Archanděl Rafael

na lesní cestě.....
Kniha vypráví příběh Tóbita, věrného a oddaného židovského muže, který poté, co oslepl, propadl takovému zoufalství, že prosil Boha, aby ho nechal zemřít. Téhož večera, kdy se Tóbit takto modlil, žádala Boha o smrt i žena Sára, zlomená žalem nad smrtí svých sedmi manželů, z nichž každý zemřel během svatební noci.

Bůh na jejich modlitby odpověděl tím, že k nim seslal archanděla Rafaela v lidské podobě. Rafael se nedal poznat jako anděl, ale nabídl Tóbitovu synovi Tobiášovi ochranu a vedení na jeho cestách, na nichž měl získat zpět peníze od dlužníků.
Rafael přivedl Tobiáše k Sáře a ti dva se do sebe zamilovali a vzali se. Archanděl pak pomohl Tobiášovi odehnat démony, kteří zabili Sářiny předchozí manžely, a jako součást léčby použil rybu. Z ní také připravil mast, s jejíž pomocí Tobiáš vyléčil otcovu slepotu. Zatímco se pak Tóbit, Tobiáš a Sára radovali ze svého nového života, archanděl Rafael získal pro Tóbita zpět jeho peníze. Když dokončil svou práci, odhalil svou pravou totožnost a vrátil se zpět do říše andělů.

Na základě tohoto příběhu byl Rafael označen za svatého patrona lékařů, cestovatelů, slepců a zprostředkovatelů sňatků.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Archanděl Rafael (3 názory), Anděl strážný (1 názor) cobasico: Anděl strážný, jarkan: Archanděl Rafael, Peters1: Archanděl Rafael, GATTO: Archanděl Rafael

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Archanděl Rafael
Archanděl Rafael
Archanděl Rafael
Archanděl Rafael
Archanděl Rafael

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:8 cm
Použitý detektor:Garrett Ace 250 Nel Hunter
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
1673x,
komentářů:
19,
nálezce:
Peters1 Peters1
vyfotografováno:
26. července 2017,
vloženo:
26. července 2017

Komentáře

Vypada to jen jako postribrene ci platovane... takze ryzost zadna :-D

no, vypadá to tak, ale postupně to jde dočištovat..... dej tomu dva dny..
;-)

Svatý anděli strážný, dávej na mě pozor/opatruj mě (Saint Ange gardien veillez sur moi) http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/UEoAAOxy63FS8n86/s-l225.jpg

Tak ať tě Peters vopatruje... :-D Stříbro to není... :-/

tak to nechápu...:/ :D

https://www.google.cz/search?biw=1024&bih=653&tbm=isch&sa=1&q=selver+medal+saint+ange+gardien+veilez++congregation+des+saints+anges&oq=selver+medal+saint+ange+gardien+veilez++congregation+des+saints+anges&gs_l=psy-ab.3...164812.170299.0.170998.13.13.0.0.0.0.165.1766.0j13.13.0....0...1.1.64.psy-ab..1.0.0.JmJLQTJcDdI#imgrc=nBy-kBUNira8NM: :-D o:-)

Krásný nález, pěkná pohádka, ukázková prezentace ;-)

Na jedné straně máš francouzsky psáno - Kongregace Svaté Anežky (Congregation des Saints Anges/La congrégation des Saints-Anges), kdesi ve Francii, a na druhé - Svatý anděli strážný, opatruj mě (Saint Ange gardien veillez s. m./Saint Ange gardien veillez sur moi).

Tak co to má prosím tě společného s archandělem Rafaelem?

Na odkze je to samé co jsi našel, ale bohužel to nejde zvětšit (už je to prodané...)
http://thumbs.ebaystatic.com/images/g/UEoAAOxy63FS8n86/s-l225.jpg

Anežka je Agnes né?? o:-)

Je to patron poutníků, svátost mohla bejt vydaná " u příležitosti " kongregace

(Archanděl Rafael doprovází Tobiáše).... souhlas s cobrou v jiném příspěvku...je to docela logické.... i kdyby Anežka, tak ta nemá křídla a byla svatořečena v r. 89"... cca století po ztrátě týhle svátosti v lese 8-)

Kdyžtak mě opravte, budu vděčný... o:-)

Omlouván se... Soráč, přehodil jsem si dvě písmenka - napsal jsem Agnes místo Anges.

Takže je to Kongregace svatých andělů kdesi ve Francii - Congregation des Saints Anges.

Ale nechápu ten tvůj výklad a směrování k tomu archandělovi Rafaelovi. Na tom co jsi našel, přece o Rafaelovi není ani slovo. :-/ Jak tě to vlastně napadlo, že jde o nějakého archanděla?

https://cs.wikipedia.org/wiki/And%C4%9Bl_str%C3%A1%C5%BEn%C3%BD

Pátral jsem ve zdejších starších nálezech a s tím Tobiášem to sedí... tehdy se psali hlavně světci, ale andělé každý poznal dle ikony,tj.Rafael s chlapcem, Michael s drakem a Gabriel s mečem......

Na svátostku se muselo vejít víc podstatnějších informací, tak andělé nemusejí být jmenovitě na svátostce uváděni, ale nemusí to být pravidlo....spíš je to z úsporných důvodů -Domnívám se ... ;-)

Jo jo, to jsem asi pochopil, že je to zařazeno dle starších nálezů (ty ale nemusí být vždy zařazeny správně...). To co jsi našel sedí s Tobiášem, a jak? Vždyť o nějakém Tobiášovi tam není zhola nic... Je to myšleno pouze obecně - jako anděl strážný (Saint Ange gardien). Ale ponechám tě tvým vykladům. ;-)

http://www.fatym.com/view.php?cisloclanku=2011090142

jinak je to tedy velmi silně postříbřená měď..... ted jsem na to koukal a nechci to už víc čistit radši..:)

Cobasico..., právě jsem mluvil s panem farářem a potvrdil mi moji teorii..... ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru