Artefakt

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Novodobý odpad (2 názory), Neidentifikovatelné předměty (1 názor) wiky: Neidentifikovatelné předměty, Tomsn: Novodobý odpad, Accipiter: Novodobý odpad

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Artefakt
Artefakt
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
525x,
komentářů:
11,
nálezce:
jirkacz468 jirkacz468
vyfotografováno:
24. března 2020,
vloženo:
24. března 2020

Komentáře

Prosím o určení

Takze to nic neni?

Odpad - nemůžeš sem dávat vše co najdeš. :-) ;-)

Možná by bylo lepší sem nedávat všechen odpad, co se najde a ne všechno ihned nazývat artefakt ... :-/

A neda se to odstranit?

Napiš adminovi

Jak?

Na klávesnici.....

Lovci historie - katalog artefaktů pohledem adminů
Kategorie: Akce LP a Archeo LP 2010

Ahoj všichni!
Chtěl bych sepsat jenom takové krátké zamyšlení nad Katalogem artefaktů. Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že část přispěvatelů ho zaměňuje s katalogem „Všechno co máme doma", případně s katalogem „Našel jsem plíšek".

Původní záměr byl ten, aby se dokumentovaly zajímavé předměty archeologického charakteru, aby třeba za pár let, až to začne zajímat nějakého badatele, který se bude zajímat např. o pečetítka, bylo možno kontaktovat nálezce, kde to našel a jestli bude ochoten ho zapůjčit na nafocení atd. Zkrátka proto, aby zajímavé věci co najdeme nemizely v propadlišti dějin, ale aby data o jejich nalezení zůstala zachována, až to jednou bude potřeba. Je to jeden z hlavních argumentů archeologů, kteří tvrdí, že jim kolikrát nejde o věci samotné, ale o zaměření nálezu a zaznamenání nálezových okolností.

Bohužel se to z mého pohledu trochu moc rozjelo a vkládáme do katalogu věci, které tam podle mě nepatří. Chtěl bych apelovat na zdravý rozum vkladatelů, aby před odesláním příspěvku zvážili, jestli věc, kterou chtějí poslat je opravdu zajímavá a nebo jestli je to kus šrotu. Je mi jasné, že pro začínajícího hledače je poklad každý kousek kovu co najde. Ano to chápu, ale to neznamená, že musí posílat do katalogu 20 sežraných mincí denně. Můžete je dát na hromádku, počkat až toho budete mít víc a udělat z toho pěkný příspěvek do sekce Klub. Já také neumím malovat a nebrečím přitom před Louvrem, že začínám a chci tam mít vystavený obrázek :-)

Budeme muset věnovat katalogu více času a zavede se praxe, že předměty, které mají charakter a vzhled odpadu se nechají v katalogu pár hodin, aby se vkladatel dozvěděl co našel a pak se smažou.

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/kus-z-kulky-100459/

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/jmenovka-100091/

Chtěl bych také poprosit o nevkládání nálezů tzv. půdovek a šuplíkovek. Pro mě je tenhle katalog záležitostí detektorářskou a né sběratelskou. Jeho smysl vidím v dokumentaci předmětů, které jsme si sami našli detektorem v terénu. Dáváte sem zajímavé věci, ale z mého pohledu to do katalogu nepatří.

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/fajfka-100721/

Protože už v téhle době zabírá kontrola katalogu hodně času, tak bych poprosil kluky, kterým na tomhle webu záleží, aby posílali mě, nebo Elmarovi do obálek věci, které jsou podle nich špatně zařazené nebo ke smazání. Hodně nám toho proteče mezi prsty a zkontrolovat správné zařazení všech předmětů je náročný úkol a hlavně úkol nekonečný.

V katalogu mincí bych chtěl poprosit o zachovánávání zdravého úsudku při vkládání notoricky známých a už tisíckrát vložených mincí např. 2 helleru www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/mince-95287/, www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/2-haler-93839/ nebo 10 haléřů www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/10h-58202/ , o zinkovým mincích raději ani nemluvím www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/nepoznanek-99499/ .

Dále bych chtěl požádat některé jedince, aby když opravdu něvědí , tak ať proboha nehlasují. Není nutné aby za každou cenu cvakali na každý příspěvek, který vidí. Nejhorší je, když kliknou první a ostatní to pak dávají podle nich, kolikrát se pak divím, kde to skončilo zařazené.

Je fakt, že se už zlepšil Detektor, takže se občas i trefí, ale máme tady novou hvězdu Ondrášečka, který ve svých 9 letech určí bravurně naprosto všechno. Samozřejmě se někteří budou cítit ukřivděni, že zrovna jejich příspěvek zmizel a některý z jejich pohledu horší tam zůstal. Neberte si to osobně, prostě to byl šrot, bylo to špatně vyfocené a nebo prostě měl jeden z Adminů špatnou náladu.

Ahoj a hodně pěkných nálezů všem Pilotk

Jindřich Krejčí - Detektory Pilot, pobočka LP a admin katalogu LH

Já vím že dřív jsem vkládal něco co nebylo úplně v pohodě, ale teď se snažím vkládat jen zajímavé věci. Třeba u mého posledního artefaktu - já myslel že je to hrací kostka ale očividně je to sekané olovo. Za to se omlouvám. :-) ;-)

Hm

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru