektor, to je pohoda. :-) Tak se nedivim. Prostě, nenechte se rušit :-)

PLS kluci nezaplavujte diskuze o nějakém tématu něčím zcela jiným. Nevím co má projektil společného se sluchátky? Buď na to udělejte nové vlákno nebo to dejte normálně do chatu. Vlákna na fóru jsou od toho aby byla o tématu :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru