Cigarety J. Przedecki Breslau

Tak tahle je z nedělní hledačky a dávám ji až teď protože jsem chtěl ještě dohledat co je to za plombu a taky nějaké to info . No snad se to aspoň trochu povedlo a mohu vám něco o tom napsat :
Kromě obytných budov v Breslau na Neudorfstraße existovala v roce 1860 cigaretová továrna J. Przedecki ( Türkische Cigaretten- und Tabak-Fabrik „Sultan“) na parcelách č. 36-38. Asi první majitel byl Stanislaus Przedecki , majitel „Türkische Cigaretten-u Tabak-Fabrik Sultan“ v Breslau.
Narozen kolem roku 1834. Zemřel 28. 11. 1883 v Breslau. Dosud neexistují žádné důkazy o tom, že Joseph a Ludwig jsou Stanislaovi synové. I přesto dalšími majiteli jsou Jozef Przedecki a Ludwig Przedecki. Jozef Przedecki : spolumajitel „Türkische Cigaretten-u Tabak-Fabrik Sultan“ ve Vratislavi.
Narodil se 26-05-1863 v Breslau. Manželka Baronka Henriette Bornemisza (Bornemisza von Nagy Kászon), Ludwig Przedecki , spolumajitel společnosti „Türkische Cigaretten-u Tabak-Fabrik Sultan“ v Breslau. "Egyptian Cigarette Company J. & L. Przedecki v Berlíně: Die Firma ist in Egyptische Zigaretten Kompagnie J. & L Przedecki geändert". Narodil se 19-05-1867 v Breslau. Zemřel 1926.
V roce 1901 zaregistrovali Jozef Przedecki a Ludwig Przedecki patent týkající se „nového a užitečného vylepšení náustků pro doutníky nebo cigarety“. (Trochu mě zarazilo použití materiálu v patentu).Patent : Nátrubek na doutníky nebo cigarety :vymysleli několik nových a užitečných vylepšení náustků pro doutníky nebo cigarety, z nichž následující je úplný a jasný popis.
Vynález se týká dvojitého náustku pro doutníky a cigarety se spodní vrstvou sestávající z azbestu. Cigareta nebo doutník jsou opatřeny náustkem skládajícím se ze dvou vrstev, z nichž spodní je vyrobena z azbestu nebo, ještě lépe, z azbestového papíru, zatímco pro horní lze použít jakýkoli vhodný materiál, například dřevo, korek , sláma, listové zlato, kovový papír apod. Uspořádání spodní vrstvy azbestu má podstatnou výhodu v tom, že náustek zůstává během procesu kouření chladný. (Z AZBESTU !!!!). A teď něco dalších info : Breslau na sklonku 19. století bylo po Berlíně a Hamburku třetím největším městem Německého císařství. Vratislav (polsky zvuk Wrocław, německy Breslau, slezskoněmecky Brassel, latinsky Wratislavia či Vratislavia) je město v jihozápadním Polsku, sídlo Dolnoslezského vojvodství a historické hlavní město Slezska. Během obléhání Festung Breslauv roce 1945 byly všechny budovy na ulici kde byla i fabryka J.Przedecki v ruinách, kromě několika činžovních domů mezi železničními tratěmi a ul. Piłsudski a některé budovy bývalého nemocničního komplexu. V 70. letech zde bylo postaveno velkoplošné sídliště Komandorska, které dnes dává charakter větší části této ulice.

Hledal jsem i nějakou fotku majitele tabákové továrny ale bohužel jsem nic nenalezl. No aspoň jsem zjistil co je to za plombu. Z jaké doby to nevím jen se mohu domýšlet že z let mezí roky 1860-1914.
Tak se mějte hezky a snad jsem moc nenudil. Plombu jsem dal do firemních protože tabákový průmysl nebo něco takového zde není.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: firemní (1 názor) haidrich: firemní

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau
Cigarety J. Przedecki Breslau

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Vanquish 440
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
1955x,
komentářů:
13,
nálezce:
haidrich haidrich
vyfotografováno:
13. prosince 2020,
vloženo:
17. prosince 2020

Komentáře

děkují ;-)

Palec za povídání a snahu ;-)

Pěkné ,dal sis práci,to se cení ;-)

👍

dobrá práce ;-)

Parádní práce, klobouček.. ;-) Takovéto pátrání, které je pro někoho nedílnou součástí "kopacího" koníčka, mi kolikrát přináší stejné uspokojení, jako když to prvně pípne... :-D

moc pěkně zpracováno, povedené 8-)

pěkný příspěvek,plomby mám taky rád ;-) 8-)
teď jsem našel jednu a je na ní akorát A Demeter Munchen a nemůžu o ní nic dohledat :,-(

palec za fajn omáčku ;-)

Loner neboj časem se info určitě někde objevy ,někdy pomůže třeba další nalez ... dneska jsem kopl další plombu a mam pocit že mi asi oživí další dvě skoro mrtvolky co jsem tam už našel ;-) Naděje umírá poslední (náhoda je bl.ec a tak nevíš kdy se info a kde objevy , to je jako hledaní zlaťaku s detektorem taky nevíš kdy a kde ;-) ). A jinak všem děkují ;-)

A propo, nevíte, je tady nějaký vyloženě sběratel plomb? Rád mu ty moje věnuju. Nějak se mi to všechno začíná hromadit.... o:-)

charlie1101 www.vetrnemlynky.cz
Tohle je určitě jeden z nich ,já sbírám jen ty co najdu ;-)

Ok, dík, napíšu mu ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru