Bylo, nebylo...

...v hlubokém lese za Brnem a jednou vesnicí se jednoho dne rozhodli táta a syn vyrazit na společné dobrodružství.
     Ještě než vyrazili, vzal si táta s sebou pár artefaktů, které chtěl před hledačkou nabídnout lesním skřítků a vílám, aby to nevypadalo, že chce jen brát, ale taky i dávat. Přišli do lesa a hned z kraje začal táta kopat díru a říkal synovi: ,,Sem do díry nasypeme tyto poklady, aby nám zajistily příjemné toulání touto krajinou a jestli bude místní komunita spokojená, třeba nám taky něco dá na oplátku"
    Hodinu a půl chodili lesem sem a tam a kromě jedné koruny 1950, střepin z dělostřeleckých granátů, hilzen a alobalů nenašli vůbec nic. Když už les delší dobu mlčel, koukl táta na syna a všiml si, jak se trápí, protože už ho to nebaví. Rozhodl se proto, zkrátit si cestu hustější částí, aby byli dříve doma. V tom se země zachvěla, když jim cestu zkřížil na zdejší tichý les nevídaný poklad.
ZLATÝ PRSTEN

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: 1. Prsteny zlaté (3 názory) Mildes: 1. Prsteny zlaté, Sudeten_Objekt88: 1. Prsteny zlaté, Wladyslav: 1. Prsteny zlaté

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...
Bylo, nebylo...

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
51 hlasů
51 hlasů
zobrazeno:
2179x,
komentářů:
41,
nálezce:
Loki360 Loki360
vyfotografováno:
22. srpna 2022,
vloženo:
22. srpna 2022

Komentáře

Perfektní práce gratuluji ☘️👍

Pěkně gratulace :-)

Moc pěkný nález i fotky. Gratuluji👍

Velká nádhera ,gratulace 👍

Ten je vydařenej, až mi slina ukápla o:-) Kamen bych viděl na almadin, českej granát. Má sice i rubínovou barvu a upřímně dlouho jsem nad rubínem váhal. Ale kamen je poměrně okousanej, což by k celkovýmu stavu prstenu asi nemělo být. Ale je to jen názor s fotky a na otázku která položena nebyla :-) Prsten i příběh je hezkej. Gratuluji!

Dokonalost😯 blahopřeju 👍

Všem děkuji.
LuckyLuky ty škrábance na tom kameni mě dost mrzí, taky jsem si myslel, že je to Rubín, ale zatím toto téma nechávám otevřené

Krasavec, opravdu krasavec!!!

Klučina bude mít super vzpomínku, taky se těším až se mnou bude prcek moct chodit..jen ty galaktický maskáče :-D :-D
Dárek skřítkům se vyplatil...
Krásný prsten a ten punc.. Včelka Z37..

Nu asi tak, rubín to klidně být může. Asi mi tam i nejlíp pasuje. Jelikož to lesní nález, tak kamen mohl být poškozenej už při běžným nošení což by tomu nasvědčoval fakt, že prsten jako takovej je v mimořádné kondici. Určitě by stálo za to ho nechat ověřit.

LuckyLuky pokusil jsem se vyfotit kámen zevnitř prstenu

Nádhera!!👏👏👍😁

Parádní kousek, gratulace.... ;-)

Nejsem znalec abych mohl posoudit, každopádně ten brus je celkem odfláklej. Což bych třeba u takovýho kamene nečekal. Každopádně bych jako první zkusil vrypovou zkoušku do skla, pokud máš doma uv lampu tak na něj posviť, rubín je silně flurenscenší. Víc neporadim, ale přál bych ti aby byl 8-)

:-) :-) :-) prsten je krásnej, ale ten štastnej výraz mladýho je za všechny prsteny světa. Gratuluju chlapci, parádní kop :-) ;-)

Táta umí. :-D ;-)

Hezký fotky. ;-)

Jinak co se punců týče tak je tam A psí hla 4 (580 14 kt) tnz. A označuje puncovní úřad ve Vídni období 1866 - 1868, spolu se včelou je to dovoz od roku 1921 kdy se používala jako zásobní značka pro zlaté a stříbrné zboží, jinak byla samostatně neplatná.

LuckyLuky děkuji za info

Šťastný konce mám rád :-) gratulace ;-)

Gratulace! :-O :-)

Super a ty fotky dobrá práce gratulace

Loki360- za málo. Jen doufám, že se na mě pan Velký badatel a puncovní guru lukegoss nepozlobí, že sem mu zafušoval do "řemesla" :-D

Nemyslím si, že by se zlobil, na mé nálezy moc nereaguje, protože ví, že si to umím dohledat 👍

Parádní kousek 👍 opravdu krásnej 👍

V tom případě se omlouvám tobě o:-) :-D

Nááááááááádherný 👍 :-)

V pohodě, jsem rád za potvrzení, protože o puncovní značce včela, jsem až do soboty nevěděl vůbec nic 👍

Vidím to spíš na granát, rubín ne, ale ono jedna věc je posuzovat to z fotek a druhá vidět to se správným vybavením. Ale je to nádherný nález! Gratulace.

Vidím to spíš na granát, rubín ne, ale ono jedna věc je posuzovat to z fotek a druhá vidět to se správným vybavením. Ale je to nádherný nález! Gratulace.

Vidím to spíš na granát, rubín ne, ale ono jedna věc je posuzovat to z fotek a druhá vidět to se správným vybavením. Ale je to nádherný nález! Gratulace.

Hodně dobrý nález!
Gratuluji ;-)

Ten má grády! Paráda, gratulace! ;-)

Krásnej prsten, ale ten výraz klučiny je k nezaplacení ❤️ moje malá by o tom hned druhej den informovala celou školku a půl města ;) ať se daří i nadále na společných hledačkách :-)

Moooc hezký :-) gratulace

áno, krasavec nevšední, já ty r-u mistry ozaj miluju.....tohle se už nikdy neuvidí, dnes to je děsběs
- a k těm puncům
- když je tam písmeno puncovního úřadu, tak je datace - 1872-1921, tá hlava jest liščí - hlavu psa má r-u taky, ale na stříbře
- a ta zásobní značka je tam proto, bo po té, co vyšla vyhláška nová s novými 1. platnými puncy československými v platnost /1. března 1921/, muselo se zboží skladované neprodané tzn vyrobené a puncované r-u značkami- zásobní značkou /včelou/ označiti a to nejpozději do třech měsíců od platnosti této vyhlášky, pokud se tak nestane, zboží neoznačené touto zásobní značkou se bere jako nepuncované
- ale jináč jsi to měl dobře, příteli badateli Luky ;-) :-)

a p. Míco, nám to -většinou- stačí říci jednou :-D

Gratulují moc pěkný :-) ;-) :-D

Krásně napsáno, parádně vyfoceno a nález??? SKVOSTNÝ :-O :-O :-O ;-)

Děkuju za opravu, asi jsem čerpal ze špatných informací http://www.venina.cz/punc5.html o:-)

Ještě jednou všem děkuji za ohlasy, prsten nám udělal obrovskou radost a hlavně ta vzpomínka na otce hledače zůstane synovi navždy.
Lukegoss, čekal jsem, že se ozveš, protože liška není pes jak často píšeš, díky.

Nádherná záležitost, velká gratulace ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru