Artefakt

Vaha 27g. Délka 2.5cm

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star (5 názorů) : Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star, Master2: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star, jura4799: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star, GATTO: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star, REBEL1866: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Artefakt
Artefakt

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Golden mask Zero 2
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
623x,
komentářů:
9,
nálezce:
pitivierr pitivierr
vyfotografováno:
25. dubna 2019,
vloženo:
25. dubna 2019

Komentáře

Projektil do pušky Štuc,systému Lorenz z války 1866 ;-)

Jsem si ti myslel. Akorát bitva tu byla 1759. Je to možné?

Ne,tohle je projektil,který se používal, krátce před válkou 1866 a od roku 1867 se pušky systému Lorenz používat přestaly,nahradil je verndl 1867 a 1873, s vyjímkou pušek Lorenz upravených na zadovku,systém Wanzel.

Ten projektil je nevystřelenej,ztratil ho někdo,kdo tam tábořil,odpočíval při pochodu na Hradec nebo třeba při ústupu po prohrané bitvě ;-)

Hustý. Dik moc Rebel

Zdravím,s tím vynořováním je to jednoduchý,je to projektil,pro pušku Lorenz,která měla již na dně hlavně trn k roztažení projektilu při ládování,což měl z Rakouských zbraní Štuc,ale ne každý.Mohl tak být zrovna tak upravený extracorps či pěchotí puška,ale u pěchotní pušky jsem se s tím nesetkal.

toto není myslivec,bohužel pánové :,-(

K odkazu od Master2. Zde má REBEL1866 zřejmě pravdu o původu přiřazování tohoto střeliva rakouským myslivcům. Co ale se střelivem, které zbylo po odstranění trnu. Je logické že se do vypotřebení zásob dalo použít vcelku bez problému v každé rakouské pušce.Viz odkaz. Pokud by jen tímto střelivem byli vybaveni rakouští myslivci v roce 1866, musela by jich na bojišti být nalézána třetina ze všeho rakouského střeliva. Tak tomu ovšem není.Těchto střel je nalézáno mnohem, možná padesátkrát méně, než střel kompresních

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru