Bílé zlato

Ahoj Chlapíci a Děvčata,
kamarádka ztratila na zahradě náušnici z bílého zlata.Mám detektor Golden Mask.Prochodil jsem celou zahradu,vykopali jsme pár víček od plechovek,měděný drát .... a náušnice nic.Zahrada samozřejmě = navážka ze stavby znáte to samé staré hřebíky a mraky jiného Fe šrotu.
Kamarádka došla domu pro druhou zbylou náušnici,abychom zjistili přesně tón detektoru.Jaké nastalo moje překvapení,když detektor tu náušnici vůbec nedetektoval,prostě ticho ani píp,jako by na zemi vůbec nebyla.Nedetektoval ji v žádném režimu diskriminace,ani na automat!No nic tak říkám,přines něco jiného z bílého zlata jest-li máš.Přinesla řetízek a to samé zase nic.Přinesla i pro jistotu křížek ze žlutého zlata a ten detektor krásně našel.
Tak nevím co si mám myslet bílé zlato se skládá cca ze 75% zlata a zbyzek je nikl a zinek.Kdyby náušnice a řetízek byl falsum tak by se přeci skládal opět z nějaké míchanice barevných kovů a detektor by se ozval.
S detektorem chodím cca půl roku po severních čechách a pár mincí už jsem také vyhrabal(je fakt ,že detektor jsem nikdy na bílé zlato netestoval a nikdy jsem nic z bílého zlata nenašel,tedy ani ze žlutého :,-()
Tak co víte někdo kde se stala chyba?
Ahoj Pablo

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Pablo 9.9.2010 09:34

Já bych to skusil zapojit přes baterku třeba na voltmetr možná tím zjistíš nakolik je to vodivé porovnat s ostatními kovy, slitinami tím bys mohl zjistit v jakém spektru to hledat.

Možná trochu bláznivá odpověď ale čím víc ohlasů tu budeš mít tím víc členů se sem podívá. Trocha psychologie.

No vidíš Ty si to teť taky čteš, tak se zamysli co s tím a něco napiš.

Možná řeknu blbost, ale kdysi jsem taky zkoušel různé šperky. To jsem ještě vlastnil CS3MX - speciál na drobotinu a vzácné kovy. Nicméně určité šperky, zvláště drobotinu a řetízky to skoro nebralo, řetízek neviděl vůbec. Nevím jak je a tom GM.

CS má 17kHz a GM 8kHz a od toho se hodně odvíjí dosah na malé věci, zlaté šperky obzvlášť. Takže pokud bych hledal moderní/povrchové šperky vzal bych CScopa a naopak na hloubku a pokrytí GM. Zkoušel jsem AU řetízek s GM a bral jen lehce to očko na konci řetízku mám ještě CScopa tak až vyzkouším napíšu.

Tesoro Silver Max v zakladu bral řetizek žluty pekne ale je fakt že na nem byl žluty křižek menši veci sem zatim nenašel ani nezkoušel :-)

Asi ti to bude k prdu, ale zkoušel jsem zlatý řetízek i náramek na mým detíku (X-Terra 705) a nic moc, spíš nic. V terénu si myslím že bych to hravě přešel. (jo jedu na 7,5 kHz)

Mě CS1MX bere bílé zlato v podobě prstenu naprosto spolehlivě a na slušnou vzdálenost.

kremator: S prstenem nebude mít myslím nikdo problém, protože je to uzavřený kruh a bere to jeho celou plochu ale kdyby si ten kruh vodivostně přerušil, dosah se rapidně změní.

A zkoušel jsem co na to CS1220XD opět jen lehký šum na spojovací očko ale v trochu větší vzdálenosti než GM3. Ale stále to jsou jen nějaké odhadem 3-4-5cm. A za kopatelný signál bych to asi nepovažoval.

Mě šlo hlavně o materiál, nic jiného z bílého zlata nemám, vlastně ze zlata vůbec:)

Je fakt, že krásný signál dává jakýkoliv kroužek - už jsem vykopal hromadu rezavých podložek různých velikostí.

Řekl bych že je jedno jestli je to bílé nebo žluté zlato, problém je obsah samotného čistého zlata. Křížek se ti ozval protože má větší plochu a váhu ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru