Bílý peníz Ferdinanda I. 1562

Zdravím lidi před vánoci sem zakoupil od lovců nový detektor Nox 600 chtěl sem se konecne někam posunout po těch letech by to už chtělo každopádně i mé staré hledáčky našli dost vlastně GM3 našla místo mých snů cca 5 m2 v lese..nasla vše na co dosáhla no abych to skratil vzal sem noxe na místo které sem už několikrát totálně vyluxoval starým klackem ať se předvede první nastavení podle youtubu zapnu a hned hromada signálu nevěděl sem kde kopat dřív id 1 až 2 max 3 celkem hloubka no čuměl sem kam až šáhne na tak malé penízky zde dávám zlomek toho co se tam léta valí a abych nezapomněl tak Nox za velkéj palec�a ať se všem daří

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Ferdinand I. (1526–1564) – Bílý peníz (jednostranný) (č. 2778) Ferdinand I. (1526–1564) Bílý peníz (jednostranný)

Názory uživatelů

Průměr: 13,0 mm
Území ražby: Čechy do roku 1637 (1 názor)
Panovník: Ferdinand I. (1526–1564) (1 názor)
Rok ražby: 1562 (1 názor)
Nominál: Bílý peníz (jednostranný) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Ferdinand I. (1526–1564) – Bílý peníz (jednostranný) (č. 2778) (1 názor) beda321: 2778

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Bílý peníz Ferdinanda I. 1562
Bílý peníz Ferdinanda I. 1562
Bílý peníz Ferdinanda I. 1562
Bílý peníz Ferdinanda I. 1562
Bílý peníz Ferdinanda I. 1562
Bílý peníz Ferdinanda I. 1562
Bílý peníz Ferdinanda I. 1562

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Nox 600
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1118x,
komentářů:
5,
nálezce:
beda321 beda321
vyfotografováno:
6. prosince 2019,
vloženo:
8. ledna 2020

Komentáře

Nox má svoje mouchy. U hlubších, nebo hodně malých cílů často nemá jednoznačnou separaci a je to citlivka na rušení. Z pár polí jsem musel doslova utéct i když jsem měl telefon v režimu letadlo a nikde žádný dráty, nebo vysílače. Štěbetal jak smyslů zbavený bez ohledu na odladění, nastavení, nebo režim. Tam by bylo ještě co vylepšovat. Ovšem na dosah je to král. Ty hloubky jsou i se základní cívkou závratný a troufám si tvrdit, že velká spousta detektorů jsou proti němu slepecký hole. Pořád lepší, když mi hlubokou barvu mrskne občas do železa, než když jí bez signálu přejdu 8-) Depot parádní, gratulace! ;-)

argill-měl jsem s tím taky problém hlavně ty el.ohradníky ale stačilo mi snížit citlivost tak na 16-18 a byl klid :-)

bedo 321-že se ti chce sebou tahat lahváče,když už tak plecháče :-D :-D

Přesně jak píše Argill, Nox opravdu občas hraje jak flašinet :-) ale spíš to přikládám nevhodným a hodně mineralizovaným půdám, než rušení - někdy to dělá i v místech, kde široko daleko nic není a naopak, někdy je to v pohodě i přímo pod drátama VN. A většinou fakt nepomůže ani odladění ani nastavení, jen to snížení citlivosti.
S tou separací to taky není tak zlý, zejména na mince se to výrazně zlepšilo po tom posledním upgradu FW, kterej rozhodně doporučuju. :-)

Jo jo všímám si že kolikrát vyhrává jak blázen ale pro mě neskutečný posun si myslím ještě se sním učím ale věřím že nebude dlouho trvat a naposloucham si ho jinak kapsa vím už sem si stebou o tom psal a článek sem četl určitě hned jak se sním s kamarádim půjdu do toho věřím že tam ještě leží ikdyz už několikrát sem si říkal že to je zbytečný tam jít každopádně díky všem za reakci...a agil taky už mě vyhnal z pole 😉 a loner ve sklepě nic jiného nebylo než lahvac tak šel do batohu a šel sem jen na ten flek takže to nebylo tak zlé..... jinak se ještě zeptám zkušených na tu malou sondu 6 pomůže mi dohledat ještě nějaké zbylé haliře? Díky a lovu zdar

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru