Pozvánka do kovárny.

Tam kde vznikalo spousta našich nálezů.

V kovárně mám vercajk různého staří.Některým kouskům může být i přes 200 roků něco je nové a něco si musí každý kovář vyrobit sám.Na toporech tam je i několik původně nalezených kladiv a vesele slouží dál.V dnešních dnech se spousta lidí vlastně do kovárny nikdy nedostane tak jen na ukázku.+ tam velmi často zpracovávám železné nálezy.Tak pojďte dál.
a melšpajz.
a melšpajz.
36 hlasů
36 hlasů

Komentáře

jsi muz se zeleznou maskou.
Potreboval bych pro zenskou svoji pás cudnosti.Na kolik by prisel, Zatim z hliny stoji za nic :-P

Fajn přijdu si ji změřit. :-D :-D :-D

:-P jo to ssedí máš bodík aj paleček :-D v kovárně jsem byl coby mládě dost často ;-)

Děkuji za pozvání...skvělá dílna :-) ;-)

super, dilna na pokusy :-P

Kovařina je sice dřina, ale krásná ;-)

Také jsem ke kovařině na škole přičichnul je to krásné, magické řemeslo. Moc mě to bavilo!
Parádní kovárna ;-)

Před focením jsi to mohl trochu poramovat ! (Nic ve zlým, já mám v kovárně ještě trochu větší bo..el).Ať se Ti každé dílo podaří ! ;-)

Fuj,to smrdí těžkou dřinou ;-) Ale viděl jsem tvé výrobky a seš machr !!!!

Hezkej koutek na vybytí přebytečné energie, dávám Ti také palec a atˇse Ti vše daří .Na kovárnu rád vzpomínám . Když jsem byl kluk tak jsme s kamarády vždy v zimě zašli do kovárny a pomáhaly jsme tahat měchy . Kovárna byla hezky zakouřená dívaly jsme se jak kovář byl to starší pán ve výhni nažhavil železo a jak je hezky tvaroval . Dělal kování na vozy, pro ty bohatší ještě dělal na to kování různé ornamenty ,pohrabáče do kamen , podkovy , koval koně ( když přiložil tu nažhavenou podkovu na kopyto tak jsme vždy kovárnu rychle opustily pach spálených kopyt byl strašný ) ale zase tam bylo hezky teploučko .My kluci jak jsme někde nalezly kus železa vše jsme mu nosily ..Po x letech starý pán kovář zemřel já již dávno bydlel jinde ale když jsem tam dojel za kamarády z původní kovárny zůstala jen prázdná místnost . Dědicové vše co bylo železné odvezli do šrotu .Moc velká škoda .

krásné řemeslo,za palec

Díky moc za kladné komenty.Ani mě nenapadlo že se tenhle příspěvek takhle chytí. ;-) :-)

No myslím si že kdyby Tě spousta lidí vidělo , tak by v životě neřeklo že jsi to ty , a spoustě lidí by jsi zkazil iluze jak má vypadat kovář :-D :-D :-D

Mám fotky svého praděda - kováře. Spíš by každej řekl, že je to švec. Ono když víš jak a kam uhodit, tak nemusíš být metrákový hovado. :-D :-D :-D

To dělají ty filmy.Tam strčej ke kovadlině metrákového chlapa kterej tluče do kovadliny jak kretén,kovadlina zvoní a to je přesně to co v kovárně neuslyšíš.Proto mají kovárny špatnou pověst co se hlučnosti týče.Přitom je to relativně tichý provoz.A ti metrákoví kováři by běžnou práci neudejchali,to byly spíš podkováři aby udržel nohu tunového koně tak sám musel něco vážit. ;-) :-)

To steelfalco: však Kvasak vypadá jak švícko :-D :-D ale sílu má určitě jak bejk :-D :-D :-D

Necht se daří kolego ;-)

Organizační mrdnik kam se podíváš :-D ale vše najdeš.Po úklidu by byla polovina věcí nezvěstných. ;-)

Přesně tak.Já když uklízím tak vemu kompresor a vyfoukám to.Ale předměty nehejbu. :-D :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru