Co to je?

Je to docela velký kousek nemagnetického kovu možná mosaz a jsou na tom nějaké značky zjevná je číslice 1. Víc o tom nedokážu říct, snad někdo pomůže.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Lotová závaží - miskovité (4 názory) GATTO: Lotová závaží - miskovité, waffen: Lotová závaží - miskovité, 123Martin: Lotová závaží - miskovité, : Lotová závaží - miskovité

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Co to je?
Co to je?
Co to je?
Co to je?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Zlínský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Zero 2
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
538x,
komentářů:
3,
nálezce:
vtMarvin vtMarvin
vyfotografováno:
7. října 2019,
vloženo:
7. října 2019

Komentáře

Paráda dík to je ono. :-)

Ano, je to víčko od tzv. "ořechu" vsazovacího závaží, u nás ne zcela správně uváděného jako lotové, podle dílčí jednotky hmotnosti. Správně by se mělo říkat vsazovací, jako je v Německu nazýváno Einsatzgewichte, protože nemusí být jen lotové, ale také metrické (gramové), dukátové, korunové, apod. Sada byla původně 1 liberní, jak uvádí údaj na víčku - 1lb. Vedle údaje o celkové hmotnosti je uveden výrobce Nadelburg (N s korunkou) - nejedná se o úřední cejch, ale o značku rakouské továrny, která měla konkurovat vyhlášeným závažím z Norimberku, ale nikdy nedosáhla jejich kvality. Úřední cejch je císařský orel, pod ním je poslední trojčíslí letopočtu, které sice nepřečtu, ale podle stylu cejchu je to zřejmě rok 1869. Howgt.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru