Bronzový poklad

Můj životní nález.

Tak si jdu takhle lesem a najednou krásnej pípanec ,no a v zemi a pod kamenem na mě vykouklo něco zelenýho,říkám si no super to bude bronz .A tak jsem začal rukou vyndavat hlínu a uviděl zelený kruhy a to jsem už nevydržel a zavolal kamaráda který hledal kousek vedle mě.Spolu jsme začali opatrně vyndavat ty kruhy a k mému překvapení se pod nima objevily další a další a další věci .No co vám budu vyprávěd celkem to dalo 48 kousků bronzu,9 seker,9 srpů,26 náramků a nánožníků,2 nože ,dláto s tulejkou a hrot kopí : )Prostě masakr a náběch na infarkt!!!Nález jsem samozřejmě odevzdal a archeologa jsem přivolal i k vyzvednutí nálezu.Takovej zážitek přeju vám všem ,tak ať to pípá.
A tak to začalo
A tak to začalo
98 hlasů
98 hlasů

Komentáře

Tak to je něco nádherného.Milion palců.

Luxusní práce gratulace!!!

co dodat jsem rád že jsem byl u toho zážítek suprovej 8-)

V zivote by to nenasli a presto jinym vyhrozuji, Ja bych to tam nechal s obavou co bude nasledovat.
Je to ale krasne.

To musel být fantastický zážitek.Nádhera. ;-) :-)

se mi udělalo nevolno, nádhera a zároveň smíšené pocity,.. po tom co jsem tu dnes četl,.. kdybych to nyní našel já, tak bych nějak nevěděl jak s tím naložit,.. Gratuluji k tak krásnému nálezu :-O :-O :-O

No, je to sice životní nález, velká gratulace, ale kluci... Tohle se nevyzvedává, k tomu se archeolog volá.

Stejne to nechapu proc tak delaji s tim vyzvednutim a poloze veci. Za ty roky o to zavadilo x prasat atd, takze to lezi stejne jinak a ruzne..

Díky moc všem,je to opravdu super zážitek a archeolog byl u vyzvednutí a tak si pořídil i dokumentaci.

To: machine666-Díky moc kamaráde za společnou hledačku .

To bude ale pěkná vytrínka, myslím, že toto se jen tak neztratí...

A je to 1 300-tý příspěvek, takže je to potvrzeno i symbolicky 8-)

Oprava, 1 300-tá stránka...

Gratuluju k životnímu nálezu. Úžasný kousky! Opravdový poklad.

Je to nádherný toto kopnout ale když vidím ze je tam toho vic volat bych archace aby si to vyzvednul

piryovec:přesně to jsme udělali

SUPER. :-O :-O :-O :-O :-O :-) :-) :-) :-D :-D

Kluci, já vám to chci věřit, že to archeolog "vyzvedl", ale pak nerozumím tomuhle: "Spolu jsme začali opatrně vyndavat ty kruhy a k mému překvapení se pod nima objevily další a další a další věci.". :-(

Jestli je to tak tak super práce i tak je to nádhera ;-)

Dodatek: Aby to nebylo pochopeno blbě. Jak bejvá. Moc Vám ten nález přeju, tohle je sen. Můj velkej obrovskej sen, něco podobného najít na Šluknovsku a tak trochu změnit "dějiny" :-) Váš nález komentuju takto proto, aby i další šťastlivci, které podobný nález jednou čeká, a tohle zrovna čtou, věděli, co a jak. Ono to opravdu o tom vytažení z díry a odevzdání není, ale stejně si cením vaší poctivosti s odevzdáním. Chybělo tomu už jen to nejdůležitější no :-) Tak třeba příště...

GM4PRO: je mi 41 let takže stím oslovením kluci opatrně kruhy byli hned na vrchu po telefonu nás archeolog říkal co máme dělat než přijel když jsme mu řekli po telefonu že je tam toho hodně tak jsme počkali než přijedou to vše žádnou záhadu v tom nehledej

Mně je jen 35, tak se hluboce omlouvám, ctěný kmete :-) A reaguji na to, co vidím a co píšete. Tudíž to asi prezentujete nějak blbě.

Ale pokud je pravda, že po kruzích jste již na to nesáhli, tak je to fajn a o to víc vám patří uznání. Prostě z textu a fotek jsem to viděl jinak.

GM4PRO: co píše veny75 je jeho věc já osobně jsem to moc nečetl byl jsem u toho a co píšu tak za tím si stojí nemám důvod nic zatajovat mě o nic nejde dál k tomu nemám nic

to musel byt neuveritelny zazitok...neskutocna pecka!..gratulujem 8-)

Chyby fotka archeologa v akci, ja osobne bych to dokumentoval ;-)

To je nářez, závidím vám ten adrenalin mě by asi šmejklo na místě.

určitě se nějaká fotka najde hodně se tam fotilo i sám archeolog dělal snímky

Tak šup sem s nimi s fotkami. Takovýto nález je snem, je to jako vyhrát nějakou obyčejnou loterii. Důležité je prostě chodit a chodit a nabývat zkušeností. Poctivost se samozřejmě vyplácí a já Vám kluci věřím, že jste postupovali jak jste měli ;-) je to úžasné něco tak starého vidět!!! GRATULACE obrovská :-)

GM4PRO: Omlouvám se jestli jsem to napsal nesrozumitelně ale je to tak jak napsal machine666 a tak mu ještě jednou díky :-)A nějaký foto ještě dodám.

...masakrrrrrrrrrrrrrrrr...gratulace...tak chlapi to se vám teda povedl kop!!!...klobouk dolů... :-O :-O :-O ;-) ;-) ;-)

No tak vidíš materiál na příští příspěvek ;-)

Díky všem :-)

Tak to je péééééééééécka :-O :-O :-O :-O k tomu se nedá nic... ty komenty se asi rozjedou... :-/
Tady u nás v 19 st. jeden slavný archeolog F.X.France prozkoumal asi 60 mohyl a ani jednu po sobě nezahrabal :-/ co by si mysleli předci, kdyby to viděli.... o:-) a tady se řeší poctivě nahlášený,odevzdaný bronz. depot. A po včerejší debatě (Kosa) bez nároku na odměnu :-( Nálezci Blahopřeji a klobouk dolů ;-)

Tak to je péééééééééécka :-O :-O :-O :-O k tomu se nedá nic... ty komenty se asi rozjedou... :-/
Tady u nás v 19 st. jeden slavný archeolog F.X.France prozkoumal asi 60 mohyl a ani jednu po sobě nezahrabal :-/ co by si mysleli předci, kdyby to viděli.... o:-) a tady se řeší poctivě nahlášený,odevzdaný bronz. depot. A po včerejší debatě (Kosa) bez nároku na odměnu :-( Nálezci Blahopřeji a klobouk dolů ;-)

F.X.Franc nebyl archeolog ale zahradník. To co provedl okolo Kornatického potoka je pro tehdejší dobu objevné pro dnešek je to tragedie. Ale to sem nepatří. Nález peckovej a hrozně se mi líbí některé komentáře. Nedejte si to hoši otrávit ,tohle je nález jak hrom. Archeolog může bádat. Prostě paráda.

;-) mazec ;-)

Krásný, co dodat ;-) ;-)

No ty vo-e!!!! Pokuď někdo nekopne pytel zlata, tak máte nález roku ( ne-li desetiletí). Paráda! :-O :-O :-O ;-)

Tak to by mne mrdlo moc krasnej depot gratulka chlape. ;-) :-)

To je nádhera. Úžasný nález. Móóc gratuluju :-)

Luxus maximus. Gratuluju.

MASAKÉÉÉÉR a MEGA GRATULACE :-O ;-)

Obrovská nádhera. To by asi moje pumpa nevydržela. Velká gratulace. :-O :-O :-O

Velká paráda :) supr.
A GM4Pro to myslel dobře. taky jsem z textu pochopil, že to kluci tahali ven a pak si to vyzvedl archeolog na povrchu. Veny75 to pak upřesnil. .) takže palec nahoru
Martasek: samozřejmě, že je důležité způsob uložení. tvoje řeči o tom, že o to zavadila prasata jsou naprosto liché.

Určitě je to sen každýho hledače,můj taky zatím sem tak velký depot nekop a přístup na jedničku z hvězdičkou gratuluju.

Tak to je nádhera :-) :-)

mazec ! ;-)

...krásny depot...nemám slov...gratulujem.

Úžasný :-O :-O :-O

Krásný depot ..
;-)

Super , pecka , bomba . To já bych si místo archeologa volal rychlou , jelikož bych určitě ten infarkt dostal . Zajímalo by mě jestli , když to člověk odevzdá , zda dostane aspoň nějakou finanční odměnu . Vím , že nechodíme hledat kvůli odměnám , ale když se něco takového podaří , mělo by se to finančně ohodnotit . Tot můj názor :-) . Lovu zdar

Pěkně zachovalé kousky. Nádhera a gratulace ;-)

Není pravda, že nedostane nic jen pro to, že to bylo detektorem. Když se chce a je vůle, jde všechno. U nás znám osobně několik nálezců, kteří dostali odměnu i přesto, že byl nález učiněn detektorem. Pořád je to prostě o lidech a dalších okolnostech.

Díky moc kolegové :-)Pro - JezevecAlfons:Signál to byl silnej a čistej no prostě ten se musí kopat.Na nálezný nemám nárok protože jsem to našel detektorem.Je to fakt o přístupu kraje !!!!Ale co, mě těší že se o to můžu podělit se všema lidičkama.Přeju vám všem ať máte stejný štěstí a kopnete si taky takovej poklad :-)Jo a já se s hrdostí hlásím k tomu že jsem lovec pokladů a nepotřebuju ani kameny na zahrádku ani kořeny do akvárka :-) :-) :-)

Veny75: Nárok dle zákona ztrácíš, to je jasný. Ale kraj (v tomto případě asi Ústecký, což je prima) může rozhodnout o nálezném i tak. Ačkoli nehledáme pro nálezné, velký kus záslužné práce jste odvedli a při takto unikátních depotech by měl rozhodovat zdravý rozum. Tudíž, pokud kraj rozhodne o odměně, pak jedině dobře. Přeju vám to kluci.

GM4PRO:Díky moc a musím říct že nehledám pro nálezné to opravdu ne .Jen jsem si povzdech nad tím jaký se dělaj rozdíly při odevzdávání nálezů,hlavní snad je že to člověk odevzdá a né jakým způsobem to našel ,samozřejmě musí dodržovat" Hledačský desatero" :-)

Parádní nález,taky se mi zadařilo :-)

Gratulace.A hlavně moc přeju!;-)

To je pecka a velice solidní přístup k řešení situace.Veliká gratulace a více takových nálezů a poctivců,kteří se zachovají stejně zodpovědně.!!!! ;-)

To je pecka a velice solidní přístup k řešení situace.Veliká gratulace a více takových nálezů a poctivců,kteří se zachovají stejně zodpovědně.!!!! ;-)

Neskutečná nádhera!! Obrovská gratulace!

Díky a ať to pípá :-)

Hóóódně povedený!

Tak to si děláš p...l,to je síla.Kopnout to já,tak mě vezou.. :-O :-O :-O :-D ;-)

Tak to je mazec. Gratutuluji k nálezu.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru