Chlorodont zahnpasta

Zubní pasta Chlorodont.Vynalezl ji německý lékárník Osmar von Mayenburg v roce 1907. Pouhé 4 roky poté, co se objevily první vzorky, získala zubní pasta Chlorodont zlatou medaili na mezinárodní výstavě úspěchů v oblasti hygieny, konané v Drážďanech. Lékárna, ve které začal pracovat Osmar, se stala jeho majetkem, ale rozsah poptávky byl velký a podle toho výroba výrobku přerostla obvyklá lékárenská laboratoř. V roce 1917 dosáhl počet laboratorních asistentů 60 lidí a výroba se rozrostla do reálné továrny. Výsledkem této úspěšné činnosti bylo, že k 25 výročí zubní pasty Chlorodont dosáhl počet zaměstnanců v drážďanské továrně 1,500 lidí. Firma otevřela 20 poboček v různých zemích. Osman von Mayenburg zemřel v roce 1932.
V 1930-1940 letech. Chlorodont dodával své výrobky německé armádě. V 21 století se trubky této značky pravidelně vyskytují na polohách Wehrmachtu.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Věci denní potřeby vojáka (1 názor), Zubní pasty (1 názor), Zubní pasty (1 názor), Věci denní potřeby vojáka (1 názor) Greeny97: Věci denní potřeby vojáka, Kapsa: Zubní pasty, Willard: Zubní pasty, Sondak: Věci denní potřeby vojáka

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Chlorodont zahnpasta
Chlorodont zahnpasta

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:BH Pro
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1330x,
komentářů:
6,
nálezce:
Greeny97 Greeny97
vyfotografováno:
17. srpna 2020,
vloženo:
17. srpna 2020

Komentáře

jako nová :-D

Singer .. Je první a já ji počítám :-D

Tuhle mám taky jednu.Ta tuba Kalodont je moc pěkná.Kam na ty Tuby furt chodíš?

Díky, lágry, ustupovky, smeťáky... :-P
Hodně po nich pátrám z hlediska toho že se o to nikdo nezajímá a bývají ponechané po ostatních hledačích,i když mi to přijde jako moc zajímavé a rozsáhlé téma ... Za tu dobu co je sbírám se dělám nespočet zápisků , projíždím internet a staré reklamy,mnohdy mi je o pomoci od místních znalců jako třeba Wladyslav...rad bych o nich někdy něco napsal ;-)

Mám pak dobrý pocit když si dokážu z nasbíraných znalosti určit tubu sam bez internetu přímo na místě o:-)

:-)Já už jich taky pár dokážu identifikovat.Já se zajímám hlavně o prvorepublikové reklamy,tam na nějaké ty pasty narazím.Ty známější poznam Chlorodon,Kalodon,Thymolin......

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru