Ultrazvuková čistička

Zdravím kamarádi
Máte někdo zkušenosti s ultrazvukovou čističkou s čištěním nálezů ať pozitivní tak negativní,popřípadě jakou značku používáte

v kategorii Čištění a focení, založil cruise13 19.12.2009 16:40

Ahoj, já jsem k vánocům dostal ultrazvukovu čističku a musím jenom doporučit. V pondělí je tu video.

Taky sem jí dostal k Vánocům a zatim testuju... Koukni na tohle:
http://detektory.hantec.cz/clanky/cisteni-ultrazvukem-43.html
Všechno má svý pro i proti. Bohužel i timhle můžeš poškodit patinu. Navíc to teda prej nedokáže odstranit chemický nečistoty - zelenej sráč z měďáků a podobně... Zatim se mi zdá, že je to vhodný vyloženě k tomu, aby člověk dostal nečistotu z míst kam se kartáčkem nedostane... Jinak mejdlem, vodou, kartáčkem a notnou dávnou trpělivosti dosahuju stejnejch výsledků... Takže možná taky trochu pro lenochy? Navíc nevhodný pro čištění věcí, který maj trhliny a podobně...
Prostě použití s rozvahou, ale jak řikám testuju a věřim, že to dokážu správně začlenit do čistícího procesu...
Hlavní je vyčistit, ale nezničit :-)

ppp_1: Nevím, jak ty, ale já se, s ní spokojen. Mně to vyčistí zelený nečistoty. Ono taky záleží co za ultrazvukovou čističku máš.

ahoj můžu se zeptat co máš za typ čističky ??? a zda je dobrá Ultrazvuková čistička Emporio UC12-1001 díky moc za odpověď

Mám CL800 a je pravda, že na zelenou krustu to moc nejde, ale jinak po 3x 3min cyklu mi zmizne i patina se všim všade. Takže 2x 3min cykly a dojet kartáčkem nebo trochu citrónu. Jinak pokud chcete čistit i nánosy zelenýho v čističce tak do vody vymačkejte celej citrón, na rez železa trocha octa a čučte ;-)

Jo v Lidlu byla k mání. :-)

Tak mám taky čističku a řekl bych že steré mince to nečistí vůbec. Super to čistí zlato a stříbro. To s tím citronem funguje? Nerad bych odepsal další mince jako když jsem zkoušel k. citronovou.

Testoval jsem několikrát, na opravdu znečištěné nálezy je to metoda takřka nepoužitelná. Ještě tak na zašlé zlato nebo stříbro, starou měděnou minci ale můžete v nálevu nechat i několik hodin :-)
Velké mínus také je, že jde pryč patina. Myslím že dvě nejlepší metody na kolečka jsou citronka a následně jedlá soda nebo ocet a následně jedlá soda. Vždy ale platí že je lepší používat co nejnižší koncentrace. Na lovci vyšlo několik testů citronky a dalších metod čištění. myslím že nejlepší je od HAndrease. Je to kolečkář a návod je povedený :-)

Elmaro ...? Na to čištění dle Andrease?

Ahoj, ano myslím že popis citrónky od HAndrease je povedený.

Ultrazvuk je opravdu dobrý k mechanickému odstranění jemné nečistoty - co nejde vodou a kartáčkem, může se povést ultrazvukem. Zázraky ale nečekejte. Navíc někdy se stává, pokud nastavíte příliš dlouhou dobu čistění, že některé méně odolné části patiny mohou jít dolů. V takovém případě je lepší vložit předmět do skleněné kádinky s vodou, kterou pak vložíme takto zpět do lázně. Kádinka tlumí vlnění a čistění není tak agresivní. Jinak stačí také předmět čistit "na etapy", tj. třeba jen 3O vteřin, pak přerušit cyklus, vyjmout, omýt, osušit, prohlédnout a případně pokračovat dál. Jinak s citrónkou opatrně, běžné měděné mince je schopna vyčistit úplně do čista, to znamená, že pokud Vám jde o patinu, tak máte smůlu. Nejlepší je velmi nízká koncentrace studeného roztoku a častá pravidelná kontrola. Některé věci se takhle dají čistit docela dobře, ale chce to hodně hodně cviku a zkušeností. Ultrazvuk, voda, menší čepel skalpelu a dobrý zrak a netřesoucí ruka je kolikrát mnohem lepší a pokud je mince hodně obalená pouze zeminou, je to lepší než chemie. Minci pak lze přeleštit třeba jemnou jedlou sodou (její krystalky jsou měkké a dobře působí jako jemný leštící prostředek - pozor, někdy bývá hrubší, je lépe ji tloučkem v třecí misce rozetřít na jemnější), vytáhne z povrchu a záhybů zbylou nečistotu (a bohužel taky někdy, když je patina příliš měkká - tzv. prášková - tak i tu patinu). Vše má svoje plus i mínus.

UC spokojenost. Není to na hrubé nečistoty, ani to nevyčistí chemicky spojené nečistoty. Jako chemik, ale mám na to specifickou cestu, moc záleží na tom, co se čistí a čeho chcete dosáhnout. Možná k tomu něco napíšu, nějakou tu kuchařku.

Ultrazvuková čistička Emporio UC12-1001 je to dobrý kus? díky

Zdarec chlapi,koupil jsem si ultrazvukovou čističku v Lidlu.Pročetl jsem si tady příspěvky a moc s toho chytrej nejsem.Zda používat či né.příspěvky jsou už docela staré.Zkoušel jsem čistou vodu a taková pecka to zase neni.Tak se ptám máte někdo více zkušeností??Poradíte?

jo vyhozený prachy(

koupil za 1600kč použil třikrát ...je na hovno.

Čistí len malé nečistoty a ne dlho zašle používam ju len na zlato striebro koncertujem amoniak 13% z vodou pák se hezky blejskaj

Čistí len malé nečistoty a ne dlho zašle používam ju len na zlato striebro koncertujem amoniak 13% z vodou pák se hezky blejskaj

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru