20 haléř 1926

Československo, 1926
Mince je ve velmi špatném stavu.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: ČSR (1918–1939) – 20 h (20 Haléř) (č. 1155) ČSR (1918–1939) 20 h (20 Haléř)

Názory uživatelů

Průměr: 20,0 mm
Váha: 3,33 g
Území ražby: České území (1 názor)
Panovník:
Rok ražby: 1926 (1 názor)
Nominál: 20 h (20 Haléř) (1 názor)
Materiál: Mědinikl (Cu+Ni) (1 názor)
Č. mince: ČSR (1918–1939) – 20 h (20 Haléř) (č. 1155) (1 názor) luc20: 1155

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

20 haléř 1926
20 haléř 1926

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Mokrá
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
832x,
komentářů:
13,
nálezce:
luc20 luc20
vyfotografováno:
3. května 2021,
vloženo:
5. května 2021

Komentáře

Když jsem byl malý, 2 - 3 třída, tak jsem tenhle dvacetník našel cestou na autobus do školy. Dlouho jsem ho nosil v peněžence. Často tam zůstal sám, když jsem všechno kapesné utratil a už neměl nic. Jednoho dne však v peněžence nebyl, někde jsem ho vytratil, docela mne to tenkrát mrzelo. A věřte nebo ne, nikdy už jsem tuhle minci ani detektorem nenašel.

Ani s detektorem? Kam chodis hledat? Ja uz nevim co snima... 😁

Já detektor zatím nemám, měla jsem půjčený na zkoušku a pořád přemýšlím, zda si ho koupit, nebo ne. :-D ale všechny mince jsem našla pouhým okem, mám na to asi štěstí. :-D

Venda17, já se specializuju spíš na staré lékovky, takže mám pár historických zavážek a uložišť starého popele a hledám bez detektoru. I tam se dají najít staré mince, zajímavé odznaky, brože a p.
Nejraději mám menší lahvičky nápisovky, kde se dá zjistit kdo je vyrobil a plnil. Sbírám jen ty do roku
1938, tedy do 2. svět války - WW2. Lahví a lahviček mám kolem 400 kousků - tady jich je jen pár. Na moje nálezy se můžeš mrknout.
Detektor mám, ale jsem spíš sváteční hledač. :-)

luc20, většinu mých nálezů jsem nalezl polní lopatkou a hlavně malými železnými hrabičkami
za pár kaček. Detektor většinou stojí v koutě a čeká až na něj někdy dojde řada, což nebývá často.
Na starých odpadištích (- jdu jen po těch zajímavých, kde ještě není plast a moderní nepořádek), najdeš i ag či gold. Důležité je, vždy po sobě uklidit. Nejenom proto, aby ti prozrazenou lokalitu střepami na povrchu nikdo nevyfoukl, ale hlavně, aby místo vypadalo pěkně i po odchodu z hledačky. :-)

Slonslon1: To je pro mě novinka, já žádná odpadiště neznám, nebo spíš ani pořádně nevím, co myslíte. Odpadištěm myslíte skládku? :-)

Slonslon- ajo tak to jo to chapu 😄 kdybych na nejakou lahvinku narazil tak ti pošlu 😄

Dá se říct, že se jedná o skládku. Topilo se dřevem, uhlím a pálil se odpad, který shořel.
Co neshořelo odvezli za dům do lesa a zavezli popelem, kterého bylo moc - to je klasická skládka.
Pak jsou vyklízecí skládky, když někdo koupil dům, nebo ho zdědil a chtěl si ho předělat po svém. Co se dalo použít se použilo, co šlo spálit se spálilo a nebo rovnou odvezlo do lesa nebo nějakého vytěženého lomu. Neobydlené domy po epidemiích nebo WW1 se časem rozpadly, zarostly a pohltil je les i to je forma skládky, protože tam časem taky někdo něco přidal.
Zajímavé jsou vyklízecí skládky a nebo jámy které se kopali v lese a do nich házeli láhve. I v popelu se dají najít zajímavé lahvičky s nápisy. Odpadiště, odložiště nebo popeliště jsou moje názvy pro historické smeťáky. Někdy se dají najít skutečné skvosty, je to většinou to, co se vyhodilo přehlédnutím třeba v kapse kabátu. Kabát se rozpadl a zbyla například zlatá RU desetikoruna.... :-)

Taky mi jedna pani rikala kam se vozily veci pri vyklizeni treba kukacky, porcelan po nemcich a podobne, dneska tam stoji nove domky... tak prd...

Tak, tak, po němcích přišli rabovací gardy z vnitrozemí a brali všechno cenné. Když se pak dosídlovalo pohraničí, skončil zbytek nepořádku v lese. Tu a tam se pak nachází přehlídnutá věc, většinou brože a drobné mince.

Slonslon1 - To je zajímavé, alespoň mám další bod, kde můžu hledat, moc děkuji za info! :-)
Možná to teď bude trochu troufalé, ale zajímalo by mě, kde nejčastěji nacházíte brože a další šperky? Já jsem zatím takové štěstí neměla, anebo hledám na špatných místech. :-)

Tu nejhezčí brož s českými granáty jsem našel v navážce popelu. Jenže jsem ji vyhrábl a neviděl. Když jsem se na lokalitu příště vrátil, tak na mne po deštíku omytá čekala.
Filigránovou stříbrnou brož mám ze stejného místa, byla narezlá v kuse starého železa.
Emailovou brož v kamení starého lomu. Ve stejném lomu jsem našel dalších asi 7 broží, byly zasypané sutinami zrušené hospody a dalších stavení z okolí. A tak dále...
Je to všechno o štěstí :-). Detektorem v terénu se brože taky zadaří.

Slonslon1 - Dobře, moc moc Vám děkuji za radu! ☺️ Vidím, že na brože máte štěstí. 🙂

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru