10 žeton ?

Včera kopnuté kolečko ....co to je ? Je to žeton ? Pokud ne a je to nějaká mince , kterou jsem ještě neviděl tak to přehodím ;-) Chtěl bych vědět na co a kdy se používal takže budu rad za každou radu nebo informací . Teda jestli se někdo najde kdo ho už někde viděl nebo o tom ví něco víc. Já hledám na netu a zatím nic , možná jen hledám špatně :-(

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Účelové známky (8 názorů)
nadlacan: Účelové známky, Sacco16: Účelové známky, Master2: Účelové známky, Jigface: Účelové známky, srsnak: Účelové známky, Spendlik: Účelové známky, zizka: Účelové známky, haidrich: Účelové známky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

10 žeton ?
10 žeton ?
10 žeton ?
10 žeton ?
10 žeton ?
10 žeton ?
10 žeton ?
10 žeton ?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Garrett Ace 150
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
1024x,
komentářů:
5,
nálezce:
haidrich haidrich
vyfotografováno:
25. května 2020,
vloženo:
25. května 2020

Komentáře

https://en.numista.com/catalogue/pieces52270.html

jinak je to něco jako nouzové platidlo dneska by se řeklo voucher u obchodníka v krámu atd.Většinou je na tom právě něco doražené iniciáli,obrazek a podobně což se váže k určitému obchodníkovi,krámu.

Děkují takže by se mělo jednat o (Německo - 1871-1948 - Tokeny), Hodnota :10 Pfennig (0,10) ,
Lícní Nápisy: 10 WERTH-MARKE (ten můj tam má ještě vyraženy křížek ,na odkazu od Wladislav jsem jich prohlédl několik ale bohužel ani jeden nemá ten křížek) , druha strana jen číslo 10. Ten můj je z mosazí. Těžko říct který obchodník to bral , je možné že to vytratil nějaký voják za 2 sv. války a nebo to dotáhl někdo jako suvenýr ( na polí jsem už našel i par říšských pfennigu ). Jste šikovní děkují za pomoc já přečetl ERTH-MARK tak proto jsem to nemohl dohledat :-D Snad někdy přijdu u kterého obchodníka to mohu použit :-D :-D ;-) Ještě jednou děkují ;-)

áno, tydle známky si jejich vydavatelé značili - nejčastěji vyražením opisu, nebo iniciálů a zkratek, většinou tedy písmo značí jméno a příjmení, někdy i rajon, ale i značky vyražené mohou býti použity jako identifikace vydavatele -

https://1url.cz/izGWc

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru