Nábytkové kování

Díky za pomoc s určením
Délka 40mm
Hlavice 10mm
tloušťka pod hlavicí 6mm
zúžení 3,5mm

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Nábytkové kování (1 názor) Arlique: Nábytkové kování

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Nábytkové kování
Nábytkové kování
Nábytkové kování
Nábytkové kování
Nábytkové kování
Nábytkové kování
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
382x,
komentářů:
13,
nálezce:
Arlique Arlique
vyfotografováno:
15. července 2022,
vloženo:
15. července 2022

Komentáře

Nábytkové kování...

:-D

Jo, je to tak! Díky moc! :)

Šroub z nábytkového kování. Možná když nevím a ptám se, tak bych tomu hned nenastavoval kategorii.

No já vždy dávám nějakou kategorii, ale ten algoritmus nevím jak funguje - někdy se to přiřadí hned, jindy ne

Jsou tam nastavené nějaké podmínky. Když jsi autor příspěvku a nastavuješ to hned s vložením, tak to vezme cokoliv, co tam zadáš, protože to počítá, že už víš, co to je :)

Co jsem si všiml, tak třeba středověké opaskové kování má z nějakého důvodu odlišné podmínky, a musí to asi vždy schválit admin. Kolikrát tam pak naskočí, že to určilo 50 lidí.

Ano kolega má pravdu. Když něco nevím, tak není dobré to sám zařadit a dávat nadpis s odpovědí...timhle bys ze sebe zbytečně dělal...víš koho...ono už když najdeš něco co má závit, tak je jasné, že to pravěká zeleň asi nebude. Potom se stačí podívat do katalogu a najít stejný kousek. Což pro tebe není problém, když už jsi tušil o co jde. Všichni zde soudní budou rádi, že nám do katalogu nepřibude další haraburda. Jinak k tomu vkládání: není poviné u vkladu vyplnit kolonky zařazení, kromě na druh nálezu. Tim myslím na artefakty a mince. Měj se hezky a ať Ti to padá.😉

Ok, budu na to myslet :) puvodne sem myslel ze je lepší vždy zařadit tam kam tipuju ze by to mohlo pasovat a pak hlasují ostatní a buďto to potvrdí nebo zařadí jinam. U tohohle konkrétně - za me nejvíc matoucí věc, tím jak je to prohnuté a ten závit tvářící se trochu jako zdobení, zelená stará věc.. snadno člověk popustí uzdu fantazii ;) Kde a na jakém nábytku to vlastně bylo? :)

To si dovolím jen hádat. Dokázal bych si to představit jako kus pantu dvířek, ale podle tvaru to spíš bude součást táhla na šupleti. ;-)

Babička to měla na šupleti, v té dirce ma být kroužek... Nedavno sem našel celej...

Přesně Vendo a na jiné dirky bych kroužky necpal. V tomhle jsem trochu staromódní... jako moje babička. :-D :-D :-D

Sdílím tvůj nazor jmenovče 👍🤣🤣🤣

Pro zajímavost: Tomáš Zeman má, dle mého, v katalogu "Střední Pomoraví v době římské" kresbu jednoho artefaktu, který se tomu kování nápadně podobá. Dokonce má naznačené i ty dva soustředěné kruhy, které bývají na hlavičce toho šroubu. Osobně si myslím, že se tam dostalo nedopatřením ve větším nálezovém fondu, protože tam dokonce chybí u toho předmětu bližší popis. Ono se to při tisíckách předmětů může stát. Ale taky je možné, že se mýlím, a existuje podobný římský artefakt. Zkusím se na to Dr. Zemana zeptat. Znám několik odborníků, které tento předmět dostal do úzkých, když jim to někdo přinesl a mělo to zrovna ulomený ten závit :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru