10.Krejcar

mince Františka Josefa I

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František Josef I. (1848–1916) – 10 Kreuzer (10 Krejcar) (č. 95) František Josef I. (1848–1916) 10 Kreuzer (10 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 18,0 mm
Území ražby: České území (3 názory)
Panovník: František Josef I. (1848–1916) (3 názory)
Rok ražby: 1870 (3 názory)
Nominál: 10 Kreuzer (10 Krejcar) (4 názory)
Materiál: Stříbro (Ag) (2 názory)
Č. mince: František Josef I. (1848–1916) – 10 Kreuzer (10 Krejcar) (č. 95) (3 názory) Wladyslav: 95, nikamov: 95, Kapsa: 95

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

10.Krejcar
10.Krejcar

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Lobo
Odevzdáno do: Muzeum a galerie v Prostějově
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
3181x,
komentářů:
11,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
10. prosince 2018,
vloženo:
10. prosince 2018

Komentáře

Tohle nemusíš odevzdávat. To si schovej na horší časy. Divím se, že to od Tebe v muzeu vůbec berou. ;-)

A další, který podává nepravdivé informace o:-)

michal9:ten zlatý prsten jsi taky odevzdal??

U nás v muzeu mě vyhodil i se středověkem.. Že přej to není pravěk tak je to nezajímá.
Nevim co by mi řekl na 140 let starou minci :-D :-D :-D

Ale o to tu nejde, jestli to někdo dodržuje nebo ne, většina z nás asi těžko, ale je dost na hraně sem psát tuto větu "Tohle nemusíš odevzdávat", která je prostě v rozporu se zákonem, nikde se nic takového nepíše, ba naopak. Jen se zde vytváří klamavá iluze, kterou nakonec berou všichni jako pravdivou, ačkoli tomu tak vůbec není. A jasně, že tu budete argumentovat tím, že by toho měla muzea plné sklady, ale to už není naše věc, je jen na nich, jestli ti řeknou "tohle je bezcenné, to si můžete nechat" nebo ne; ty sám si závěry dělat nemůžeš, ty nejsi kompetentní, odborně vzdělaná osoba, abys měl právo rozhodnou, co si můžeš a nemůžeš nechat. Jinými slovy, ať vykopeš nelegálně či legálně cokoliv, patří to vždy státu a ten rozhodne, jak s tím naloží. Takže ano, tu první větu, co napsal Slovan, berte jako nepravdivou. A co se týče prstenu, myslíš, že musím odevzdávat státu věci, které byly nalezeny např. ve staré babiččině šperkovnici?

Michal9 - vyčerpávající komentář. ;-) To co jsem napsal je můj názor, který vychází z mých zkušeností. To co jsi napsal Ty, přiznávám, že něco na tom je a mohu s tím i souhlasit.Realita je ovšem úplně jiná. Dokážeš si představit, kdyby v muzeu vystavovali na každou nalezenou minci protokol o nálezu ? To by nedělali nic jiného. Ale na druhou stranu by to zase nemuselo být tak špatné. Třeba by archeologové a muzejníci z velkého přetížení iniciovali novelizaci zákona. ;-)

Však je to v mém komentáři uprostřed zmíněno ;-) možná by stačilo vždy zavolat do muzea "mám to a to" a oni by už řekli "to si strčte někam" anebo jim to budem prostě všechno vozit, a oni konečně nechají změnit zákon a budeme si moci tyhle "bezcenné" mince všichni legálně nechávat ;-) Ale dokud tomu tak není, tak není vhodné říkat, že to nemusíme odevzdávat.

No jo, no. Kaju se a odvolávám vše a dementuji svůj komentář :,-(

Ono je to individuální, někde jsou šťastní za cokoliv a někde mají připomínky či vůbec o minci nestojí.Pokud je rozum na obou stranách tak často stačí jen zadokumentovat...vznikne z toho prostě jen tečka na mapě.
A je fakt že někdy si připadám jak blázen když jdu něco odevzdat, ale do příštího nálezu na předešlé martyrium zapomenu :-P

Enrico , dobrý- ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru