Amulet(ty)

Nalezeno na té samé lokalitě jako amulet předchozí. Celkem jsem tu našel tři kousky. Dvě kolečka ( stejné) a tedle trojúhelníček který jsem nikde na netu nenašel. Samozřejmě předáno do péče panu archeologovi. Pak až to pěkně vyčistí tak mi je vyfotí všechny tři najednou a zase foto dodám. Ps.tý ropuchy jsem se docela lek

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Amulety (3 názory) zizka: Amulety, Harryll: Amulety, odysseus: Amulety

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Amulet(ty)
Amulet(ty)
Amulet(ty)
Amulet(ty)
Amulet(ty)

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Quest Q40+Raptor
Odevzdáno do: Muzeum Českého krasu v Berouně
19 hlasů
19 hlasů
zobrazeno:
3129x,
komentářů:
12,
nálezce:
Ja3 Ja3
vyfotografováno:
14. června 2020,
vloženo:
20. června 2020

Komentáře

Já ti v žádném případě nechci kazit radost z nálezu. Naopak ti gratuluji. Ale. Jak sám píšeš ty bronzové nálezy pocházejí ze stejné lokality a tak si tak říkám (sám mám jistou zkušenost s archeologem...) není to už trochou přes čáru? Dovedu pochopit ještě druhý nález. Tím alespoň potvrdíš archeolokalitu, ale vrtat se v zemi dál a tím to místo narušovat? Ono to totiž není pouze o kovu a neodborně se vrtat v zemi může přinést více škody než užitku. Abychom si rozuměli. V současné době se archeologové zabývají přednostně věcmi které takříkajíc hoří (výstavba....) a ty lokality kde je čas a nehrozí jejich nenávratná zkáza jsou u ledu. Takže tím že taháš ze země bronzové předměty je nezachraňuješ, ale poškozuješ naleziště pro budoucí výzkum. Ono už to tam nějakých 4000 let leží a více než pár dalších desítek let je poškodí nadšenec s detíkem a lopatou. Jako každý teď řeší Gnoma a kauza je to jako blázen, ale když se na to podívám logicky. Tak Gnom je jenom obří ostuda, ale nad neodborným vytěžováním evidentně archeologické lokality se tu nikdo ani nepozastaví a ještě gratulky. Nicméně jak už jsem řekl nechci ti kazit radost z nálezů.. Zaráží mě i postup archeologa se kterým spolupracuješ že ti neřekl ať trochou brzdíš.. Nic ve zlém a teď klidně do mě 8-)

Na této lokalitě jsem se po vyjmutí amuletů již neukázal a panu archeologovi jsem i sám řekl že sám již nic tam nebudu provádět.

Pak je vše ok. Děkuji ti a ještě jednou gratuluji. Ať to pípá ;-) :-)

Ještě ten nůž je z úplně jiného místa než amulety

;-)hodně atypickej kousek. :-)

Já právě hodně podobný našel a odevzdal.. Společně s archeologem jsem navštívil i to místo nálezu a musím říct zajímavá a hlavně přínosná zkušenost za kterou jsem moc rád.

Po nálezu jsem na místo pana archeologa samozřejmě zavedl. Nemusel mě ani brzdit,jak jsem psal sám jsem mu řekl že již
tam na nic ani nešáhnu.

Pro Kvasak- co jsem koukal na net tak jsem takovej nikde nenašel

;-)mohl se výrobce nudit a odlil něco atyp,nebo to není amulet,ale třeba křížovej rozvod řemení. :-)

Triquetra - symbolizuje to nejspíš jednotu těla, mysli a duše, nebo koloběh života - narození, život, smrt.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Triquetra

Shadow To je sice hezký co jsi napsal ale realita je bohužel jinde.možná bys to tvoje psaní mohl poslat těm dělníkům co teďkon dělají dálnici na západě protože těm nebylo líto zničit 2 mohyly a v místech kde jsem nacházel já bronzy a depot už dnes leží asfalt...takže nebýt nějakého pošahanýho amatérského hledače těžko by se na ten depot dneska v rakovníku kde je vystaven někdo podíval.... Byl jsem bohužel pomalý ten druhý už jsem našel rozjetý bagrama a válcema zněl zbyly pouhý tři mince navíc mezi nimi byly Šlikové :,-( :,-( :,-( :,-(

Wladyslav jo to už je věc jiná... A těžko za tento stav mohou dělníci. To už bychom se mohli bavit o tom že by nebylo od věci zajít do budovy Strakovy akademie a někomu tam řádně nabít hubu..

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru