Dnešní tříhodinovka s 25 cm

Potok už je skoro bez vody tak jsem vyrazil jenom s malou pánvičkou sondovat.Za tři hodinky tři pro mě pěknější kousky.Teď už poprchá a já sedím v hospodě na platánku 11.Snad trošku vody ještě spadne ať si udělám ještě vzoreček.Ať se vám daří kolegové.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy (3 názory) ufo: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy, petroff: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy, nadlacan: Přírodní zlato-zlatinky-polodrahokamy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm
Dnešní tříhodinovka s 25 cm

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Lopata,malá pánev
17 hlasů
17 hlasů
zobrazeno:
1805x,
komentářů:
27,
nálezce:
jiva jiva Twitter
vyfotografováno:
24. června 2020,
vloženo:
24. června 2020

Komentáře

Hmmmm super ;-)👍

Pjekný! Zkoušel jsi někdy otestovat na pánvi (nebo jinde) jestli tuhle drobotinu detektor nebo dohledávačka chytí?

Koukni se na prospektorovo video cobasico

A to je kde?

cobasico-dohledávačka určitě ne a i o tom detektoru bych pochyboval.Je teda pravda že noxe v goldu jsem nezkoušel.Myslím ale že by to neviděl i kvůli té těžší magnetické frakci.Až nebude voda tak si ten potok chci zkusit projít s noxem.Ale i kdyby si tam měl signál na něco drobného tak to nejrychleji dohledáš na pánvi :-)nejsme austrálie :-Dale z okresu vím o pár nálezech detektorem ale to je v rámci gramů.

Takže myslíš, že takovouto drobotinu by detektor mimo potok (třeba doma v krabici) nechyt?

Doma už to máš pohromadě a né roztroušené v několika kýblech materiálu.Můžu ale zkusit vzít ampuli s třeba 0,1 a 0,3g ve zlatinách a zkusit to.Jenže je problém že tam kde se ukládá zlato jsou i olověné broky.A těch je na váhu podstatně víc.

Ale kdyby tam byl 0,3 g nugetek, tak už by jsi ho přístrojem od broků rozlišil ne. Jenže takovej si možná nenašel za celou dobu hledání nebo jo?!?!?!?

Nugetek 0,3 g opravdu nemám :-DOni i ty větší zlatiny váží 00 nic.Ono už třeba gram ze 100 zlatin je z pořádných kousků.A setinu gramu detektor(asi) nevezme ;-)

:,-( :-( :-D

Pěkná práce za tu chvilku, natož malou pánví. Na Noxe to chce na zlato tu malou cívku, docela vážně o ní uvažuji. Další možnost je sledovat na detektoru mineralizaci půdy a tím najít místo kde rýžovat.

AngelF-sledovat tu mineralizaci mě taky napadlo.Jenže většinou mám na zádech bágl a v rukou kýbl a lopatu.A dost se přesouván takže ten detík by byl asi spíš na obtíž.Teď se mě v hospodě ptali co tam furt dělám(5 let tam už prý nebyla voda).Když jsem jim řekl že jezdím na zlato tak se divili :-DAle postěžoval jsem si že už není voda a tak mě poslali na jeden přítok který pramení o pár stovek metrů dolejc a ten prý ještě teče dost tak tam asi zítra zaběhnu na sondování.Tohle je z minima materiálu ale vybíral jsem přirozené pastičky ;-)takže to byl vlastně skoro už koncentrát jako ze splavu :-DA tak ta malá pánev stačila.

;-)paráda :-)někde v kronikách je že tady na jesenicku se našel valoun 32 kg. a pár dálších,bylo to někde na majetcích kláštera Hradisko u Olomouce. ;-)

Jako vždy, zase dobrá práce :-D

jiva-Taky se mi zatím nepovedlo zkombinovat všechno na rýžování + detektor, někdy ale vezmu jenom pánev malý rýč a detektor. Pak to docela jde, broky nacházím :-D . Chce to ale spíš tu malou cívku, jinak je to teda docela peklo. Zase to ale moc neřeším, beru to jenom jako takovej crossover koníčků a moc to nekombinuju. Podzim-jaro hledat, jinak rýžovat :-)

Díky kolegové ;-)Kvasak- až najdu i půl g v kuse tak to raději zveřejňovat nebudu.Natož kg:-DNa těch potocích mě baví ty tvary.To není z dalekého transportu.Je fajn když vytáhneš kámen z jílu a na něm vidíš třeba i pět zlatin.Raději nebudu říkat i počet zlatin na tu malou pánev.AngelF-já chodím hledat(detektorem)když je sucho(a neroste zelenej bordel)(pozdní podzim a zima),jinak potoky a polní zelený sklo.Jenže poslední roky co je sucho tak vyrážím na zlatiny i když napadne pár cm sněhu a hned taje.To bývají ale hlavně ty potoky kdy tě neodnese proud a máš třeba jen jeden,dva dny za rok kdy se to dá.Není problém vzít centrálu a nebo čerpadlo ale pro vůni benzínu a rachot motoru do přírody nechodím.To raději motorka ;-)

Fantazie.. díky za další.. dá se takto rýžovat i stříbro nebo je podstatně lehčí a neusadí se v pánvi? V okolí jsou stopy po pokusech těžby stříbra (pinky i hlubší šachty), neúspěšného, a pod kopcem teče pěkný potůček. Tak pokud by byla malá možnost, zkusil bych to 😉 ..

S tím stříbrem zkušenost nemám ale rýžuju i minerály takže kov nebude problém.Je to těžší frakce takže v určitý fázi ti na pánvi zůstane.Třeba kvůli mladý moc nedočisťuju protože ta má ráda minerály.Mockrát mi na pánvi zůstane i jinej kov ;-)

Jinak při zajíždění nového splavu tam zůstane třeba i šponka z výroby.Z hliníku moc ne ale pozink a měď se chytá.Olovo ještě víc.to beru ale jako účinnost splavu nebo pánve ;-)u těhle kulatějších tvarů je problém že se jim chce odcházet předčasně z pánve.

Timbooktwo- s tím stříbrem je většinou problém že je zoxidované do tmava a není ve šlichu vidět, tak mi to teda bylo řečeno. Chodím i místa kde se vyskytuje a nic.
jiva-já teda chodím hledat skoro pořád, ale poslední roky mně v mě létě dost odrazuje vedro a kloši. U vody je většinou chládek a klid. Horší je to se zádama ;-)

Za palec jako vždy ;-) dobrá práce jivo ;-)

Díky pánové.. uvidíme, jak ta vedra přijdou, u vody bude dobře 😊.. ať se vám daří a přeji plné pánve nebo ať to vysoce pípá 😉

Krásná práce ;-)..já chodím zatím taky jenom s malou panvi..a teď nemůžu ryzovat vůbec protože je strašné vody a s prsackama tam chodit nebudu :-D..kdyby jste chtěl někdo společnost tak napište..nevíte o lokalitě na Šumavě? Jedem na víkend do Čkině mezi Vimperkem a Strakonicemi tak kdyby někdo věděl rád to tam otestuju díky :-)

Mezi vimperkem a strakonicema je volyňka, tam se nechá najít zatim jen ve dvou lokalitách a jen elektrum (nízko ryzostní) Ve strakonicích je soutok otavy a volyňky, na otave muzes prakticky kdekoliv. Volyňku jsem zkoušel jak na horním, středním i ústí toku. Až na dvě místa, šula nula. Napiš mi do zpráv a nějakej ten tip ti dám

Z noxem jsme zkoušeli projít i bedrock, je to takřka neviditelny, a prakticky ani chodit se nedá, pač krom zlata je plno bročků, rozpadlejch želízek a jiných nesmyslů. Ale doma můžu vyzkoušet deep test z noxem na větších zlatinách i s dohledávačkou xp mi6, taby ty větší zlatiny vzít měla. Pak sem dát vědět.

Dohledávčka vzala až zlatinku cca 6x6 mm, to až potom, když jsem se ji dotknul. Při zesílení pole dohlávčky(mědí), tak z 4mm. Jinak pokud neznáte fígl jak zvětčit dosah dohledávačky, tak doporučuju... stačí k tomu i větší měďák. Na test s detíkem se dnes nedostanu, ale myslimže ji neuvidí.

Tak to já jenom v rychlosti než jsem šel na pivo zkusil trošku zlata noxem.Bylo to na pánvi v prckách.Typuju cca 0,07-0,09g a ani prd a to byli všechny na kopičce.Bylo to na zahradě a režim gold2.Žádný velký vyšťavení protože to by na zahradě asi ani nešlo(a ani to neuznávám) ;-)Velký zlatiny nad 6mm tu nemám a tak ty prcky budu muset zase hledat klasicky pánví a lopatou :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru