9 +1

Zdravm všechny! Tak zas posílam něco na pokuk. Počasí poslední dobou stalo za nic,aspon u nás na severu. Měl jsem domluveno hledání s kolegou (Kovic) ,ale nevyšlo mu zdraví tak to vzdal. Druhý kolega(Kada) měl zas šichtu a nemohl . No tak jsem vyrazil sám,protože trochu ustoupil sníh a dalo se a já dlouho nikde nebyl. První jmenovaný mi nabídl odvoz tak jsem vyrazil,ne daleko jen do sousedního města a druhý mě vzal zas zpět ,měl cestu okolo(díky kamarádi). Dorazil jsem na místo,kde jsme už dříve byli a mě se tam líbilo. No zprvu žádne valné nálezy,samé víčka od pivíček(asi nějaký veselý lesík).No tak jsem tam brouzdal nějakou tu hodku. No skoro už jsem se chystal pryč a takový pěkný signál ,ale dost u vršku. Říkám si asi bordel,ale kopnul jsem to. No a už to na mě pokukovalo,odznáčky jedna radost za druhou. Celkem 9 ks v jedné díře a 1 asi o dva metry dál. Jedná se o odznáčky VOLKSTAG HAIDA (Nový Bor) 1935 ,ke dni snad nějakého sjezdu.Potěšily a tady posílám pár fotek po očištění . Mějte se a at se daří i Vám! PS: 20 cm vedle byl na kousky alobal a pytlík (no bordel) ,kopnout to první tak asi vedle nekopnu a neměl bych nic!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Sdp-Sudetendeutsche Partei (2 názory)
: Sdp-Sudetendeutsche Partei, Wladyslav: Sdp-Sudetendeutsche Partei, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

9 +1
9 +1
9 +1
9 +1
9 +1
9 +1

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:CS6MXi
25 hlasů
25 hlasů
zobrazeno:
2214x,
komentářů:
11,
nálezce:
Hamik Hamik
vloženo:
28. prosince 2017

Komentáře

Nádhera,to je to kouzlo hledání ;-)

Moc pěknej místopisnej depůtek. ;-)

čím si čistil? :-)

Oplach vodou kart.zub. ,pak suchy do oleje,a jemnym kartackem ocel(opravdu jemny) je tam takova krusticka (takova krupicka) a ty se moc nechce. Jeste budou v oleji a pak se uvidi. ;-)

Diky všem,potěšilo ;-)

http://haida.webnode.cz/udalosti/volkstag-1-9-1935/#! tady je pár fotek z té akce

Jinak nápis je volfstag Haida

Tak jsem trochu zapátral a vypadá to že u Norka tento odznak mají uvedený chybně.Vlčí den by se psal Wolfstag tohle asi bude opravdu Volkstag ale vzhledem k datumu konání už akce nespadala pod SHF/Sudetendeutsche Heimatfront/ ale pod SDP která vznikla ze SHF v dubnu 1935.
http://www.u-norka.cz/?page_id=1030

Gratuluji moc pěkný nález! :-) ;-) :-) :-)

Zajimavy, kdiz jdem spolu jdem domu s prazdnou :,-( :,-( pekny jsou ;-) ;-)

Super kop, gratulka

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru