A další kousek

Co hledacka padne jeden ty já rád

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Rakousko - knofliky (5 názorů), Dělostřelecké knoflíky (4 názory)
Master2: Rakousko - knofliky, kacuro: Dělostřelecké knoflíky, GATTO: Rakousko - knofliky, Singer: Dělostřelecké knoflíky, kocka1963: Dělostřelecké knoflíky, : Rakousko - knofliky, petroff: Rakousko - knofliky, LoneWolf: Dělostřelecké knoflíky, BrunoCz: Rakousko - knofliky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

A další kousek
A další kousek
A další kousek

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Nox 600
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
723x,
komentářů:
16,
nálezce:
Bandita Bandita
vyfotografováno:
1. září 2021,
vloženo:
1. září 2021

Komentáře

Já už je radši nezarazuju :-D

Uš zas začínáš :-D

No tady vládne jinej zákon když je tam dám tak to neplatí no :-D

Krásný jsou mám je rád. Měli je tehdá ostří hoši.😉🙃👍

Dík hrobar taky je mám rád :-)

Tyhle se mi líbí. 👍

WWI Neee. :-(

vypadá to že všechny tyto knofe budou padat do WW1 a že v Prusko - Ralouské 1866 používali dělostřelci zipy na mundůrech,je mě vás líto :,-( :,-( :,-(

Dám návrh na zrušení kategorie Rakousko - knoflíky 1866,je tady zbytečná

A přitom mi kolega Petrof jasně vysvětloval ten rozdíl ,a přesto to určím blbě. Omluva.

Já už se k tomu nechci vyjadřovat, už jsem k tomu všechno řekl a ukázal, bohužel pokud jsou v katalogu na stejnou věc, která se v nezměněné podobě používala od roku 1830 do roku 1918 dvě kategorie, tak to bude pořád vzbuzovat vášně, zvlášť když to řada lidí pořád nechce pochopit, že je to knoflík, co se používal ve stejný podobě skoro sto let. Tenhle má ale tak širokej lem, že bych se tomu zařazení do roku 1866 nebránil. Ale já jsem se zařekl, že o těhle knoflíkách nikdy už hlasovat nebudu :-D

pane Harryl ddobře víte,že si vás vážím,ale měl bych otázku.Kolik bitev,střetů atd proběhlo v obdbí WW1 na našem území a kolik střetů,drobných i velkých bitev proběhlo v 1866?
Podotázka: Kterých knoflíků se bude nacházet více?

Také a jďu spát. Ano souhlasím je to mazec. Ale to neva hlavně zdraví pánové. Hlavně to zdraví. Zbytek vem čert 😮👍🏅😎

Já si vás také vážím kolego Master, neberte si to nijak osobně, samozřejmě, pokud jsou to knoflíky nalezené na bojišti z roku 1866, tak je to jasná věc, ale tyhle knoflíky se nachází i v místech, kde žádné bojové operace z roku 1866 neprobíhaly, možná snad jedině ústup, či útěk rakouské armády :-D (já ho našel na jihu Středních Čech) a faktem je (a dával jsem sem ten katalog ru uniformních knoflíků z roku 1910) a jednou to tady uváděl i kolega VOSA, že tyhle knofle se po Prusko - Rakouské válce u dělostřelectva používat přestaly a znovu se začaly používat někdy snad v devadesátých letech 19. století a používaly se až do 1. světové (a to myslím tyhle dělostřelecké placaté bez dýnka). Pak je ale tedy těžké říct, že jsou všechny z roku 1866. Nejlepší by bylo udělat kategorii Rakouské dělostřelecké knoflíky od roku 1830 - tam dávat tyhle placatý a pak nechat kategorii RU dělostřelecké knoflíky WWI a tam dávat ty vypouklý. To by myslím bylo korektní řešení.

pane Harryl s vašim návrhem kategorií bych souhlasil a bylo by jasno jednou pro vždy

Harryll vážím si tvé moudrosti 🍺

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru